GPS-tracker verraadt fietsendief in trein op Utrecht Centraal GPS-tracker verraadt fietsendief in trein op Utrecht Centraal

GPS-tracker verraadt fietsendief in trein op Utrecht Centraal

GPS-tracker verraadt fietsendief in trein op Utrecht Centraal
De politie heeft woensdag in een trein op station Utrecht Centraal een 31-jarige fietsendief aangehouden. Agenten kwamen de verdachte op een bijzondere manier op het spoor: door een GPS-tracker in de gestolen fiets.

De politie heeft woensdag in een trein op station Utrecht Centraal een 31-jarige fietsendief aangehouden. Agenten kwamen de verdachte op een bijzondere manier op het spoor: door een GPS-tracker in de gestolen fiets.

De fietsendief stapte met de gestolen fiets op station ’t Harde in Gelderland in de trein, maar hij had even buiten de technologie gerekend. In de gestolen fiets bleek namelijk een GPS-tracker te zitten.

Het was voor de politie dan ook geen moeilijke opgave om de fietsendief aan te houden. Door de GPS-tracker kon de politie zien dat de man vanuit ’t Harde onderweg was naar station Utrecht Centraal. Eenmaal daar aangekomen kon de 31-jarige verdachte rond 16.30 uur in de trein worden opgepakt.

9 Reacties

Reageren
 1. Anne Marie ten Berge

  Geweldig, hoe gaat dat met zo’n GPS -tracker en wat kost zo’n ding?

 2. Charlie C.hui

  Kunnen ze dat niet doen met ambtenaren. Vooral wethouders dienin het onroerend goed zitten?

 3. De count

  Anne Marie, gps trackers kun je kopen en vastmaken aan je fiets. Veel verzekeraars leveren dit standaard bij fietsverzekeringin, met name bij de duurdere modellen.

 4. Fred

  @am ten berge: welkom in de 21ste eeuw

 5. Pee

  Ik begrijp niet waarom verzekeringen dat niet verplicht stellen om gps trackers te instaleren.
  @Anne Marie ten Berge
  Die apparaatjes worden steeds kleiner en dus makkelijker te verstoppen of te laten integreren in de fiets , brommer ,motor , step enz.
  Je hebt ze met en zonder abonnement.
  Kijk zelf maar hier word alles piekfijn uitgelegd.
  https://bestegpstracker.nl/gps-tracker-fiets/

 6. RABE

  En wat is de straf??? Gewoon morgen weer buiten of een echte straf???

 7. Geenstijl@Utrecht

  Jongens kom op niet iedereen is zo technisch om dit te weten,maar Anne Marie kijk eens op you tube,genoeg filmjes die laten zien hoe dit GPS systeem werkt.
  Succes …

 8. Ongevraagd Adfiets

  Wij zijn je persoonlijke zoekmachine niet Anne Marie. Als je dit nu nog niet weet én niet zelf kunt uitzoeken sluit je maar een diefstalverzekering af.

 9. Utrechtse Jantje

  Ik zou liever zien dat iemand met ongevraagd Adfiets in zijn naam , niet op deze manier reageert, dan deze nare reactie aan iemand , die gewoon iets heel normaal vraagt… Bedankt beste Geenstijl@ Utrecht voor jou leuke reactie ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).