Grote Marktplaats-oplichter aangehouden | De Utrechtse Internet Courant Grote Marktplaats-oplichter aangehouden | De Utrechtse Internet Courant

Grote Marktplaats-oplichter aangehouden

Grote Marktplaats-oplichter aangehouden
De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van grootschalig oplichten via Marktplaats.nl. Hij ‘kocht’ kaarten voor evenementen, maar betaalde die nooit.

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van grootschalig oplichten via Marktplaats.nl. Hij ‘kocht’ kaarten voor evenementen, maar betaalde die nooit.

Begin maart begon de recherche met een onderzoek nadat er via Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) zo’n 200 aangiftes van oplichting en identiteitsfraude waren binnengekomen.

De benadeelden plaatsen een advertentie op Marktplaats.nl waarin zij toegangskaarten voor evenementen te koop aanboden. Zij werden vervolgens benaderd door een persoon die de aangeboden kaarten graag wilde kopen. Nadat er een akkoord was bereikt over de prijs, stuurde de persoon een screenshot van zijn bankrekening waarop te zien was dat hij geld van de ene rekening naar de andere rekening had overgemaakt. Daarop kreeg de persoon de kaarten toegezonden. De betalingen werden echter nooit ontvangen.

De politie heeft op vorige week dinsdag een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van de fraude. Zijn huis is inmiddels doorzocht, gegevensdragers zoals een harde schijf en andere waardevolle spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is eind vorige week bij de Rechter-Commissaris voorgeleid en zit nu in voorarrest.

4 Reacties

Reageren
 1. Atilla Vigh

  Wie trapt er nu in betalingen met als bewijs screenshots: dan begint het bij mij al gigantische argwaan op te wekken. Marktplaats is een lastige plek om te handelen, maar op zijn minst wil ik geld of handje contantje en dan pas krijg je goederen/diensten. Anders overgeschreven naar mijn bankrekening en pas als ik bij mij eigen bank heb gecontroleerd krijg je de spullen/diensten. Anders geen deal! Vermoedelijk krijgt de “verdachte” een cursus cavia kammen op een kinderboerderij, want we straffen streng in dit land.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Wat een enorme frauduleuze domme idioot, en dan nog gewoon mensen oplichten die goed van vertrouwen zijn.

 3. Jopie

  Atilla zoals jij redeneert kan er nooit iets verstuurd worden via een marktplaatstransactie want het is dan altijd de ene of de andere die vertrouwen moet hebben dat het goed gaat.

 4. G

  als 200 mensen hier intrappen wordt het tijd dat marktplaats ingrijpt.
  waarschuw b.v dat screenshots bij voorbaat gewantrouwd moeten worden. Banken tonen vaak binnen een paar uur transacties.
  Gezond verstand gebruiken lijkt mij hierbij essentieel.
  overigens, is het niet ook een beetje ” de bedrieger bedrogen”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).