Grote politieactie bij internetcafé Multi-Play op de Croeselaan | De Utrechtse Internet Courant Grote politieactie bij internetcafé Multi-Play op de Croeselaan | De Utrechtse Internet Courant

Grote politieactie bij internetcafé Multi-Play op de Croeselaan

Grote politieactie bij internetcafé Multi-Play op de Croeselaan
Groot politievertoon op de Croeselaan vanmiddag. Rond 15.30 vielen zo’n vijftien agenten een internetcafé binnen. De straat was enige tijd afgezet, maar werd tegen 18.00 uur weer vrijgegeven.

Groot politievertoon op de Croeselaan vanmiddag. Rond 15.30 vielen zo’n vijftien agenten een internetcafé binnen. De straat was enige tijd afgezet, maar werd tegen 18.00 uur weer vrijgegeven.

De eigenaar van internetcafé Multi-Play, Ergan, vertelt dat iedereen die aanwezig was in de zaak werd gefouilleerd, inclusief hijzelf. Later hoorde hij dat er werd gezocht naar drugs en wapens. Voor zover bekend is er niets gevonden. Meerdere politiebusjes blokkeerden enige tijd het fietspad.

De politie kon nog niet veel melden, behalve dat het een onaangekondigde controle betrof.

WhatsApp-Image-20160520 (1) WhatsApp-Image-20160520 (2)

7 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Ach ik zie de leden van de aanhoudingseenheid lopen in uniform, doen het altijd goed tijdens een politie actie.
  Er zal wel weer gauw een andere inval volgen om deze blijkbaar ongewenste tent te sluiten, dat is momenteel de tactiek van de gemeente Utrecht in hun handhavingsbeleid beleid.

 2. Carla

  @geenstijl:
  (1) het is geen aanhoudingseenheid;
  (2) wat heeft de gemeente hier mee te maken?;

 3. Thijs

  Toevallig was ik in de buurt, heb met wat omwonenden staan praten. Zij gaven aan dat er, vooral ‘s avonds, een hoop foute types even kort binnenwippen of even wat gaan “afhalen” langs een autoraam, soort omgekeerde drive-in. En met gedeal komen natuurlijk ook andere incidenten voor, zoals laatst een steekpartij. Goed dat de politie en de gemeente bovenop dit soort internetcafés zonder WiFi zit.

 4. Bart

  Zo snel mogelijk sluiten. En laat de belastingdienst dat gespuis ook eens in de gaten houden. Overdag mannen van 30-40 jaar die daar chillen…

 5. [email protected]

  @Carla 20/5/2016 – 22:51,
  Beste Carla, het zijn mensen van een aanhoudingseenheid, ik herken ze van eerdere zaken waar zij hebben opgetreden, oké nu in uniform dan.
  Dit is een offensief van de gemeente Utrecht/ politie en justitie om een greep te krijgen op foute zaken/ondernemers.
  Beantwoordt dit jou vragen, begrijp je het nu als je rustig leest.

 6. BozeWolf

  Deze tent was een jaar of 8 geleden een theehuis. Heb er tegenover gewoond. Je kon er hasj halen inderdaad… Toen ter tijd is die zaak ook met machtsvertoon gesloten. Ze reden met van die ME busjes het plein op. Iedereen de zaak uit en de deur dichtgetimmerd.

  Gekke is: een jaar of drie later zit er een vergelijkbare tent. Hoe kan dat?

 7. Bezorgde_bewoner

  Ik woon er vlakbij. Er is daar echt wel wat aan de hand. Ze waren inderdaad betrokken bij de steekpartij. Ik liep toen toevallig buiten en zag hoe ze betrokken waren. Verder stoppen er regelmatig thuisbezorgd scooters tegenover, er rent dan iemand uit de multiplay, geeft een pakje en de scooter rijdt weer door. Ze bedreigen en vallen mensen die er voorbij lopen lastig. Ik zal blij zijn als deze tent voorgoed verdwijnt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).