Grote politiecontrole op Westplein in Utrecht: 69 bekeuringen en drie aanhoudingen Grote politiecontrole op Westplein in Utrecht: 69 bekeuringen en drie aanhoudingen

Grote politiecontrole op Westplein in Utrecht: 69 bekeuringen en drie aanhoudingen

Grote politiecontrole op Westplein in Utrecht: 69 bekeuringen en drie aanhoudingen
Foto: Politie Utrecht Stad
De politie heeft donderdag bij een grote verkeers- en ondermijningscontrole op het Utrechtse Westplein drie mensen aangehouden en 69 bekeuringen uitgedeeld. 

De politie heeft donderdag bij een grote verkeers- en ondermijningscontrole op het Utrechtse Westplein drie mensen aangehouden en 69 bekeuringen uitgedeeld. 

De drie mensen die zijn aangehouden worden verdacht van handel en/of bezit van drugs. De 69 bekeuringen die agenten tijdens de controle uitschreven waren voor verschillende verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed van verdovende middelen.

De politie wil met de controle naar eigen zeggen het signaal afgeven dat de bestrijding van ondermijning een van de prioriteiten is om te zorgen voor een betere samenleving. De politie kondigt ook aan dat dit soort acties vaker zullen plaatsvinden.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

10 Reacties

Reageren
 1. Uuuutje

  Reaguurders kom dr maar in, vooral bromsnor hoor ik graag over dit onderwerp

 2. Massegast

  Als de politie van mening is dat dit soort acties een hoog rendement hebben, dan zeg ik: doorgaan. Ik ben van dit soort acties erg gecharmeerd. Logistieke lijnen doorknippen en transport onzeker maken. Vooral ook op de snelwegen en zeker midden in de nacht. Het gaat om de aloude onvoorspelbaarheid en verrassing. Is het zo goed Uuuutje?

 3. Scherpschutter

  Als het tegengaan van ondermijning (illegale activiteiten onderbrengen bij legale bedrijven en instellingen) hier het doel was, dan mag deze actie wel een flop van Bijbelse proporties worden genoemd, aangezien er alleen wat dopeheads achter het stuur zijn bekeurd en daarnaast welgeteld 3 personen zijn opgepakt op vermoeden van drugsbezit.

  Er is dus niet eens 1 persoon gearresteerd die verdacht wordt van ondermijning…

 4. Geenstijl@Utrecht

  In de zogenaamde patserbakken,rijden tegenwoordig vooral ondernemers die deze auto’s leasen of op huurkoop hebben.
  Er is nog maar een enkeling die zo dom is om deze cash te betalen,en ach het staat zo mooi als je alles onder de noemer ondermijning brengt.
  Ondermijning komt ook voor onder ambtenaren, maar daar hoor je weinig over.

 5. Thuisblijver

  69 maar? Waren ze daar maar 5 minuten of zo? Ik denk dat er heel wat oogjes zijn dichtgeknepen. Van elke tweede auto die daar rijdt is er wel iets mis: telefoon, te hard, geen richting, kapotte verlichting (opvallend vaak de kenteken verlichting) geen gordel, gladde bandjes, rood licht, tegen verkeer in, kapotte uitlaat, toeteren, midden op de weg stoppen. En onzichtbaar: geen verzekering, geen juiste papieren, coke, speciale vrachtjes rijden, überhaupt rijden, voor de joy, of om een of andere broer te groeten.
  En als ik daar rij met mijn luxe bak (wel betaald uit loondienst), dan wordt ik nooit eens aangehouden, bah wat oneerlijk.

 6. Alex

  Los van of ze die auto’s nu legaal rijden.. Het is toch wel een beetje treurig als je na je tienerjaren nog zoveel plezier hebt aan het rondhangen. Op straat of in een auto. Medelijden grossiert hier.

 7. Esrin W.

  Als er echt ballen werden getoond dan zou deze controle 500 meter verderop op de Kanaalstraat gehouden worden. Maar op zich is dit al een goede tweede.

 8. Katja

  @Esrin, en op de ASW. Kanaalstraat en ASW zijn vergelijkbaar.

 9. Bernhard

  Doe maar ‘s aan de Marnixlaan/Einsteindreef, Brailledreef en Kardinaal de Jongweg. En dan wel voor alles een bon uitschrijven.

 10. Bromsnor

  Van Bromsnor aan Uuuutje, Bromsnor snapt uw opmerking niet. Juist Bromsnor is fan van politieoptreden tegen maatschappij ondermijnende activiteiten, waar en hoe dan ook. Bromsnor ziet niet hoe een positieve stellingname in deze geclassificeerd kan worden als “reaguuren”, maar goed, het zij zo. Bromsnor zegt “hoera” voor dit optreden. Lang leve onze nieuwe burgemeester!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).