Growshop aangetroffen bij controle bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern Growshop aangetroffen bij controle bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern

Growshop aangetroffen bij controle bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern

Growshop aangetroffen bij controle bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern
Bij een controle bij 56 adressen op bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern is een growshop aangetroffen waar goederen worden verkocht ten behoeve van hennepkwekerijen. Op last van de burgemeester is het pand gesloten voor de duur van twaalf maanden.

Bij een controle bij 56 adressen op bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern is een growshop aangetroffen waar goederen worden verkocht ten behoeve van hennepkwekerijen. Op last van de burgemeester is het pand gesloten voor de duur van twaalf maanden.

De gemeente, politie en netbeheerder Stedin voerden dinsdag 18 mei een gezamenlijke controle uit bij 56 adressen. Eerder werden op dit industrieterrein bij controles ook al eens een growshop, hennepkwekerijen en drugs gevonden en was er sprake van illegale bewoning, horeca en zaalverhuur.

De gemeente kreeg nu weer meldingen van mogelijk illegale activiteiten en besloot te controleren. Naast de growshop werd ook iemand aangehouden die een pand illegaal bewoonde.

Leefbaarheid

Burgemeester Sharon Dijksma: “Onder meer dankzij concrete signalen van oplettende bezoekers aan het bedrijventerrein was het mogelijk om deze gerichte actie uit te voeren. Met dit soort controles maken we de stad samen steeds een beetje leefbaarder en veiliger.”

Sinds begin dit jaar zijn nu vier keer dergelijke controles uitgevoerd op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Utrecht. De overheid wil met deze controles de leefbaarheid en veiligheid op industrieterreinen verbeteren.

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected] 🤫

  Het is goed dat er handhavend wordt opgetreden, maar om nou stedin gelijk als een opsporingspartner te betrekken in deze acties gaat wel erg ver.
  Een ondernemer met een volkomen legaal goed lopend bedrijf voelde zich enorm gecriminaliseerd door de politie en de gemeente Utrecht, maar ook door stedin die toch maar even de meterkast open schroefde en controleerde of de stroom niet werd afgetapt.
  Optreden tegen misdaad is prima, maar laten we er geen politiestaat van maken waar de burger via strafrecht en bestuursrecht monddood wordt gemaakt.
  Zo langzamerhand begint de nieuwe burgemeester een kat in de zak te worden.

 2. Yoshua

  @geenstijl,

  Stedin schroeft geen meterkasten open, ze kunnen online het verbruik monitoren.
  Wanneer er ongewoon gebruik wordt waargenomen doet Stedin zijn plicht.
  Door omstandigheden verhuur ik op de Molensteyn een aantal bedrijfsunits sinds de jaren 90.
  Je wil niet weten wat daar allemaal gebeurd, je verhuurd aan nette huurders die het weer onderverhuren aan niet zulke nette huurders.
  Een coke wasserij, hennepkwekerij of growshop is de laatste 15 jaar bijna gebruikelijk.
  Het is voor eigenaren van de panden enorm belangrijk dat de georganiseerde misdaad wordt aangepakt en verdreven worden van bedrijventerrein Oudenrijn.
  Het is een top locatie aan de A12 en bij de A2 waar internationale ondernemingen ook kantoor houden
  Jij bent voorstander van verpaupering.
  Keurig nette ondernemers mogen van jou gebukt gaan onder het juk van de misdaad.
  Het mag geen politiestaat worden van jou.
  Misdaad waarnemen en wegkijken zodat een eerlijke ondernemer zijn brood niet kan verdienen?
  Wil jou weleens spreken wanneer jij een junkenhol krijgt als buren.

 3. Realistisch

  Aaaa illegaal wonen,daar wordt je voor aangehouden in Utrecht, voor jou geen bed,bad,en brood,want je bent niet illegaal genoeg,ook dat is Utrecht.

 4. Kees

  @GS. Gecriminaliseerd omdat er een controle heeft plaatsgevonden? Redelijk overtrokken. Stedin voert gewoon uit namens justitie en is zelf geen opsporingsdienst. Juist goed om gerichte controles uit te voeren en het levert resultaat op zoals we zien. Prima actie, Dijksma valt juist positief op!

 5. [email protected] 🤫

  We hebben het hier over een ondernemer met een bedrijf waarvan vaststaat dat dit bedrijf zijn bedrijfsvoering keurig in orde heeft.
  Misschien zouden jullie beter moeten lezen,en ik ben zeker geen voorstander van verloedering, wel van een gerichte handhaving.
  Of werken jullie toevallig voor diezelfde falende overheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).