Hennepkwekerij met 114 planten ontmanteld in Utrechtse buurt Tolsteeg en Rotsoord Hennepkwekerij met 114 planten ontmanteld in Utrechtse buurt Tolsteeg en Rotsoord

Hennepkwekerij met 114 planten ontmanteld in Utrechtse buurt Tolsteeg en Rotsoord

Hennepkwekerij met 114 planten ontmanteld in Utrechtse buurt Tolsteeg en Rotsoord
Foto: Politie
De politie heeft vrijdag in een huis in de buurt Tolsteeg en Rotsoord een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 114 hennepplanten aangetroffen.

De politie heeft vrijdag in een huis in de buurt Tolsteeg en Rotsoord een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werden 114 hennepplanten aangetroffen.

De hennepkwekerij kwam aan het licht na onderzoek van de politie en werd aangetroffen tijdens een inval. Tijdens de inval waren er geen mensen in het huis aanwezig. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden. Alle planten en hennepgerelateerde goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

De politie heeft een rapport voor de gemeente opgesteld, zodat de burgemeester kan beslissen of ze de woning voor langere tijd wil sluiten. De eigenaar loopt op die manier het risico om zijn woning te verliezen.

Een hennepkwekerij brengt gevaar voor omwonenden met zich mee, legt de politie uit. Zo is er brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Mensen die denken dat er een hennepkwekerij in hun buurt zit, kunnen contact opnemen met de politie.

11 Reacties

Reageren
 1. [email protected] 🤔

  Wat een ondermijning zeg,het hele korps uitgerukt voor een paar plantjes …..

 2. Lombokker

  Het gaat hier vast weer volstromen met oproepen om de boel te legaliseren.

 3. Len

  Er wordt altijd nogal stellig gezegd dat een hennepkwekerij een gevaar voor de omgeving is. Dat het in het westland al die tijd toch goed gaat met de paprika’s, het is een wonder. Of bestaan er wellicht systemen en aansluitmogelijkheden die wel gewoon veilig zijn? Dat zou het stigma natuurlijk niet ten goede komen. Even een container namens Stedin in Overvecht neerzetten en je weet precies waarom precies deze ‘kwekerijen’ worden opgerold. En dat is uiteindelijk misschien maar goed ook.

 4. Massegast

  @Len — Laat u zich eens rondleiden in het Westland, dan ziet u hoe ongelofelijk professioneel daar in de kassen gewerkt wordt. Dat is echt wat anders dan wat de zakkenvullers met hun hennepplantage doen. En de buren mogen de risico’s lopen…. ‘Oh, wat erg’, zei een zakkenvuller ooit tegen me.

 5. El

  @Len, dat komt omdat de stroom daarvoor over het algemeen illegaal wordt afgetapt. Dat levert brandgevaar op. Daarbij vaak kans op lekkage. Daarnaast ook aanloop van criminelen en risico op rippen met vuurwapens door concurrentie. Los van de winsten die via witwassen weer kunnen worden geïnvesteerd voor andere criminele activiteiten.

 6. Subsidie

  Legaliseer deze boel nou eens. De politie neemt geen aangifte meer op want deze is bezig met tuinieren. Echt kansloos.

 7. Hippie Utrecht

  Stroomaftappen is allemaal gekomen door de energiebedrijven zelf,bij veel stroomafname ging men al naar de politie, terwijl veel kwekers gewoon willen betalen voor hun stroomafname.
  Als je maar hard genoeg dingen roept als overheid over ondermijning,dan gelooft men je wel,ik begrijp niet dat mensen zich bang laten maken.

 8. Len

  @ Massegast, Ik bedoelde op sarcastische wijze te zeggen dat de genoemde mate van professionaliteit ook in het klein is door te trekken. Daar hoor je nooit iets van, want die worden immers niet opgerold, maar het zijn altijd de zolderkamers die houtje touwtje van ellende aan elkaar hangen. Ik zal de laatste zijn om dergelijke feiten te ontkennen maar het geeft een vertekend beeld en voedt dus vooral het stigma. Zoals de opmerking van @El prachtig illustreert.

 9. isabelle

  Illegale hennepkwekerijen in woonhuizen zijn net zo goed onderdeel van ondermijning in een stad als handel in harddrugs. Heel goed dus, dat daar desnoods het hele politiekorps voor uitrukt.

  Ga zo door, Sharon!!

 10. Koel Hoofd

  @Len
  Wietkwekers zijn beunhazen, die denken dat ze weten wat ze doen: plug&play.

 11. JdV

  @lombokker: klopt. Inmiddels hebben in een aantal landen ter wereld nu duidelijk bewezen dat dat probleemloos kan. Gedogen aan de voordeur en verbieden aan de achterdeur is eigenlijk gewoon gevalletje uitlokking door de wetgever.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).