Hennepkwekerij met 300 planten opgerold in Utrechtse wijk Lombok Hennepkwekerij met 300 planten opgerold in Utrechtse wijk Lombok

Hennepkwekerij met 300 planten opgerold in Utrechtse wijk Lombok

Hennepkwekerij met 300 planten opgerold in Utrechtse wijk Lombok
Bron: Instagaramaccount Wijkagenten Lombok/Nw Engeland
De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold in de Utrechtse wijk Lombok. De bewoner van het pand is aangehouden en 300 planten zijn weggehaald.

De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij opgerold in de Utrechtse wijk Lombok. De bewoner van het pand is aangehouden en 300 planten zijn weggehaald.

Naar aanleiding van verschillende meldingen van omwonenden hebben de politie en netbeheerder Stedin woensdag een bezoek gebracht aan de woning. Omdat er niet werd gereageerd op de deurbel is uiteindelijk woningcorporatie Mitros ingeschakeld om de voordeur te openen.

Stedin heeft vervolgens een meting gedaan in de meterkast. Al snel bleek dat stoppen in de kast vanwege het overmatig stroomverbruik bovennormaal heet waren. “Dit geeft een levensgevaarlijke situatie voor de omwonenden en de bewoner zelf”, aldus de politie.

Er is uiteindelijk een hennepkwekerij gevonden waar 300 planten stonden. Deze zijn allemaal opgeruimd. Ook is de bewoner van het pand aangehouden.

13 Reacties

Reageren
 1. Is

  Tot zover dus de Lombokse stadstuin!

 2. N.

  Waar blijft de reactie van Scherpschutter, die waarschijnlijk vindt dat je ook dit soort hennepteelt aan de vrije markt moet overlaten en totaal buiten de overheid om zijn gang moet laten gaan, omdat er nu eenmaal vraag naar die hennep is. Alles is zoals het is, en de overheid moet hier geen energie en vooral geld in steken om tegen te gaan. Als een soort van natuurwet regelt zich alles zoals het zich regelt, blah, blah, blah ….

 3. Realist

  Van onschuldig genotmiddel,gecriminaliseerd door de overheid in haar vertruttingsgolf …. en dan nog maar niet te spreken over Stedin.

 4. HarryB

  De helft van de rechtshandhaving is bezig met de rampzalige gevolgen van de drugsdrooglegging. Wapens zijn intussen overal. Legalisering is de enige uitweg uit deze ellende. Dan kan bv. hennep gewoon in kassen gekweekt worden en verdwijnt de illegale markt. En dan kan de politie zich bezighouden met het oplossen van echte criminaliteit zoals diefstal, wapenhandel, enz.

 5. Esrin W.

  Mooi altijd dat net zoals met panden en bewoners met 20 honden in verwaarloosde toestand de direct naaste buren totaal van niks weten.

 6. Moniek

  Bij legalisering zoekt de misdaad ongetwijfeld een andere bron van inkomsten.

 7. Willem

  Dus je moet de temperatuur van de stoppen meten om te kunnen constateren dat er 300 planten staan? Interessante opsporingsmethode.

 8. HarryB

  @Moniek: dan heb jij dus liever dat de misdaad zich bezig houdt met drugs?

 9. Scherpschutter

  N. 21/7/2021 – 17:47

  Ik had dat zelf net iets beter kunnen verwoorden, maar 1 foutje (uw omdat klopt niet) is nog altijd een 9. Mijn complimenten.

 10. Moniek

  @HarryB
  Natuurlijk heb ik liever helemaal geen misdaad, en zeker niet de ellende die handel in (en gebruik van) drugs met zich brengt. Maar legalisering van drugs zal ongetwijfeld leiden naar andere soorten misdaad. Sommige mensen zoeken nu eenmaal naarstig naar gratis geld. Dat noem ik de wet van behoud van ellende. Helaas. Daar waar cannabis is gelegaliseerd, zijn beslist niet de problemen verdwenen (zie Canada). Verder liggen vooral de USA heel erg dwars bij pogingen tot wijzigen van (ook onze!) drugswetgeving.

 11. HarryB

  @Moniek: Je zegt ” Sommige mensen zoeken nu eenmaal naarstig naar gratis geld. Dat noem ik de wet van behoud van ellende.” Die wet moet je toepassen op illegale markten. 1 illegale markt minder = minder ellende.

  Maar je bevestigt dus dat je dan liever hebt dat ze zich blijven bezighouden met drugshandel. Dat vind je kennelijk toch het minste kwaad.

 12. Moniek

  Nee, meneer HarryB, ik heb echt helemaal niet liever dat mensen zich bezighouden met drugshandel. Het is echter een illusie dat legalisering van drugs deze problematiek zou oplossen. In plaats van deze illegale markt zou er bij legalisering helaas vanzelf een andere illegale markt ontstaan, dat is dus echt niet 1 markt minder. Er zijn nu eenmaal mensen die misdaad nodig denken te hebben om gemakkelijk aan geld te komen. Bovendien blijft bij legalisering het drugsprobleem bestaan, of denkt u dat er dan geen behoefte meer is aan cocaine? De overheid heeft allang alle mogelijkheden overwogen en geen oplossing gevonden.

 13. Massegast

  Doormodderen lijkt me de enige weg met de drugsproblematiek. En dat is wat er al jaren feitelijk gebeurt. Een beetje gas geven om de uitwassen tegen te gaan en dan weer remmen als de bedreigingen te serieus worden. Voor de onderklasse blijft de droom van makkelijk rijk worden bereikbaar. Het heft de gegroeide ongelijkheid in de samenleving een beetje op. En, inderdaad, als de drugsverdiensten er voor de criminelen niet zouden zijn, dan komen ze veel vaker bij u en mij langs. Het bestaan van de drugswereld kan voor de brave burger zelfs een geruststellende wetenschap zijn. Men verwacht van de overheid op dit vlak denk ik ook veel te veel. De overheid kan zelfs Mexicanen (toch geen echte Schengen bewoners) niet verhinderen om een drugsfabriek in Drenthe te runnen. Zijn die als ‘toerist’ aan het werk gegaan en daarna van de radar verdwenen? What more proof do you need?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).