Hoogbejaarde vrouw beroofd door ‘neprecherche’ | De Utrechtse Internet Courant Hoogbejaarde vrouw beroofd door ‘neprecherche’ | De Utrechtse Internet Courant

Hoogbejaarde vrouw beroofd door ‘neprecherche’

Hoogbejaarde vrouw beroofd door ‘neprecherche’
Een hoogbejaarde vrouw aan de Nieuwegracht is afgelopen donderdag beroofd. Ze kreeg bezoek van twee mannen die zich voordeden als rechercheurs van de politie.

Een hoogbejaarde vrouw aan de Nieuwegracht is afgelopen donderdag beroofd. Ze kreeg bezoek van twee mannen die zich voordeden als rechercheurs van de politie.

De vrouw deed de deur open voor de mannen die het ‘hang en sluitwerk kwamen controleren’. De vrouw vroeg nog wel waarom de mannen geen uniform aanhadden, maar ze zeiden dat ze van de recherche waren.

Ze wilden de portemonnee van de vrouw hebben om een half uur later terug te brengen. Toen de mannen niet terugkwamen belde de vrouw de politie.

Een woordvoerster van de politie zegt dat deze truc wel vaker wordt toegepast. “Babbeltrucs zijn inderdaad zaken die zeer regelmatig voorkomen. Het komt overal voor en dus niet specifiek in Utrecht. Maar het blijft een hele trieste manier van mensen bestelen.”

Er is aangifte gedaan.

7 Reacties

Reageren
 1. Hanna

  Tip: laat politieagenten in burger zich te allen tijde legitimeren. Zij dienen dit zelfs ongevraagd te doen.
  Doen of kunnen zij dit niet, laat ze dan niet binnen.

 2. Berend

  Betere tip: Laat je ouders/grootouders de deur niet opendoen als ze niemand verwachten. Of spreek af dat genodigd bezoek ze even belt (met telefoon), als ze voor de deur staan. En zorg dat ze goede sloten op ramen/deuren hebben.

  Komt ook vaak genoeg voor dat mensen naar binnen stormen, zodra de deur opengaat.

 3. Hans Smith

  “Babbeltrucs zijn inderdaad zaken die zeer regelmatig voorkomen. Het komt overal voor en dus niet specifiek in Utrecht. Maar het blijft een hele trieste manier van mensen bestelen.”

  Misschien tijd dat jullie als politie je werk weer eens gaan doen.

 4. Hanna

  @Hans Smith: wat is je precieze verwijt aan de politie en specifiek voor wat betreft deze casus?

 5. Geenstijl@Utrecht

  Nu is het wel te begrijpen hoor dat je het verschil niet ziet tussen de echte politie en oplichters gezien de hoogte van de boetes in Nederland, wat zeg ik , ze persen je nog af ook als je te laat betaalt.
  Maar afgezien hiervan, ik vind dit echt een laffe daad, maar ja ook tussen crimineeltjes zitten ratten zonder geweten.

 6. Erwin

  @geenstijl: zijn er dan volgens jou ook criminelen mét een geweten..?

 7. Geenstijl@Utrecht

  @Erwin 16/5/2017 – 16:52,
  Jazeker hoor Erwin, kijk maar eens goed om je heen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).