Huiskat Sheriff van Café Tilt doodgetrapt door man | De Utrechtse Internet Courant Huiskat Sheriff van Café Tilt doodgetrapt door man | De Utrechtse Internet Courant

Huiskat Sheriff van Café Tilt doodgetrapt door man

Huiskat Sheriff van Café Tilt doodgetrapt door man
De huiskat van Café Tilt op de Lange Jufferstraat is vannacht doodgetrapt. Een man trapte de huiskat van de horecagelegenheid in Utrecht, waarna het beestje is overleden. Agenten hebben de man aangehouden.

De huiskat van Café Tilt op de Lange Jufferstraat is vannacht doodgetrapt. Een man trapte de huiskat van de horecagelegenheid in Utrecht, waarna het beestje is overleden. Agenten hebben de man aangehouden.

Rond 01.00 uur kwam de melding dat een medewerker van de dierenambulance achter een man aanliep die even daarvoor een kat had getrapt. Agenten gingen naar de woning van de verdachte aan de Kloksteeg en hielden de man aan.

Hij bleek even daarvoor enkele mensen op het terras van de horecagelegenheid te hebben gevraagd om een sigaret. Toen hij die kreeg, begon hij te schreeuwen en raar te doen. Vervolgens trapte hij de huiskat van de horecagelegenheid, die aan kwam strompelen en even later overleed.

Op de Facebookpagina zegt café Tilt dat de kat al eens eerder werd getrapt: “Een zwerver/junk heeft hem geschopt. Dat was al eens eerder gebeurd en net als veel andere verschrikkingen (die hij meestal zelf onverschrokken opzocht) overleefde hij dat toen wel. Maar vannacht was het helaas te veel voor hem. Hij is volgens de broeder van de Dierenambulance aan inwendige bloedingen overleden. De dader is opgepakt, er is aangifte gedaan en het OM kijkt nu hoe deze dwaas vervolgd kan worden.”

25 Reacties

Reageren
 1. Ruud

  Als straf stel ik voor dat iedere inwoner van Utrecht deze dader ook een trap mag verkopen. Dwaas inderdaad.

 2. Bisazza

  Wat een held zeg!…

 3. Piet

  Die gek hoort voor lange tijd achter tralies in een inrichting. Nu is het een kat, volgende keer een kind. #klootzak!

 4. Ralph

  Ik heb destijds (lang geleden) nog een Hyves fanpage aangemaakt voor Sheriff. Daarmee werd hij de eerste Utrechtse kat op social media. Sheriff was een begrip op het Janskerkhof in Utrecht en een vaste bezoeker van mijn stamkroeg Cafe De Stad. Hij maakte zijn naam waar door als een Security Officer door de tafels op het terras door te lopen en andere katten steevast weg te jagen. Dat was zijn gebied en daar was geen plaats voor concurrentie.

  Een zeer selectief groepje vaste bezoekers van het café kwamen door de keuring en mochten hem aaien. Als hij voor de deur stond deed ik de deur open met een saluut en Sheriff schreed dan naar binnen alsof het de koningin zelf was… Ik heb zelfs nog een foto (ik moet even zoeken) met zowel Sherrif als ik op een barkruk in Cafe De Stad met een drankje. Sheriff een watertje en ik -natuurlijk- een Orval 🙂

  De laatste jaren werd hij al ouder en rustiger en nu is hij -in het harnas- gestorven, tot het laatste moment knokken voor ‘zijn’ cafe’s en terassen.

  Rest in peace, Sherrif. We gaan je missen. Het Janskerkhof zal nooit meer hetzelfde zijn….

 5. Frank

  Godgloeiendegloeiendegloeiende… wat bezielt zo’n idioot? Ben benieuwd wat de straf wordt. Hoop wel dat DUIC dat ook meldt en dat het niet blijft bij het melden van het incident alleen. Als-ie het opzettelijk deed kan-ie voor zover ik kan zien maximaal 3 jaar krijgen. Weet niet wat het wordt als opzet niet bewezen wordt. Zal wel weer een taakstraf worden. :-/

 6. De Vries1

  Persoonlijk vind ik een kat erger dan een kind, dit tuig kan niet hard genoeg bestraft worden.

 7. Jeroen

  Wellicht is deze man psychisch absoluut niet in orde en kan hij hierdoor verplicht opgenomen worden. Het is heel sneu voor Sheriff en zijn eigenaars maar gelukkig is een kat en geen mens slachtoffer van de man geworden.

 8. Jeroen

  Als je een kat erger vind dan een kind dan zit er in jouw hoofd ook iets heel behoorlijk mis De Vries1.

 9. Utrechter

  Wat sneu voor de kat…
  Hopelijk aanleiding voor debat over al dat gajes dat daar ‘s nachts rondloopt over de Voorstraat en langs de singel tot het Lepelenburg op de bankjes hangt. Een bezoekje van de vreemdelingenpolitie kan al wonderen verrichten.

 10. dre

  Klotejunk, voegen niks toe aan de maatschappij. Kosten alleen maar bakken met gemeenchapsgeld voor hun ruggegraatsloosheid en zorgen voor ellende en overlast. Hoop dat ie snel per ongeluk puur gebruikt.

 11. Ot

  @remy balistreri: we leven wel in een rechtstaat hè?! Mensen oproepen verhaal te gaan halen bij de dader hoort daar niet bij, en kan zelfs strafbaar zijn. De dader wordt vervolgd door OM en berecht door rechter. En zo hoort het ook.

 12. Utrechter

  @Ot: Daders horen inderdaad te worden vervolgd door OM en berecht door de rechter, zo hoort dat maar zo gebeurt dat in de praktijk niet. Want OM en rechter hebben onvoldoende middelen om straffen op te leggen die passen bij een fatsoenlijke rechtstaat die recht doet aan het rechtvaardigheidsgevoel van de inwoners. Tijd om daar wat aan te doen.

  Overigens is het sneu voor de kat, maar een aanval op een trambestuurder, zoals vanmiddag ook weer gebeurd is, is minstens zo schandelijk. Politie: doe eens oppakken dat gajes.

 13. Fabian

  Echt verschrikkelijk, je bent echt ernstig labiel als je dit flikt, zwakzinnige. Was een lieve kat.

 14. Jeroen

  Niemand weet welke psychische aandoening deze man wellicht had. Nee joh, gewoon meteen kapottrappen met de rest van de joelende meute.

 15. Jansen

  Ja Jeroen je hebt een punt. Er lopen veel verwarde mensen rond. Bezuinigingen gaan maar door op de psychische zorg en ondertussen halen we veel getraumatiseerde mensen het land in. Dit betekent dus dat de maatschappij ons niet beschermd en dat we zelf moeten opletten. Deze kat had weinig keuze, maar ik weet wel dat ik nu eerder uithaal naar zo’n junk.

 16. Freek

  Het is goed dat ik er niet bij was, want ik had die idioot mogelijk ter plekke doodgeslagen met iets zwaars. ja eigenrichting, magniet, strafbaar etc. maar toch. ik hoop dat er beeldmateriaal van die junk bestaat, dan kan hij beter ver weg verhuizen.

 17. Bas

  Met dank aan de bezuinigingen op de GGZ! Verschrikkelijk dit…

 18. Utrechter

  Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden. Wat een vreselijke hufter deze dader. Laten we eens ophouden met begripvol zijn dat er een context is voor deze daad. Dit kan gewoon niet. Punt.

 19. sandra uit groningen

  Wat een vuile hufter!!! een bejaarde kat een doodschop geven!maar goed dat ik niet weet wie het is,en ik hem niet tegenkom want hij kreeg van mij hetzelfde!!! Verward of niet.dit is echt een schofterige streek!!! Hoop dat die persoon flink gestraft wordt.maar dat zal wel weer niet!!!. RIP SCHERIFF.XXX

 20. Ot

  @hans: je bent net zo ziek als die kattendoodschopper. Wat jij schrijft kan écht niet!

 21. Jeroen

  Wij in Nederland? Waar kom jij dan vandaan bruinhemd Hans? Mensen met een psychische aandoening preventief ruimen.. in welke periode werd dat ook al weer nog meer aangeraden?

 22. Heel simpel...

  Er vallen hier een aantal zaken op.

  De dader is een verschrikkelijk mens, dat staat buiten kijf.

  Maar, de mensen die dader van alles willen aan doen zijn net zo erg en ziek als de dader. Jammer dat ze dat zichzelf niet realiseren.

  Er is weinig vertrouwen in ons strafsysteem, misschien ook wel terecht.

  Veel mensen die hier moord en brand schreeuwen, zijn rechtse denkers die altijd vinden dat alles harder en strenger moet worden aangepakt. Het zijn echter wel de rechtse partijen die er voor zorgen dat er steeds meer verwarde mensen op straat rondlopen (bezuinigingen GGZ), dat er minder politie op straat is (bezuinigingen), dat kleine vergrijpen niet aangepakt worden (bezuinigingen), maar diezelfde rechtse partijen houden de hand boven het hoofd van eigen corrupte partijleden en belonen het maatschappij ontwrichtende bedrijfsleven met miljarden. En de volgende keer stemt het rechts reagerende reaguurdersvolk weer massaal op de partijen die dergelijke voorvallen niet weten te voorkomen en dergelijke situaties alleen maar laten toenemen. Succes met stemmen.

 23. Ot

  @heel simpel: hier kan ik me helemaal bij aansluiten. Bezuinigingen op politie, OM, GGZ zijn allemaal VVD-hobbies.

 24. Esmée

  Bah! Wat een naar nieuws. Leuk bericht van de orval meneer. Rip

 25. kimberley pex

  Ik vind ‘t altijd ZO bizar dat de mensen , die dit soort gruwelijkheden zien , totáál geen actie ondernemen. Of er nou ‘n mens of n dier wordt doodgetrapt, niemand reageert. Wat is dit voor ‘n wereld. Rust zacht lieve Sheriff . Ik wens je een fijn rustig plekje Hierboven. Liefs,kim.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).