Inbrekers stelen goede-doelenpotje uit praktijk MARKdierenarts Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Inbrekers stelen goede-doelenpotje uit praktijk MARKdierenarts Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Inbrekers stelen goede-doelenpotje uit praktijk MARKdierenarts Leidsche Rijn

Inbrekers stelen goede-doelenpotje uit praktijk MARKdierenarts Leidsche Rijn
Foto: MARKdierenarts / Twitter.
Vanochtend kreeg dierenarts Mark Huis in ‘t Veld van een medewerker een telefoontje: de voordeur van zijn dierenartspraktijk in Leidsche Rijn stond open. De praktijk had bezoek gehad van inbrekers. 

Vanochtend kreeg dierenarts Mark Huis in ‘t Veld van een medewerker een telefoontje: de voordeur van zijn dierenartspraktijk in Leidsche Rijn stond open. De praktijk had bezoek gehad van inbrekers. 

De ravage was groot. Volgens de politie hebben de inbrekers ‘een bijzondere inbraaktechniek’ gebruikten, die de voordeur vernielde. De inbrekers gingen niet zachtzinnig te werk, en haalden delen van de praktijk overhoop.

Goed doel

Het personeel baalt. Tijdens de rooftocht hebben de inbrekers niet alleen vier laptops, de kassalade, contant geld en de sleutels buitgemaakt, maar ook het potje waarin klanten geld konden doneren voor een goed doel. Jaarlijks gaat Mark samen met enkele andere dierenartsen naar een asiel in Portugal, om daar gratis zieke dieren te helpen en zwerfhonden en -katten te steriliseren. De groep zou van 18 tot 24 april gaan, in het potje zat ruim 1500 euro. “Alsof ze het wisten”, zegt Huis in ‘t Veld kwaad.

De dierenarts is verzekerd, maar hij weet niet zeker of de verzekering ook de inhoud van het goede doelenpotje dekt. Als hij het niet terugkrijgt, betaalt hij het zelf. “Toch blijft het vervelend: die mensen hebben dat geld gedoneerd, en komt het niet terecht waar het voor bedoeld was”, zegt Mark Huis in ‘t Veld.

Geobserveerd 

Het lijkt erop dat de inbrekers wisten waar ze moesten zijn. De inbrekers hebben alleen de drie plekken overhoop gehaald waar de medewerkers de kostbaarheden bewaren. “Ze wisten specifiek die plekken te vinden waar we geld bewaren voor we het naar de bank brengen”, vertelt Mark. Omdat de praktijk in een pand zit met veel glas, vermoedt hij dat de daders de praktijk enige tijd in de gaten hebben gehouden. De laatste tijd hingen er rare figuren rond het rookhok aan de overkant van de straat. “Dat is een vreemd gevoel.”

Mark en zijn collega’s laten het er niet bij zitten. Morgen rijdt hij samen met drie andere dierenartsen van Portugaal, bij Rotterdam, een sponsorfietsrit naar Utrecht. “En er komt een fotoshoot met honden, dat brengt als het goed is ook wel wat op.”

4 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Er zijn mensen die van alles doen om deze wereld mooier te maken en dan zijn er ook nog sneuneuzen die bejaarden beroven of goede-doelen-potjes stelen of zoiets. Wat een erbarmelijke stumper ben je dan.
  Misschien even een nummer vermelden waar mensen kunnen doneren.
  Sterkte dierenarts Mark.

 2. Hetty van de Geer

  Wat afschuwelijk, dat dit gebeurd is. Die dieven zijn gewetenloos. Hopelijk worden ze snel gevonden, met de gestolen goederen en het geld.
  Deze link laat de pagina op de website van MARKdierenarts zien, waar donaties gedaan kunnen worden ten bate van de hulp aan zieke dieren en sterilisatie/castratieprojecten in Portugal: http://www.markdierenarts.nl/asieldieren/
  Ook komt er een fotoshoot voor honden, om geld voor het goede doel op te halen. Info elders op de website van MARKdierenarts.
  MARKdierenarts en alle medewerkers, heel veel sterkte gewenst !

 3. Sjaak

  Als er rare snuiters rond je pand hangen moet je de politie bellen.

 4. Geenstijl@Utrecht

  Echt triest dit verhaal ………………….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).