Inval FIOD in seksclub Jaffastraat wegens zwartgeld-circuit | De Utrechtse Internet Courant Inval FIOD in seksclub Jaffastraat wegens zwartgeld-circuit | De Utrechtse Internet Courant

Inval FIOD in seksclub Jaffastraat wegens zwartgeld-circuit

Inval FIOD in seksclub Jaffastraat wegens zwartgeld-circuit

Tijdens een landelijke actie hebben de FIOD en de recherche een inval gedaan in seksblub ‘Jan Bik’ in de Jaffastraat. De eigenaar wordt verdacht een spil te zijn in een landelijk zwartgeld-circuit.

Tegelijkertijd zijn er ook vijf andere betrokkenen in het land aangehouden. Er zijn auto’s ,panden, computers, wapens en boten in beslag genomen.

De zes worden verdacht, ieder in hun eigen rol, van witwassen, valsheid in geschrifte, deelname aan een criminele organisatie en fiscale fraude. Met gebruikmaking van diverse bedrijven (ook in het buitenland) werd een zwart geld circuit gecreëerd.

De verdachten investeerden het zwarte geld in Nederlands vastgoed (in gebruik voor legale prostitutie). Op deze wijze werd zwart geld wit gewassen binnen een zelf gecreëerd zwart geld circuit.

Meer dan 300 agenten in actie 

Onderzoek naar ongebruikelijke financiering van vastgoed bracht de zaak aan het licht. De Bovenregionale Recherche onderzoekt samen met de FIOD de genoemde strafbare feiten, die vermoedelijk werden gepleegd tussen 2001 tot heden.

Meer dan 300 politiemedewerkers uit het hele land, medewerkers van de FIOD en Defensie werden voor deze actiedag ingezet. Tijdens de doorzoekingen speurden geldhonden naar verborgen geld en zocht Defensie met speciale apparatuur naar verborgen ruimtes.

Wegens het onderzoek verstrekt de politie geen verdere, gedetailleerdere informatie naar buiten.

1 Reactie

Reageren
  1. teresa

    goede actie van politie en fiod. jan bik uiteindelijk gepaakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).