Invallen bij 25 Utrechtse panden: illegale prostitutie, uitkeringsfraude en drugsoverlast Invallen bij 25 Utrechtse panden: illegale prostitutie, uitkeringsfraude en drugsoverlast

Invallen bij 25 Utrechtse panden: illegale prostitutie, uitkeringsfraude en drugsoverlast

Invallen bij 25 Utrechtse panden: illegale prostitutie, uitkeringsfraude en drugsoverlast
Beeld: gemeente Utrecht
De politie heeft een reeks woningen en bedrijfspanden binnengevallen. In een samenwerking met de Douane, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente werden deze week de panden in Utrecht gecontroleerd.

De politie heeft een reeks woningen en bedrijfspanden binnengevallen. In een samenwerking met de Douane, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente werden deze week de panden in Utrecht gecontroleerd.

De invallen werden gedaan op basis van meldingen van bewoners over overlast en verdachte situaties. De meldingen gingen ook over betrokkenheid bij drugscriminaliteit. Bij de controles is in 5 gevallen vastgesteld dat er iets niet klopte met de Basis Registratie Personen. Er zijn 3 onderzoeken gestart naar mogelijke uitkeringsfraude.

Daarnaast is in één geval is illegale prostitutie en drugsoverlast geconstateerd en op één adres is een grote hoeveelheid materiaal gevonden voor handel in drugs. Op datzelfde adres heeft de politie spullen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Op weer een ander adres is op last van het OM een auto in beslag genomen in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen.

Ondermijning

De controles vonden plaats in het kader van een zogenoemde sprintweek in de strijd tegen ondermijning. Er is sprake van ondermijning als criminelen misbruik maken van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken.

Op verschillende plekken in de stad waren er extra controles. Deze controles vonden plaats op locaties waar de effecten van de productie en handel in drugs te ervaren zijn.

Vooral de cocaïnehandel brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee. De gemeente maakt zich onder andere zorgen om het ronselen van jongeren voor het plegen van zware misdrijven.

4 Reacties

Reageren
 1. Gregor

  Waar vond dit plaats?

 2. Hetty

  Aan de auto te zien, zijn ze nog niet aan het witwassen geslagen….de auto is nog pikzwart. Geintje. Alweer een goede vangst, mede dankzij oplettende buurtbewoners.
  Hopelijk wacht deze overtreders een passende straf, dus gevangenis en hoge boetes, en niet een lacherig taakstrafje.

 3. Esrin W.

  +1 1waar was dit?

 4. Massegast

  Betrokkenen hebben een broertje dood aan eerlijk werk. Makkelijk rijk worden over de rug van kwetsbare individuen en de samenleving. Ik hoop dat dit soort acties bij de politie en andere diensten usance worden. En tevens hoop ik dat de Politiek (wetgeving), Justitie (strafrechtelijke eis) en de Rechterlijke Macht (finale uitspraak) hun afhandeling in lijn brengen met de brede opvattingen die hierover in de samenleving bestaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).