Jonge vrouw aangerand in stationshal Utrecht Centraal Jonge vrouw aangerand in stationshal Utrecht Centraal

Jonge vrouw aangerand in stationshal Utrecht Centraal

Jonge vrouw aangerand in stationshal Utrecht Centraal
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Een jonge vrouw is woensdagavond aangerand in de stationshal van Utrecht Centraal. De vermoedelijke dader is even later in de boeien geslagen.

Een jonge vrouw is woensdagavond aangerand in de stationshal van Utrecht Centraal. De vermoedelijke dader is even later in de boeien geslagen.

“Vanavond heeft een man een jongedame midden in de stationshal van Utrecht CS aangerand”, schrijft de politie op sociale media. Op dat moment was er toevallig ook een motoragent op het station vanwege een ander incident.

Het slachtoffer rende na de aanranding naar de agent en vertelde wat haar was overkomen. “De betreffende man was zo brutaal dat hij na aanranding nog steeds het slachtoffer achternaliep terwijl ze bij de motorrijder stond.”

Hierop kon de man snel in de boeien worden geslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de man is meegenomen naar het politiebureau.

11 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat de dader niet helemaal lekker was. Sterkte voor de “jongedame”.

 2. Speak Up

  Tja, beveiliging en spoorwegpolitie zijn vaak op de cruciale momenten en tijdstippen nergens te bekennen. Overdag en op zaterdagmiddag zie je heel veel spoorwegpolitie, maar niet om 22 uur op een doordeweekse avond.

  Iedereen die rotzooi wil trappen, wil stelen, drugs wil dealen of anders, weet dit.

  Er hangt sowieso veel te veel vaag volk rond in en rondom het station. Op zwart het station binnenkomen wordt al helemaal niet meer gelet. Je wil niet weten hoeveel mensen ik op illegale wijze de poortjes zie passeren. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid in het station en in de trein.

  Er lopen sowieso te veel mensen op straat rond die eigenlijk in een instelling thuis horen. Allemaal dankzij de bezuinigingen op de GGZ onder meerdere neo-liberale kabinetten op rij (VVD hoezee). En daarmee zijn nieuwe idioten op straat niet te voorkomen, maar de hoeveelheid risicovolle mensen op straat zou dan wel kleiner zijn. Met alle miljarden waar het kabinet nu mee strooit om het stemvee tevreden te houden, kan je jezelf sowieso de vraag stellen, waarom er ooit zo hard bezuinigd is> je bent nu een veelvoud van het geld kwijt om de schade te herstellen.

 3. Jeroen

  Lijkt me aardig vervelend voor deze jongedame, dat het op een drukbezochte/bewaakte/cctv plek gebeurde en niet ergens in een park of een donker steegje is nog ‘gelukkig’
  En de verdachte moet toch wel erg ver met z’n verstand van de realiteit verwijdert zijn ( met wat voor reden dan ook ) dat hij zoiets doet.

 4. Realist

  @Bromsnor. Hij was niet lekker, hij was verward, hij is een slachtoffer van de maatschappij, hij is zwakbegaafd. Echt zielig voor de dader…

 5. Claudia M.

  @Jeroen, vrouwen krijgen nog wel eens te maken met ‘heren’ die geen neen!!! als antwoord accepteren. Gewoon niet! Dat is heel erg vervelend en dan heb je op dat moment ook echt een probleem. Wat u zegt, gelukkig niet in een steegje of andere donkere verlaten plek.

 6. Bromsnor

  @Realist, dat zegt Bromsnor helemaal niet. Bromsnor merkt alleen op dat het gedrag van de man absurd te noemen is, daar hecht Bromsnor verder geen waardeoordeel aan.

 7. Willem

  @speakup: de spoorwegpolitie bestaat dankzij Ivo Opstelten al sinds 2013 niet meer. De regionale eenheden van de politie zijn nu verantwoordelijk voor stations etc maar in de praktijk hebben ze daar natuurlijk geen tijd voor.
  De NS en Prorail hebben boa’s, maar dat zijn dus geen politieagenten maar medewerkers Veiligheid en Service.

 8. Nina

  Veel sterkte voor het slachtoffer.

 9. Yoshua

  Aanrander was niet brutaal, hij is zo dom dat hij niet heeft kunnen bevatten dat ze over hem zou gaan klagen bij de agent en vervolgens zou worden aangehouden.
  Een beetje wetsovertreder begrijpt heel goed wanneer het slachtoffer richting een agent loopt, jij de andere kant op moet lopen.
  Laat hem vastzitten tot de eerste aanleg.
  Zonder behandeling vallen dit soort zedendelinquenten in herhaling.

 10. Esrin W.

  Er loopt en hangt na 16.00 uur sowieso heel veel troep bij het bollendak. Niemand valt dat verder op?

 11. Utrechter

  Dit soort types moet je nooit meer vrijlaten. Het gevaar op herhaling is veel te groot. Wat mij betreft is er echt iets structureel mis met je als je dit iemand anders aan kunt doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).