Jongen (15) op gestolen scooter slaat op de vlucht voor de politie in Utrecht Jongen (15) op gestolen scooter slaat op de vlucht voor de politie in Utrecht

Jongen (15) op gestolen scooter slaat op de vlucht voor de politie in Utrecht

Jongen (15) op gestolen scooter slaat op de vlucht voor de politie in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Een 15-jarige jongen op een gestolen scooter is zondagochtend in Utrecht op de vlucht geslagen voor de politie. De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden op de Nieuwlichtstraat in Ondiep.

Een 15-jarige jongen op een gestolen scooter is zondagochtend in Utrecht op de vlucht geslagen voor de politie. De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden op de Nieuwlichtstraat in Ondiep.

“Op de vroege zondagmorgen hadden wij direct al een achtervolging met een jongen op een scooter”, schrijft de politie op sociale media. Op de Aardbeistraat dumpte de verdachte de scooter en ging er vervolgens te voet vandoor.

De jongen besloot zich te verstoppen onder een bestelbusje dat geparkeerd stond aan de Nieuwlichtstraat. Hier werd de verdachte ook aangehouden.

Advocaat

De scooter waar de jongen op reed bleek vrijdag te zijn gestolen. Na zijn arrestatie vroeg de 15-jarige verdachte volgens de politie direct om zijn eigen advocaat. Dit verbaasde sommige agenten. “Later begrepen we waarom. De verdachte had al eerder scooters en auto’s gestolen. De eerste keer toen hij 12 jaar oud was”, aldus de politie.

De ouders van de jongen zijn ingelicht en ook is er door de politie een melding gemaakt bij Veilig Thuis.

15 Reacties

Reageren
 1. Katja

  En waar blijven de ouders met hun opvoeding ?

 2. Kadoendra

  Het lijkt mij handiger als de jongen binnenkort weer op een gestolen scooter rijd hij er dan voor zorgt dat zijn advocaat alvast bij hem achterop zit.

 3. Esrin W.

  @Katja: de laatste tien jaren is er door álle ouders in Nederland een soort van anti-opvoeden ontstaan. Kijk hiervoor maar op de schoolpleinen. De toon welke kinderen vrijuit tegen hun ouders mogen aanslaan en de gelatenheid waarmee diezelfde ouders minuten lang tantrums incasseren. Andere ouders kijken naar hun schoenneuzen met een herkenning van “dit hebben wij ook”. Ook hier: wat je zaait zal je ooit een keer moeten oogsten.

 4. Koel Hoofd

  Hardleerse puber…
  Heeft wel het benul om rechtsbijstand te vragen maar begrijpt niet dat je geen advocaat nodig hebt als je de wet niet overtreed.
  De ouders falen omdat ze niet anders kunnen, het onderwijs faalt omdat die niet anders willen, het sociaal werk faalt omdat ze niet anders mogen, en de politiek faalt omdat falen een politieke kunst is wat heel Nederland zou moeten doen.
  Ik heb eigenlijk medelijden met dit kind, ook al is het een klein k*t crimineeltje.

 5. Bernhard

  Ouders ook vastzetten en bij recidive voogdij afnemen. Bepaalde groepen in de samenleving falen volledig in het opvoeden van hun kroost. Wij plukken er met z’n allen de zure vruchten van.

 6. Kadoendra

  @Bernhard

  “Ouders ook vastzetten”, Lekkere spierballentaal!

  Ik zal er nog een flink schepje bovenop doen;

  Mark Rutte heeft bij de zaak met de kinderopvangtoeslag iets van 13 wetten overtreden, dus wat mij betreft wordt de hele VVD vastgezet!

 7. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Ach laten wij vooral wegkijken voor de huidige problematiek die er is met jongeren,misschien toch ook eens de ouders aanspreken.

 8. Kadoendra

  @Katja

  Maar misschien zijn de ouders wel juist bezig met zijn opvoeding en besteden zij enorm veel tijd en energie in een glansrijke toekomst voor het ventje in de wereld van de Formule 1.

 9. Christie

  Ik word wel eens moe van mensen die meteen
  klaar staan met een oordeel. Weten jullie iets over het gezin, de problematiek en de gezinssamenstelling? Waarschijnlijk niet. Jullie veroordelen de ouders op basis van een aanname en niet op basis van feiten. Beetje triest

 10. Cor Nelis

  Dat wordt weer een taakstrafje waar hij niet voor komt opdraven. En daar komt hij mee weg, want er is geen capaciteit om dit af te dwingen!

 11. bawang putih

  vroeg op, hij had zijn pyama nog aan zo te zien haha, niet meer doen Mo!

 12. JdV

  @kadoendra: we zijn het zowaar eens. Opsluiten doe corrupte dievenbende.
  @christie: geheel met je eens. Gezin heeft er niks mee te maken. Dit jongetje gewoon oppakken en maximaal straffen. Gezin is geen verzachtende omstandigheid voor crimineel gedrag. Kappen met dat gepamper. Keiharde repressie anders leren ze het nooit.

 13. Wim Vreeswijk

  Dit nomen ze draaideurcriminelen.

 14. RABE

  Waar zijn de ouders en zijn zij wel in staat een kind op te voeden.
  Ik zou zeggen, naar een opvoedingsgesticht. Even een half jaartje heropvoeden en leren dat je met je handen van andermans spullen afblijft.
  Een stevige aanpak daar kneus je heus geen zieltjes mee.

 15. Fynman

  Dat heb je met die Nederlandse kinderen van tegenwoordig, overal lak aan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).