Jongetje (9) aangereden op Leidsekade, bestuurder rijdt door | De Utrechtse Internet Courant Jongetje (9) aangereden op Leidsekade, bestuurder rijdt door | De Utrechtse Internet Courant

Jongetje (9) aangereden op Leidsekade, bestuurder rijdt door

Jongetje (9) aangereden op Leidsekade, bestuurder rijdt door
Een 9-jarige jongen is vanochtend rond half 9 aangereden door een automobilist op de Leidsekade. De bestuurder is hierna doorgereden. De politie zoekt getuigen. 

Een 9-jarige jongen is vanochtend rond half 9 aangereden door een automobilist op de Leidsekade. De bestuurder is hierna doorgereden. De politie zoekt getuigen. 

Het slachtoffer liep samen met zijn moeder over de Leidsekade, ter hoogte van de brug tussen de Koningsbergerstraat. Volgens de verklaring van het slachtoffer kwam er uit de richting van de Kanaalstraat een champagnekleurige auto aanrijden in de richting van de Koningsbergerstraat.

Tijdens het oversteken reed de bestuurder over de voet van jongen, en reed daarna door. De moeder van het slachtoffer heeft nog geprobeerd om de bestuurder te laten stoppen, maar zonder resultaat.

De jongen bleek lichte verwondingen aan zijn voet te hebben en heeft zich hiervoor bij een huisartsenpost laten behandelen.

4 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Dit zat er wel aan te komen. Op dit moment is de brug een enorm knelpunt tijdens de spits. Auto’s kunnen er maar net door en moeten vaak best een tijdje wachten voordat ze tussen de fietsers op de Leidsekade door de brug af kunnen als ze er eenmaal opstaan. Ook voor fietsers die de andere kant op willen een hele opgaaf omdat de auto’s de brug blokkeren.

 2. David

  verschrikkelijke brug om over te steken als fietser of wandelaar richting Lombok

 3. Erik

  Automobilisten zijn vaak ongeduldig als ze vanaf de brug willen oversteken. Worden zelfs agressief naar fietsers. Nog meer borden plaatsen om duidelijk te maken dat fietsers daar voor gaan?

 4. Cynthia

  Het is inderdaad een erg onhandig punt voor fietsers en auto’s. Ik rij er dagelijks de ene keer met de fiets en de andere keer met de auto. Het was wachten tot een ongeluk. Los daarvan is het natuurlijk schandalig dat de dader is weggereden. Wat de oplossing is… Hmmmm is een lastige. Ik denk dat mensen in het algemeen even iets meer rust moeten hebben en niet al die haast. Die paar seconden is vaak net wat je nodig hebt om de situatie goed in te schatten. En je richting aangeven is ook denk ik wel handig. Dit is voornamelijk voor de fietsers. Even je hand uitsteken welke kant je op wilt gaan help een automobilist enorm. Ik heb er met de auto namelijk ook vaak een bijna situatie omdat een fietser ineens afslaat zonder dit aan te geven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).