Journalist in Leidsche Rijn op klaarlichte dag beroofd van camera Journalist in Leidsche Rijn op klaarlichte dag beroofd van camera

Journalist in Leidsche Rijn op klaarlichte dag beroofd van camera

Journalist in Leidsche Rijn op klaarlichte dag beroofd van camera
Een journalist is op dinsdag 14 december op de Louis Armstronglaan in Utrecht beroofd van haar camera. De twee daders gingen er na de beroving op een scooter vandoor.

Een journalist is op dinsdag 14 december op de Louis Armstronglaan in Utrecht beroofd van haar camera. De twee daders gingen er na de beroving op een scooter vandoor.

Het slachtoffer was dinsdag rond 14.50 uur op de Louis Armstronglaan in Leidsche Rijn met een aantal collega’s aan het filmen. Op een gegeven moment kwamen er twee mannen op een scooter aanrijden die iets verderop stopen.

De bijrijder stapte af en liep in de richting van het slachtoffer. Hij greep de camera beet en rukte het apparaat uit de handen van de journalist. Vervolgens rende hij terug naar de scooter, sprong achterop en beide mannen reden weg in de richting van de John Coltranestraat.

De politie heeft op haar website een signalement van de twee verdachten verspreid. Ook is de politie nog op zoek naar getuigen van de beroving.

22 Reacties

Reageren
 1. Berend

  mensen met mannelijke geslachtskenmerken, aha!

 2. [email protected] 🤔

  Aaa dit waren dus bontkraagjes op een scooter, hoe was het ook al weer, Leidscherijn waar mensen met plezier Wonen/Beroofd worden door scootertuig.
  Laat weer zien dat het niet veilig is op de straten in Utrecht, en dat de burgemeester de openbare veiligheid niet onder controle heeft,volgens mij is dit ook ondermijning van het woon en leefgenot.
  Welke partij pakt de burgemeester aan …

 3. Koel Hoofd

  Er lijkt wel vaak iets aan de hand te zijn in LR ‘betondorp’.
  Gaat dat het nieuwe kanaleneiland of overvecht worden?
  Dan is de politie bij voorbaat al kansloos, het wegennet is handhaving en hulpdiensten onvriendelijk aangelegd…

 4. Speak Up

  Ja, het Overvechtvolk is in Leidsche Rijn neergestreken…..

  Treinstation onveilig maken, de straat onveilig maken….

  En dan denken deze jongeren dat ze ooit een voldaan leven gaan leiden. Tja.

  Ze denken dat ze door dure spullen te kopen ook succesvol zullen zijn, omdat ze nu de boot missen….

  Lekker big pimpin’…. dure pattas, drugs, gokken, energy drink, audi, meiskes zijn sletten, dus een haren aanleggen……triest….triest leven. Nu al kansloos rn afgeschreven. Taghi achterna. Hun grote held. Ooit komt de kogel wel.

 5. Erwin

  LR is nou al niet meer wat het nooit geweest is

 6. alex

  Gezellie hoog LR.. Zit je dan in je Vinex woning van 6 ton

 7. Realist

  Het begint steeds meer op het Wilde Westen of de Middeleeuwen te lijken in de straten van Utrecht. Dit is het resultaat van een soft-links beleid van het niet durven te benoemen en aanpakken. We kiezen in NL bewust voor een onveilig leefklimaat.

 8. Willem-Jan

  Blij dat ik met geld ben opgevoed en niet in zo’n wijk woon.

 9. Speak Up

  @ Realist

  Je bedoeld een landelijk beleid van bezuinigen op politie en justitie. Door VVD al een 20 jaar in stand gehouden, zelfs gesteund door de PVV (en uiteraard ook door het CDA).

  Welk links beleid? De gemeente en de burgemeester hebben al een decennium niks te zeggen over hoe en waar de Utrechtse politie op ingezet kan worden, door invoering van de Nationale Politie. Een bezuiniging was dat. Daarnaast is D’66 niet links. Ook niet geweest ook. En Christen Unie al helemaal niet.

  Links is juist helemaal niet verantwoordelijk. De Neo-Liberale koers, van RECHTSE partijen, die goedkope arebeidskrachten uit de hele wereld naar het westen hebben gehaald, om zo goedkoop mogelijk te kunnen produceren, zonder te veel inmenging van de vakbonden, hebben geleid tot migratie en gastarbeiders. Daardoor zijn er mensen uit de arabische wereld in Nederland terecht gekomen. Nu nog steeds uit Oost-Europa en deze mensen zorgen voor veel problemen en frictie. Niet de echte oorlogsvluchtelingen die echt op de vlucht zijn. Problemen bij AZC’s worden veroorzaakt door veilige landers die hier illegaal zijn. Allemaal onder verantwoordelijkheid van vele kabinetten waarin de VVD in een steeds terugkerende rol, de hoofdverantwoordelijkheid had. Met gedoogsteun vaak, vanuit het bedrijfsleven.

  De echte azielzoekers worden onterecht als zondebak gezien.

  Juist de linkse partijen (en de SP is eigenlijk de enige echte linkse sociaal democratische partij) zijn voor EN meer investeren in veiligheid en dan ook nog op een SLIMME manier. Kijk even wie er voor en tegen invoering van de nationale politie hebben gestemd. Kan je gewoon terugvinden op tweedekamer.nl

 10. wim

  Schering en inslag. Helaas trek je dit soort taferelen met de gigantische hoeveelheid sociale huurwoningen in Utrecht.

 11. Realist

  De lagere overheden worden vanuit een links idealisme aangestuurd. Elke grote stad heeft een links bestuur en bijna elke uitvoerende instantie wordt vanuit de linkerflank aangestuurd. Dan kan de overheid vanuit het het linkse midden (want VVD is verre van rechts) wel beleid bepalen, de uitvoering is links en uiterst politiek correct.

 12. Scherpschutter

  @wim

  Hoezeer ik het ook met u eens ben dat sociale huur moet worden afgeschaft; ik heb oprecht nog nooit een sociale huurwoning iemand zien beroven.

 13. Speak Up

  @Realist

  Wat een flauwekul. Wat je nu roeptoetert valt echt onder de noemer fake news en desinfromatie en DUIC zou hier gewoon op moeten ingrijpen. Je stuurt het wel out in the open en het zaadje is dan geplant.

  VVD is hardstikke neo-liberaal rechts. Sterker nog, het is eerder een conservatieve partij dan een liberale partij (rechts dus, conservatief = rechts). D’66 is een midden-liberale partij (en economisch gezien wat rechtser dan het midden).

  Dat lagere overheden zogenaamd links zijn is ook al onzin. Het is al meermaals onderzocht dat ambtenaren d’66 en VVD stemmen, in meerderheid. Beiden verre van linkse partijen. Misschien eens opzoeken wat links inhoudt (progressief, sociaal democratisch en in de extreme hoek socialistisch).

 14. Realist

  @Speak Up. Wat ik aangeef is correct, is checken en niet beledigend. De oproep om meningen te blokkeren of te weren is daarentegen wel een beledigend, zeker een belediging van het vrije woord.

 15. Scherpschutter

  @Realist 11:57

  Absoluut. En nu de gemeentes veel meer macht en verantwoordelijkheid gaan krijgen conform het regeerakkoord (waar ze*kuch* uitstekende mee omgaan, zoals je hier al jaren ziet..🙈), kun je wel zeggen dat de donkere linkse donderwolken zich samenpakken boven de arme argeloze inwoners van Utrecht….

 16. Speak Up

  @ Realist

  Het verspreiden van desinformatie is het tegenovergestelde van een feit. Er is geen enkel feit te vinden in uw schrijven. U verspreid bewust desinformatie; blijft ook volhouden in uw leugens. Pak de definitie van links en rechts op het politieke spectrum uit het woordenboek en de encyclopedie erbij en de VVD is never nooit links te noemen. Op geen enkel vlak en dat IS EEN ECHT FEIT.

  Een nieuwsmedium heeft een verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van desinformatie en fake news. Ook in een opiniegedeelte en ook in een reactievelden gedeelte.

  Fake news en desinformatie zijn juist een bedreiging van het vrije woord. Een aanval op het vrije woord. Het is namelijk propaganda en manipulatie.

  Een mening is iets wat u denkt of vindt; u rept hier over feiten die geen feiten zijn en die slingert u zonder aarzeling de wereld in, met een doel en over dat doel hebben we het hier nu net. Dat doel van u is manipulatie en inkleuring van de werkelijkheid. Bedoeld om andere mensen te beïnvloeden.

 17. Koel Hoofd

  @Speak up
  Ik weet niet of het je ooit is opgevallen maar:
  rechts is waar je duim links zit of rechts is waar je duim rechts zit net zoals links is waar je duim rechts zit of links is waar je duim links zit.
  Vertaling: Wat vroeger links was wordt tegenwoordig rechts genoemd, net zoals wat ooit rechts was nu het linkse ideaal is.

 18. Realist

  @SpeakUp. Desinformatie? fakenews? Censuurmaatregelen? Dat zijn nogal aantijgingen voor iets onschuldigs wat feitelijk te checken is. Neem alleen al het feit dat het bestuur van Utrecht kneiterlinks is. Hoezo zou dat niet benoemd mogen worden, velen zijn er zelfs trots op.

 19. Speak Up

  @ Realist

  D’66= neo-liberaal midden, economisch rechts.

  Christen Unie= midden christelijk.

  Weinig links aan. Ze helpen landelijk de rechtse vvd zelfs in het zadel. Meer dan eens.

  Ja, desinformatie dus ja.

 20. Pee

  @Speak Up 16/12/2021 – 11:01
  Het was de pvda die er voor zorgde dat die gastarbeiders hier kwamen en den uil heeft gezinshereniging ingevoerd.
  De pvda is alles behalve rechts.

 21. Speak Up

  @ pee

  En weer een voorbeeld van desinformatie.

  Nee niet de PvdA, maar de VVD hoofdzakelijk dus.

  Dit levert deze simpele zoekopdracht al op:
  https://www.google.com/search?q=welke+politieke+partij+haalde+gastarbeiders&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-home&source=hp&ei=ILW8YZLnHMuBkwWW_Y2YCA&oq=welke+politieke+partij+haalde+gastarbeiders&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBADOgsIABCABBCxAxCDAToFCAAQgAQ6EQguEIAEELEDEIMBEMcBENEDOggIABCABBCxAzoQCAAQgAQQsQMQgwEQRhCAAjoOCC4QgAQQsQMQxwEQrwE6CAguEIAEELEDOggIABCxAxCDAToLCC4QgAQQxwEQowI6CwguEIAEEMcBEK8BOggIABCABBDJAzoGCAAQFhAeOgkIABDJAxAWEB46CAghEBYQHRAeOgcIIRAKEKABOgUIABDNAjoFCCEQoAFQywpY0pYBYNKeAWgCcAB4AIABkAKIAZwqkgEGNy4zNy4xmAEAoAEBsAEA&sclient=mobile-gws-wiz-hp

  Logisch ook. De gastarbeiders zijn op last van het bedrijfsleven gehaald. Wie lobbied er altijd voor VNO-NCW, juist ja: de VVD.

 22. Que?

  https://www.trouw.nl/nieuws/de-migrantenstroom-kwam-niet-van-links~bb5871c7/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).