Journalist van RTV Utrecht geslagen bij beroving tijdens opnames op Australiëlaan in Utrecht Journalist van RTV Utrecht geslagen bij beroving tijdens opnames op Australiëlaan in Utrecht

Journalist van RTV Utrecht geslagen bij beroving tijdens opnames op Australiëlaan in Utrecht

Journalist van RTV Utrecht geslagen bij beroving tijdens opnames op Australiëlaan in Utrecht
Een cameraploeg van RTV Utrecht is maandag om 17.30 uur beroofd tijdens opnames op de Australiëlaan in Kanaleneiland in Utrecht. Een van de journalisten werd tijdens de beroving geslagen.

Een cameraploeg van RTV Utrecht is maandag om 17.30 uur beroofd tijdens opnames op de Australiëlaan in Kanaleneiland in Utrecht. Een van de journalisten werd tijdens de beroving geslagen.

De politie meldt dat bij de beroving op de Australiëlaan een camera en een statief zijn meegenomen. Er zouden meerdere daders zijn, die op de vlucht zijn geslagen.

Volgens de politie is er slechts een summier signalement, dat is verspreid via Burgernet. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen met de politie. De journalisten van RTV Utrecht zijn naar het politiebureau gegaan voor het afleggen van verklaringen en het doen van aangifte.

Burgemeester Sharon Dijksma laat later op de avond via Twitter weten dat ze gebeld heeft met de journalisten die slachtoffer werden. “Mensen bestelen en mishandelen is volstrekt ontoelaatbaar. Journalisten vervullen een bijzondere rol in onze rechtsstaat. Belangrijk dat zij hun werk in vrijheid kunnen doen”, aldus Dijksma.

9 Reacties

Reageren
 1. Vissers

  Is de Australiëlaan tegenwoordig transwijk?

 2. Geenstijl@Utrecht

  Als journalisten hun werk niet meer veilig kunnen uitvoeren,is de Democratie en de vrijheid van de pers in gevaar.
  Mijn inziens is dit een zorgelijke en gevaarlijke ontwikkeling waar hard tegen opgetreden moet worden om erger in de toekomst te voorkomen.
  Ik wens de journalisten erg veel sterkte toe❤.

 3. JvS

  Niet de eerste en niet de laatste keer waarschijnlijk.
  Triest maar niet verwonderlijk.

  Voor de berovers maakt het niet uit of het journalisten zijn of wat dan ook. Ze zien je als een prooi. En jagen graag.

 4. Koel Hoofd

  Dat is vaker gebeurd in Kanaleneiland. Bijvoorbeeld op de dag van de tramaanslag.
  Er wonen daar kennelijk mensen die het niet kunnen waarderen om in beeld te komen?

  @Vissers
  Wees gerust, het is nog steeds Kanaleneiland.

 5. Utregter

  Zolang ons rechtstelsel slecht en zwak blijft met deze lage pakkans en de huidige lage straffen zal er weinig veranderen.
  Veel te weinig geld vrijmaken voor Politie, geen respect voor hen op straat omdat men communicatieve vaardigheden in hun opleiding belangrijker vindt dan de taal van de straat. Agenten en ander soort handhavers die bestraft worden als men wel juist handhaaft.
  Helaas zolang men steeds op de huidige wijze politiek kiest met partijen die van oudsher niets met autoriteit hebben of partijen die steeds het steeds op discriminatie gooien als men terecht aangesproken wordt op overtredingen en misdrijven veranderd er helemaal niets maar er wel over blijven klagen. We hebben hier zelf schuld aan. bijvoorbeeld onze fantastische privacywetgeving waarbij criminelen dezelfde rechten hebben als niet criminelen etc…te gek voor woorden. Gaat helemaal niets veranderen hier.

 6. jan

  Kanaleneiland is het gebied waar jongeren kansloos opgroeien en zeker binnen een bepaalde etnische groep. Als je in kanaleneiland opgroeit dan leer je dat het makkelijker is om je geld te verdienen met een beetje drugs rondbrengen, dan mee te doen met goed onderwijs. En die jongens die dat doen die willen niet gefilmd worden. Zo simpel is het! Wil je dit soort criminaliteit minder in de stad hebben? Pak dan een pilsje ipv een pilletje.

 7. ChefPlongeur

  @utregter: “ander soort handhavers” – daar zit i.d.d. een deel van het probleem: bezuiniging bij de politie wordt ‘opgelost’ door minder geschikte mensen in dit vakbebied. Mensen die de politieopleiding vaak nooit succesvol zouden kunnen voltooien, hoe graag ze het ook hadden gewild. Aanvankelijk aangesteld om zaken als parkeerhandhaving, vuilnizakkencontrole, ‘de ogen en oren van de wijk’ en dat soort waardevol werk – dat werk blijft nu overigens voor een belangrijk deel liggen. Met verpaupering als gevolg. Verpaupering zet vervolgens foute mensen aan tot wangedrag. En het cirkeltje is weer rond.
  Een ‘surrogaat-agent’ bestaat niet. En een gemeentehandhaver is nodig op de plekken waar hij is weggehaald om de tekorten bij de geweldhandhaving op te vullen. En politiezaken moeten door politie worden opgepikt. Waar nu dus tekorten zijn door bezuinigingen. Deze roof is hier n.m.i. een direct gevolg van.

 8. Teringjantje

  Ze houden daar niet zo van pottenkijkers.

 9. Realist

  Heel naïef ook, je weet inmiddels toch dat je in deze parallelle samenleving niet zomaar op straat kan filmen. Deze gasten met het bekende summiere signalement hebben trouwens al een aantal camera’s te pakken. Misschien gaan ze een film opnemen? Ben benieuwd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).