Justitie begint onderzoek naar Utrechtse ‘pedojager’ Justitie begint onderzoek naar Utrechtse ‘pedojager’

Justitie begint onderzoek naar Utrechtse ‘pedojager’

Justitie begint onderzoek naar Utrechtse ‘pedojager’
De rechtbank in Utrecht
Een 30-jarige man uit Utrecht is op maandag 2 november aangehouden door de politie. Hij zou op 29 september in Oss een bezoek hebben gebracht aan een woning en de bewoner ernstig bedreigd hebben. De Utrechter zou een zogenoemde pedojager zijn.

Een 30-jarige man uit Utrecht is op maandag 2 november aangehouden door de politie. Hij zou op 29 september in Oss een bezoek hebben gebracht aan een woning en de bewoner ernstig bedreigd hebben. De Utrechter zou een zogenoemde pedojager zijn.

De afgelopen weken zijn‘pedojagers’ veel in het nieuws. Dit zijn mensen die achter vermeende pedoseksuelen aangaan. Er zijn voorbeelden waar vermeende daders aan de digitale schandpaal worden genageld, maar ook voorbeelden waar er sprake is van vernielingen, beroving en mishandeling.

Utrechter

De Utrechter zou naar Oss zijn gegaan om daar iemand aan te spreken. De bewoner zou volgens de verdachte contact hebben gelegd met een minderjarig meisje. Onder bedreiging heeft de man dit bekend, terwijl hij door de verdachte werd gefilmd. De verdachte ging er daarna vandoor.

Het filmpje verscheen vervolgens op sociale media. Onder meer aan de hand van camerabeelden uit de omgeving en onderzoek naar een Instagram-account, waarop het filmpje te zien was, kwam de politie uit bij de man uit Utrecht. De politie heeft aanwijzingen dat de verdachte zich vaker bezighoudt met dit soort praktijken en doet daar verder onderzoek naar.

Strafbare feiten

Het Openbaar Ministerie laat weten dat ze strafbare feiten nooit accepteren en dat mensen niet voor eigen rechter moeten spelen.

De politie heeft ook onderzoek gedaan naar het slachtoffer. Daaruit zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij contact legde met een minderjarige.

8 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Burgers die voor eigen rechter spelen dragen op zeer negatieve wijze bij aan de verloedering van de samenleving.

 2. amy

  Fijn. Als de politie net zo daadkrachtig handelt en ten opzichte van straatterroristen, straatracers en lachgas-coureurs, prima!

 3. Wilma

  @Kadoendra: Als iedereen zich netjes aan de regels houdt, gaat niemand voor eigen rechter spelen. Misschien even normaal doen met zijn allen. Is er niets aan de hand.

 4. Steve

  @Kadoendra,
  Kijken of je ook zo reageert als het je eigen kind is.

 5. Lombokker

  Mensen verzinnen tegenwoordig van alles en nog wat om maar zo veel mogelijk views te krijgen op hun Youtube kanaal of Instagram account. Dat ze daar anderen mee schaden interesseert hen kennelijk niet. Ik vind het prima dat deze figuren worden aangepakt.

 6. Scherpschutter

  @Kadoendra

  Yup. En als diegenen die wij grof geld betalen een fatsoenlijke dienst qua handhaving, opsporing en berechting zouden leveren dan zien dit soort lieden geen reden zien om het recht in eigen handen te nemen.

  Dit is een gevolg van. Geen oorzaak.

 7. Pee

  amy 6/11/2020 – 16:03
  Helemaal mee eens.

 8. Kadoendra

  @Wilma @Steve @Scherpschutter

  Domme mensen hebben hun vuisten terwijl intelligente mensen hersens hebben.

  Daarom zijn het meestal domme mensen die voor eigen rechter gaan spelen en meestal heeft dit strafvervolging als eindresultaat.

  Bezie de Utrechtse sukkel uit het bovenstaande artikel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).