Justitie eist 3,5 jaar cel en €78.000 boete van eigenaar coffeeshop Shabab - De Utrechtse Internet Courant Justitie eist 3,5 jaar cel en €78.000 boete van eigenaar coffeeshop Shabab - De Utrechtse Internet Courant

Justitie eist 3,5 jaar cel en €78.000 boete van eigenaar coffeeshop Shabab

Justitie eist 3,5 jaar cel en €78.000 boete van eigenaar coffeeshop Shabab

Drie en een half jaar cel en 78.000 euro boete. Dat is de eis van de officier van justitie tegen, Mimoun T., de eigenaar van coffeeshop Shabab. Volgens justitie stond T. aan het hoofd van een criminele organisatie die op grote schaal in softdrugs handelde en geld witwaste.

Ook tegen elf medeverdachten werden er geldboetes en gevangenisstraffen tot twee en een half jaar geëist door de officier.

Na een inval bij de coffeeshop aan de Vleutenseweg vorig jaar, werd er een hoeveelheid softdrugs in de coffeeshop en het naastgelegen pand aangetroffen, die de maximaal toegestane handelsvoorraad ruim overschreed. De politie deed invallen bij diverse panden in Utrecht en Breda en vond in totaal 200 kilo hasj en hennep en ruim 600.000 euro contant geld.

T. zou, buiten de coffeeshop om, grote partijen aan derden hebben geleverd. De coffeeshop werd gesloten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).