Juwelier Amsterdamsestraatweg is beschoten door man op fiets | De Utrechtse Internet Courant Juwelier Amsterdamsestraatweg is beschoten door man op fiets | De Utrechtse Internet Courant

Juwelier Amsterdamsestraatweg is beschoten door man op fiets

Juwelier Amsterdamsestraatweg is beschoten door man op fiets
Het beschoten pand aan de Amsterdamsestraatweg.
De juwelier aan de Amsterdamsestraatweg, die twee keer in korte tijd werd beschoten, is onder vuur genomen door een man op een fiets. De juwelier heeft de deuren moeten sluiten.

De juwelier aan de Amsterdamsestraatweg, die twee keer in korte tijd werd beschoten, is onder vuur genomen door een man op een fiets. De juwelier heeft de deuren moeten sluiten.

De winkel werd op twee verschillende momenten onder vuur genomen. De eerste schietpartij vond tussen zaterdagavond 20 juli en maandagmiddag 22 juli plaats, de tweede keer dat er werd geschoten was in de nacht van dinsdag 23 juli op woensdag 24 juli.

Een woordvoerder bevestigt dat de politie op zoek is naar een man in donkere kleding op een fiets. De man zou over de Amsterdamsestraatweg naar Maarssen zijn gefietst en zou op camerabeelden te zien zijn geweest.

Risico

De juwelier werd voor 5 weken gesloten na de beschietingen. “Gelet op de ernst van deze feiten, het risico op herhaling en de impact op de buurt heeft de burgemeester – ook op basis van een overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten het pand te sluiten”, zei de gemeente.

De politie is nog volop aan het onderzoeken wat het motief is achter de schietpartijen. Mocht het politieonderzoek daar aanleiding toe geven dan kan het pand tussentijds weer open gaan of de sluitingstermijn van vijf weken verlengd worden.

6 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Het kan zijn dat de betreffende crimineel aan het begin van zijn criminele carrière staat en dat hij denkt dat hij het allemaal op een ouwe fiets moet leren.

 2. JdV

  En zo hoort het ook. Heeft het constante bevorderen van fietsen in Utrecht ook eens resultaat gehad. Ik weet een paar politieke partijen die nu heel trots zijn.

 3. joop gerritse

  Tip voor de burgemeester: sluit de zaak van de leverancier van de fiets.

 4. Cico

  De milieuzone en parkeertarieven gelden inderdaad ook voor criminelen, dus kan je beter met de fiets gaan

 5. Herman

  Je bent een fietsstad of niet!

 6. wollie

  Als dat geen strafverlaging waard is… was het vuurwapen ook cradle-to-cradle? Kogels van gerecycled aluminium?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).