Kaatstraat zondagavond afgesloten vanwege onderzoek ernstig ongeval | De Utrechtse Internet Courant Kaatstraat zondagavond afgesloten vanwege onderzoek ernstig ongeval | De Utrechtse Internet Courant

Kaatstraat zondagavond afgesloten vanwege onderzoek ernstig ongeval

Kaatstraat zondagavond afgesloten vanwege onderzoek ernstig ongeval
De Kaatstraat in Utrecht
De Kaatstraat wordt zondagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur afgesloten vanwege onderzoek naar de toedracht van een ernstig ongeval. Op zaterdag 1 september raakte een fietser zwaargewond na een aanrijding met een auto.

De Kaatstraat wordt zondagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur afgesloten vanwege onderzoek naar de toedracht van een ernstig ongeval. Op zaterdag 1 september raakte een fietser zwaargewond na een aanrijding met een auto.

De automobilist reed door en liet de Utrechtse vrouw in kritieke toestand achter. Enkele uren na het ongeluk werd de auto gevonden op de Engelen van Pijlsweertstraat. Toen kon ook de eigenaar van de auto gearresteerd worden.

De politie doet sindsdien onderzoek naar de toedracht van het ongeval. In de zaak zit een 23-jarige man in voorlopige hechtenis. Hij wordt verdacht van het onder invloed van alcohol veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Op zondagavond vindt een reconstructie plaats op de plek van het ongeluk. Daarvoor is het nodig dat de Kaatstraat vanaf 19.00 tot 23.00 uur wordt afgesloten. Ook de Adelaarsstraat is vanaf de Bemuurde Weerd Oostzijde tot aan de Valkstraat dicht.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Jp

  Ten eerste hoop ik dat het goed gaat met de vrouw die is aangereden. Maar ten tweede vind ik het een slechte beslissing van de gemeente om het gescheiden fietspad hier weg te halen. Vanzelfsprekend is hier ooit een gescheiden fietspad aangelegd om de veiligheid van fietser te waarborgen. Beetje een ridicuul idee om dat weer weg te halen.

  Peace

 2. Bernhard

  Er is op DUIC altijd een hoop gezeik over roekeloos rijgedrag van fietsers, maar als fietsers met elkaar of met een voetganger in botsing komen dan raakt er meestal niemand (zwaar)gewond. De afgelopen week twee botsingen gehad met medefietsers, waarbij niemand ook maar een schrammetje opliep.
  Een auto daarentegen is een potentiële moordmachine. Als ik zie hoe bestuurders, van met name middenklassers van Duitse makelij, als maniakken door de stad scheuren, dan lijkt me dat de verkeershandhaving zich vooral op hufterige autombolisten moet richten. Dan doel ik op aso’s die constant te hard rijden, rode verkeerslichten negeren, geen richting aangeven, maar ook foutparkeren, onnodig claxoneren, over doorgetrokken strepen gaan. Wie wel eens rond de ASW en Kanaalstraat komt, weet dat het aan de orde van de dag is.

 3. Koser

  Ter aanvulling van Bernhard, afsnijden, rechts inhalen, verkeerd voorsorteren net doen of je rechtdoor gaat en dan toch afslaan met alle risico,s van dien. En je hoeft niet te raden wat er achter het stuur zit want als je dat weer roept ben je een racist.

 4. cas

  @ Bernhard, en daarom waren er daar ooit gescheiden fietspaden… Los van de aso’s doet een botsing met een auto ook veel pijn bij een lage snelheid, het is nu eenmaal een zwaar en hard voertuig.
  En als door roekeloosheid fietsers tegen elkaar aan botsen is dat wel een signaal dat zij gewoon een gevaar zijn voor de algehele verkeersveiligheid. Het altijd wijzen naar automobilisten is juist kortzichtig.

 5. Wouter

  @Bernhard: Ik sluit mij daarbij aan! Van hetzelfde laken een pak in Overvecht. Van de week nog zo’n idioot die vol door rood op de Einsteindreef bijna een vrouw met kinderwagen en een oude mevrouw schepte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).