Utrechters schrikken wakker van keiharde knal plofkraak | De Utrechtse Internet Courant Utrechters schrikken wakker van keiharde knal plofkraak | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters schrikken wakker van keiharde knal plofkraak

Utrechters schrikken wakker van keiharde knal plofkraak
Schade na de plofkraak bij winkelcentrum Smaragdplein
Plofkrakers hebben vannacht toegeslagen bij winkelcentrum Smaragdplein in Utrecht. De keiharde knal was in veel wijken in de stad te horen. De daders zijn nog spoorloos.

Plofkrakers hebben vannacht toegeslagen bij winkelcentrum Smaragdplein in Utrecht. De keiharde knal was in veel wijken in de stad te horen. De daders zijn nog spoorloos.

Om 01.30 uur werd de pinautomaat naast de Blokker op het winkelcentrum opgeblazen. De explosie zorgde niet alleen voor schade aan het apparaat, ook omliggende ramen gingen kapot. De politie kwam direct in actie en daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Op Twitter is te lezen dat bewoners aan het Janskerkhof de knal konden horen. Het is niet bekend of de daders buit hebben gemaakt.

10 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Tja, zo lang je dit tuig niet langdurig van de straat haalt en heropvoedt dan blijft het criminele leven aantrekkelijk voor zovelen. Niet werken, maar af en toe een kraakje zetten loont blijkbaar nog voldoende.

 2. malvinas

  Deze keer niet met de Audio naar het werk, ze konden het lopend af.

 3. Katja

  Met de Audio ? Nieuw soort auto of een flauwe woordgrap ?

 4. Mikel

  Dan 2 uur met een helicopter boven de wijk hangen en niets vinden.
  Gewoon simpel ff bij kanaleneiland gaan staan. Komen ze vanzelf naar je toe rijden.

 5. mees kees

  Ook in Overvecht was klap goed te horen!

 6. Joost

  Hahaha Mikel! Dat denk ik ook. Of Overvecht; kansen spreiden.
  Die heli was in ieder geval goed irritant.
  De klap was overigens om 1.12 (nu zie ik pas dat die timing een beetje grappig is, maar het was echt zo), en die politie kwam op het kantoor misschien direct in actie, maar ze waren er pas na 1.30.

 7. Willem

  @joost: 17 minuten na de klap: dat valt dan nog mee als je in ogenschouw neemt hoe belachelijk veel er bezuinigd is op de politie afgelopen kabinetsperiode….

 8. William

  De klap was inderdaad al om 1.12. Beste wel grappig hoe (bijna) alle media elkaar napraten dat het 1.30 was, wat dus niet klopt.
  Wanneer de politie er was kon je vanuit je bed niet weten Joost, want die reden stil aan om de boefjes niet te waarschuwen.
  Maar de politieheli hing inderdaad rond 1.30 boven de wijk, maar die moest dan ook van Schiphol afkomen, dus dat is nog erg snel (want dat is ongeveer 15 minuten vliegen met een heli).

 9. BokGeit

  Het is een klein detail maar die knal vond om precies 1:11 uur plaats. Ik keek stomtoevallig op dat moment op mijn telefoon. En die knal was echt hard! Woon er twee minuten fietsen vandaan. Vraag me af wat er gebruikt is… in ieder geval geen rotjes.

 10. Joost

  Beste William, hoe kom je erbij dat ik in bed lag? Ik woon er praktisch naast en een 10 sec. na de knal keek ik uit het raam. En een kwartiertje later nog steeds.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).