Kroongetuige Nabil B. dreigt nogmaals te stoppen om veiligheid familie | De Utrechtse Internet Courant Kroongetuige Nabil B. dreigt nogmaals te stoppen om veiligheid familie | De Utrechtse Internet Courant

Kroongetuige Nabil B. dreigt nogmaals te stoppen om veiligheid familie

Kroongetuige Nabil B. dreigt nogmaals te stoppen om veiligheid familie
De flat aan de Faustdreef waar het lichaam van Hakim Changachi werd gevonden. Foto: DUIC / Robert Oosterbroek
De kroongetuige Nabil B. is nog altijd ontevreden over de bescherming van zijn familie en dreigt te stoppen als getuige. Dat heeft zijn advocaat gezegd in een tussentijdse zitting.

De kroongetuige Nabil B. is nog altijd ontevreden over de bescherming van zijn familie en dreigt te stoppen als getuige. Dat heeft zijn advocaat gezegd in een tussentijdse zitting.

Nabil B. is de kroongetuige van het Openbaar Ministerie (OM) rond de liquidaties in Amsterdam en Utrecht – waaronder de vergismoord en moord op Ranko Scekic in Overvecht. De broer van Nabil B. werd geliquideerd in Amsterdam enkele dagen nadat duidelijk werd dat B. zich als kroongetuige had gemeld.

In juni gaf B. ook al aan ontevreden te zijn over het beschermingsprogramma van het het OM en hij riep de minister op voor betere beveiliging te zorgen. Zijn advocaat herhaalde die oproep nogmaals tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de 31-jarige kroongetuige.

Advocaat Bart Stapert heeft verklaard dat justitie de deal met B. te vroeg naar buiten heeft gebracht: “Er is besproken dat de deal niet naar buiten zou komen totdat het echte target van dit onderzoek (de mogelijke opdrachtgever Ridouan T., red.) zou zijn aangehouden.”

Een week nadat bekend werd dat B. zou getuigen in de liquidaties werd zijn broer doodgeschoten in Amsterdam. Volgens de advocaat is er sindsdien niets verbeterd aan de veiligheid van de familie van B.

Vergismoord

De 30-jarige B. zit zelf al sinds november vast op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord op de Faustdreef in Overvecht, waarbij Hakim Changachi om het leven werd gebracht. Ook wordt B. in verband gebracht met het voorbereiden van de moordaanslag op het leven van Khalid H., een paar dagen later.

De getuige wees Ridouan Taghi en Saïd Razzouki aan als het brein achter meerdere liquidaties in de onderwereld.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).