‘Kroongetuige Nabil B. zegt contract met Openbaar Ministerie op’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Kroongetuige Nabil B. zegt contract met Openbaar Ministerie op’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Kroongetuige Nabil B. zegt contract met Openbaar Ministerie op’

‘Kroongetuige Nabil B. zegt contract met Openbaar Ministerie op’
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De kroongetuige in het grote proces tegen Ridouan Taghi heeft zijn contract met het Openbaar Ministerie (OM) opgezegd, dat schrijft de Telegraaf. Hij zou zich niet langer gesteund voelen door het Team Getuigenbescherming (TGB) van justitie en weigeren nog mee te werken.

De kroongetuige in het grote proces tegen Ridouan Taghi heeft zijn contract met het Openbaar Ministerie (OM) opgezegd, dat schrijft de Telegraaf. Hij zou zich niet langer gesteund voelen door het Team Getuigenbescherming (TGB) van justitie en weigeren nog mee te werken.

Nabil B. heeft meerdere moorden en moordpogingen toegeschreven aan Ridouan Taghi. De Utrechter heeft veel belastende verklaringen afgelegd. Hij verblijft op een zwaarbeveiligde vleugel in de gevangenis in Vught, maar zou worden overgeplaatst naar een afdeling met minder beveiliging.

Het is nog onduidelijk wat het opzeggen van het contract betekent voor de lopende rechtszaken.

De beveiliging van B. en zijn familie is al langer onderwerp van gesprek. In maart 2018 werd Reduan B., de broer van de kroongetuige, in Amsterdam geliquideerd. Dit gebeurde een week nadat bekend werd dat Nabil B. ging getuigen tegen de nog steeds voortvluchtige criminelen Taghi en Razzouki. Het OM zei dat er toentertijd rekening werd gehouden met ‘meer dan alleen een steen door de ruit’, maar een liquidatie zag men niet aankomen.

Het OM heeft een beloning, voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van een van de twee gezochte mannen, uitgeloofd van 100.000 euro. Taghi en Razzouki worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. De twee mannen zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. GeenStijl@Utrecht

    Tja dit was dan ook wel te verwachten met zoveel gestuntel door politie en justitie, het is een echte poldersoap aan het worden.🤔

  2. Feijnman

    Écht politiewerk is vaak moeilijk voor een organisatie, men staat liever te flitsen op industrieterreinen om hardwerkende werknemers geld af te troggelen via het CJIB.
    Ik geef m groot gelijk, zijn broer heeft de prijs betaalt en justitie/politie gefaald.

  3. VincentDV

    Feijnman: In uw reactie staat een foutje. Waar u schreef ‘hardwerkende werknemers’ bedoelde u vermoedelijk ‘asociale hardrijders’. Jaarlijks komen honderden mensen om in het verkeer en tienduizenden raken gewond. Het blijkt dat de relatief kleine groep bestuurders die het niet zo nauw nemen met de regels (“30km te hard moet toch kunnen”) verantwoordelijk zijn voor een nogal groot percentage van de ongelukken. Ik ben blij dat de politie daar tegen optreedt. Zou dat niet gebeuren, dan wanen ze zich helemaal heer en meester over de – pardon: ‘hun’ – weg. ik heb nog liever een drugscrimineel in mijn straat dan zo’n gaspedaal-asociaal.

    Tip: als je gefrustreerd bent over je boetes, ga dan eens als een normale verkeersdeelnemer rijden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).