Kroongetuige Nabil B. zelf in opspraak door verklaring over moordaanslag | De Utrechtse Internet Courant Kroongetuige Nabil B. zelf in opspraak door verklaring over moordaanslag | De Utrechtse Internet Courant

Kroongetuige Nabil B. zelf in opspraak door verklaring over moordaanslag

Kroongetuige Nabil B. zelf in opspraak door verklaring over moordaanslag
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De Utrechtse kroongetuige Nabil B. is zelf beschuldigd van een liquidatiepoging een week voordat hij zijn deal met justitie tekende. NRC meldt dat een van de verdachten in het proces, Mohamed Razzouki, heeft verklaard dat de kroongetuige heeft geprobeerd hem te vermoorden.

De Utrechtse kroongetuige Nabil B. is zelf beschuldigd van een liquidatiepoging een week voordat hij zijn deal met justitie tekende. NRC meldt dat een van de verdachten in het proces, Mohamed Razzouki, heeft verklaard dat de kroongetuige heeft geprobeerd hem te vermoorden.

Nabil B. is kroongetuige van justitie in het proces Marengo. Hij heeft meerdere moorden en moordpogingen toegeschreven aan Ridouan Taghi en ook andere belastende verklaringen afgelegd over de groep rond Taghi.

Mohamed Razzouki is een van die verdachten die inmiddels ook in de gevangenis zit, en hij beschuldigt op zijn beurt B. weer van een liquidatiepoging.

Contact vanuit gevangenis

Mo Razzouki heeft bij de politie verklaard dat hij contact had met Nabil B. en de opdracht kreeg om geld op te halen in Overvecht. Hij werd op die plek vervolgens beschoten en raakte levensgevaarlijk gewond. Toen hij naar het ziekenhuis ging voor zijn verwondingen werd hij aangehouden. Dit gebeurde in december 2017 en daarbij raakte ook een 81-jarige bewoonster van de Japuradreef gewond.

Nabil B. zat op dat moment al in de gevangenis en tekende een week later zijn contract als kroongetuige met justitie. Mo Razzouki zegt zeker te weten dat het Nabil B. was die de aanslag op hem plande. Als dat waar is komt de kroongetuigedeal op losse schroeven te staan.

Eerder werd al bekend dat B. in de gevangenis lange tijd over een telefoon beschikte en daarmee contact onderhield met andere verdachten rond de groep Taghi. Tegen Nabil B. wordt 12 jaar cel geëist. Hij wordt vervolgd voor vier moorden en moordplannen, maar krijgt een relatief lage straf vanwege zijn medewerking met justitie.

Taghi

B. verstrekt informatie over de organisatie die onder leiding staat van crimineel Ridouan Taghi. Taghi zou betrokken zijn bij verschillende liquidaties, waaronder de Utrechtse vergismoord en de moord op de onschuldige Reduan B., de broer van de kroongetuige.

Taghi staat samen met zijn handlanger Saïd Razzouki, de oudere broer van Mo, op de nationale opsporingslijst. Op de gouden tip die leidt naar de aanhouding van één van de criminelen staat 100.000 euro. Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. [email protected]

    Dit krijg je als je met criminelen een deal sluit, lijken uit de kast met een rare lucht eraan.

  2. Lombokker

    Verklaringen van ‘kroongetuigen’ en andere criminelen dienen met een flinke korrel zout te worden genomen. Alleen als die verklaringen ook door ander bewijs worden ondersteund kan daar enige waarde aan worden toegekend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).