Lorenzo S. krijgt tien jaar cel voor doden Dunja Lachnachi | De Utrechtse Internet Courant Lorenzo S. krijgt tien jaar cel voor doden Dunja Lachnachi | De Utrechtse Internet Courant

Lorenzo S. krijgt tien jaar cel voor doden Dunja Lachnachi

Lorenzo S. krijgt tien jaar cel voor doden Dunja Lachnachi
De rechtbank heeft Lorenzo S. tien jaar celstraf opgelegd voor het doden van de 23-jarige Utrechtse Dunja Lachnachi. Hij heeft het slachtoffer zo zwaar mishandeld in haar eigen flat in City Campus Max dat ze vier dagen later overleed aan haar verwondingen. Haar ex-vriend Lorenzo werd direct aangehouden.

De rechtbank heeft Lorenzo S. tien jaar celstraf opgelegd voor het doden van de 23-jarige Utrechtse Dunja Lachnachi. Hij heeft het slachtoffer zo zwaar mishandeld in haar eigen flat in City Campus Max dat ze vier dagen later overleed aan haar verwondingen. Haar ex-vriend Lorenzo werd direct aangehouden.

Op 24 februari in 2019 waarschuwden de overburen van Dunja de politie omdat er ruzie was in haar appartement. Als de agenten arriveren en roepen dat iemand de deur open moet doen, gebeurt dat niet. Het lukt de politie na 20 minuten om de deur met een koevoet te openen, waarna ze Dunja zwaargewond op de grond aantreffen. Lorenzo S. deed alsof hij bewusteloos was toen de agenten binnenkwamen.

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer en de verdachte al langere tijd een relatie hadden. Deze relatie verliep vaak moeizaam en kende veel geweld. Desondanks bleven de twee elkaar zien. De afgelopen jaren zijn er meerdere meldingen van huiselijk geweld gemaakt en kwam de politie regelmatig ter plaatse.

In oktober 2018 was er nog een incident met een mes waarbij zowel de man als de vrouw snijverwondingen opliepen. Toch werd na elke melding de aangeboden hulp afgehouden. Slechts eenmaal werd er aangifte gedaan. Deze werd vervolgens weer ingetrokken, waarna de zaak wegens gebrek aan bewijs geseponeerd moest worden.

Ontkennen

Het Openbaar Ministerie (OM) meent dat de verdachte Dunja hard tegen het hoofd geslagen en geschopt heeft en haar heeft gewurgd.  De verdachte ontkent verantwoordelijk te zijn voor de verwondingen en daarmee voor de dood van het slachtoffer. Zijn verhaal dat de vrouw dronken en agressief was en meermalen is gevallen, is in de visie van het Openbaar Ministerie echter volstrekt ongeloofwaardig.

Ook de rechter gaat dus niet mee in het verhaal van de verdachte. De rechtbank legt een celstraf op van tien jaar, gelijk aan de eis van het OM. Er wordt echter geen tbs opgelegd, iets was het OM wel vroeg. De rechtbank meent dat dit niet nodig is.

8 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Geen tbs voor iemand die een weerloze jonge vrouw doodslaat. Onbegrijpelijk.

 2. erwin

  zozo, dat zal ‘m leren!

 3. Scherpschutter

  @Bernhard

  Om tbs op te leggen dient aan tenminste aan de volgende 3 voorwaarden te worden voldaan.

  1) De veroordeelde dient een (ernstige) psychiatrische stoornis te hebben
  2)Er dient een directe relatie tussen het delict en de stoornis te zijn.
  3) Er dient een serieuze kans op recidive te zijn.

  Daarbij ligt de bewijslast uiteraard bij het O.M. en het is vrijwel altijd onmogelijk om alle drie de zaken hard bewezen te krijgen, waarbij vooral punt 3 een bottleneck is. Hoe maak je het tenslotte aannemelijk dat deze 20-jarige verdachte als 30-jarige vrijgelatene opnieuw een vriendin ernstig zal mishandelen…. ? Dat lukt alleen bij een enorme historie van gelijke mishandelingen en veroordelingen voor mishandelingen met daar bovenop wellicht nog een psychologisch vastgestelde extreme vrouwenhaat (o.i.d.).

  Het is vrijwel onmogelijk om tbs op te leggen. Dat lukt alleen bij de werkelijk extreme monsters. Die moet je alleen juist weer geen tbs geven, maar simpelweg levenslang…

  Uw sentiment is echter wel te begrijpen. Tien jaar gevangenisstraf doet op geen enkele manier recht aan het leed van het slachtoffer en de nabestaanden van de slachtoffer.

 4. bawang putih

  een mensenleven, en maar 10 jaar… wanneer komt de dag dat er bij levensdelicten gewoon een minimumstraf van 35 jaar wordt opgelegd, zonder vervroegd eruit

 5. Linke loetje

  U leest 10 jaar,,,voor het vermoorden van jonge vrouw
  Effectief 5 a 6 jaar
  Een derde aftrek
  Proefverlof
  Etc etc

 6. Koel Hoofd

  In iedergeval is er tijdelijk weer een ‘verward persoon’ van de straat.

 7. Rob Huibers

  Bedankt Scherpschutter, Bawang Putih, Koel Hoofd en Linke Loetje voor jullie scherpzinnigheid en grote betrokkenheid. Door jullie bijdrage gaat de wereld erop vooruit.

 8. Roland

  De wereld gaat er in ieder geval niet op vooruit door slappe straffen, waardoor daders binnen te korte tijd weer op straat staan om opnieuw slachtoffers te maken. In Nederland had men *allang* al de strafmaat sterk moeten verhogen bij recidivisme.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).