Man (21) veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij een 84-jarige Utrechtse vrouw probeerde te verkrachten Man (21) veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij een 84-jarige Utrechtse vrouw probeerde te verkrachten

Man (21) veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij een 84-jarige Utrechtse vrouw probeerde te verkrachten

Man (21) veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat hij een 84-jarige Utrechtse vrouw probeerde te verkrachten
Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en zonder geldig verblijfsdocument is woensdag veroordeeld omdat hij een 84-jarige vrouw wilde verkrachten in Utrecht. De rechter heeft bepaald dat hij 2,5 jaar de gevangenis in moet.

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en zonder geldig verblijfsdocument is woensdag veroordeeld omdat hij een 84-jarige vrouw wilde verkrachten in Utrecht. De rechter heeft bepaald dat hij 2,5 jaar de gevangenis in moet.

Het incident vond plaats in april 2021. Tussen 15.00 en 15.30 uur belde de man aan bij de woning van de vrouw. Ze liep vervolgens met haar rollator naar de deur en toen zij opendeed stapte de verdachte direct naar binnen en duwde hij haar op de grond.

De man trok de broek van de vrouw uit en probeerde haar te verkrachten. Het slachtoffer gilde, sloeg en trapte van zich af. Toen de man doorkreeg dat zijn actie zonder succes zou aflopen, koos hij het hazenpad.

Getuigen

Drie getuigen die in dezelfde straat als het slachtoffer woonden hadden de verdachte gezien. Zij omschreven hem allemaal op dezelfde manier. Daarnaast is ook de kleding van de vrouw die zij droeg ten tijde van het incident onderzocht. Op de broek werd DNA van de verdachte gevonden. “Gelet op dit alles is de rechtbank ervan overtuigd dat de verdachte de man is die het slachtoffer probeerde te verkrachten.”

Stoornissen

De rechtbank neemt het de man daarnaast ‘zeer kwalijk’ dat hij de vrouw in haar eigen huis heeft overrompeld, omdat dit een plek is waar zij zich veilig moet voelen. Bij de verdachte zijn door specialisten verschillende stoornissen geconstateerd. In hoeverre deze stoornissen een rol speelden tijdens de poging tot verkrachting is echter niet bekend.

Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, ziet de reclassering geen mogelijkheid voor passende hulp. Zonder geldig verblijfsdocument kan hij daar volgens de rechtbank ‘nagenoeg geen aanspraak’ op maken.

De officier van justitie had een celstraf van 3,5 jaar geëist. “Maar de rechtbank is van oordeel dat, gelet op de straffen die in min of meer vergelijkbare zaken zijn opgelegd, een gevangenisstraf van 2,5 jaar passend is.”

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Deporteer deze zwakzinnige zieke geest a.u.b. subiet naar het land van herkomst.

  Wegwezen hier.

 2. Wies

  Dus én geen hulp én geen hoge straf. Sowieso is hulp vrij lastig lijkt me, vraag me af deze vent de taal spreekt. Wordt lekker kostbaar zo. En over 2,5 jaar komt hij zonder behandeling weer op straat, ook niet fraai en levensgevaarlijk. Wat mij betreft is terugsturen handiger. Kan hij daar wel passend gestraft worden. Zijn slachtoffer en eventuele toekomstige slachtoffers hebben wél levenslang.

 3. Confusius

  Wat een belachelijk rare en lage straf.

  Gaat het OM ook nog in hoger beroep? Of vinden ze het wel best zo?

 4. Rietje

  Dan ben je hopeloos ziek in je kop.

 5. Woutvr

  Help die gast liever, dan m in de gevangenis te stoppen.

 6. Dr vosje

  Sommige mensen zijn niet te helpen. Wie gelooft er nog in rehabilitatie?

 7. Pee

  En zo lopen er nog veel meer rond.
  Dagelijks komen er zelfs steeds meer bij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).