Man (29) die willekeurig vrouwen sloeg in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraf Man (29) die willekeurig vrouwen sloeg in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraf

Man (29) die willekeurig vrouwen sloeg in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraf

Man (29) die willekeurig vrouwen sloeg in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraf
De rechtbank Midden-Nederland heeft een 29-jarige Engelsman die woont in Driebergen-Rijsenburg veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf waarvan 41 voorwaardelijk. Hij heeft volgens de rechter vorig jaar in Utrecht willekeurig vier vrouwen geslagen. De man is vrijgesproken van een vijfde mishandeling in Utrecht.

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 29-jarige Engelsman die woont in Driebergen-Rijsenburg veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf waarvan 41 voorwaardelijk. Hij heeft volgens de rechter vorig jaar in Utrecht willekeurig vier vrouwen geslagen. De man is vrijgesproken van een vijfde mishandeling in Utrecht.

In augustus en december vorig jaar deden vier jonge vrouwen aangifte van mishandeling. Ze waren alle vier vanuit het niets geslagen terwijl ze op de fiets zaten. De dader sloeg de vrouwen in het gezicht en tegen het hoofd en ging er vervolgens op een donkere fiets vandoor.

Drie vrouwen deden aangifte omdat ze de dader herkenden op camerabeelden. De moeder van een 13-jarig meisje dat in juli 2020 in haar maag werd gestompt, zei de man ook te herkennen.

Bekend

De man heeft drie van de vier mishandelingen bekend, maar de rechtbank vindt ook een vierde mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Zo fietste de man ook op een donkere fiets en sloeg hij vanuit het niets toe. Ook wist het vierde slachtoffer een signalement door te geven dat overeenkomt met de 29-jarige man.

De man is vrijgesproken van de vijfde mishandeling van het meisje van 13 jaar. De modus operandi verschilt met de andere vier mishandelingen en de rechter vindt ook de kenmerken waarop de moeder de man dacht te herkennen niet voldoende.

Onveiligheid

Volgens de rechtbank hebben de mishandelingen grote impact gehad op de vrouwen, maar de man heeft ook gezorgd voor gevoelens van onveiligheid in de maatschappij. De man wijst er zelf op dat hij psychiatrische patiënt is en vindt dat hij niet de volledige verantwoordelijkheid kan dragen voor wat hij gedaan heeft.

De rechtbank gaat daar niet in mee, omdat deskundigen geen stoornis hebben kunnen vaststellen. De deskundigen vragen zich bovendien af of de man niet een ziekte simuleert of de ernst overdrijft. De man wordt inmiddels behandeld in een GGZ-instelling en Utrecht en hij moet daarnaast 120 dagen de gevangenis in. 41 dagen van die straf zijn voorwaardelijk. Ook moet hij zijn behandeling afmaken en zich melden bij de reclassering.

13 Reacties

Reageren
 1. Realist

  En na die schamele 41 dagen graag een enkeltje Engeland.

 2. Mark

  Dader: 41 vervelende dagen in de cel
  Slachtoffers: levenslang trauma

 3. Bernhard

  Te ziek voor woorden, zowel de strafbare feiten als de ‘straf’. Een trap na richting de slachtoffers, die al getekend zijn voor het leven.

 4. Henk pamper

  Loopt allang weer buiten
  Zoveelste pamperstrafjes
  Tot de volgende keer

 5. Raymond

  Een belachelijk lage strafmaat voor de maatschappelijke impact die zoiets heeft.

  Óók opmerkelijk: de blijkbaar gangbare misvatting dat het ‘voorwaardelijke’ deel van de straf het deel zou zijn dat je vast zit. Dat is juist níet zo. Deze man gaat 79 dagen naar de gevangenis, waarvan er 41 bij komen als hij opnieuw de fout in gaat.

 6. Koel Hoofd

  @[email protected]
  Volgens het artikel hebben de slachtoffers onverwacht 2 klappen gehad en toen fietste die lafaard gauw door.
  Daardoor een levenslang trauma of getekend voor het leven lijkt me sterk.
  Ze zullen wel echt heel erg geschrokken zijn en godopdeblote knietjes danken dat het daarbij is gebleven, want vrouwen kan heel veel erger overkomen.
  Daar weten we in Utrecht alles van…

 7. Wies

  Ik vind dit een beperkt strafje voor iemand die willens en wetens moedwillig (willekeurige!) mensen gaat lopen slaan. Dat heeft echt impact als je zomaar op straat een tik krijgt en dan achteraf ook nog hoort dat het de dader om je ‘vrouw zijn’ lijkt te gaan. Ook zeer laakbaar dat hij een zogenaamde psychiatrische stoornis gebruikt om te verhullen dat hij eigenlijk gewoon een naar agressief ventje is.

 8. Scherpschutter

  Ja, bovenstaande dames en heren, als het rechtvaardigheid die u nastreeft dan zult u toch een keer moeten kiezen in uw leven. Wilt u een rechtsstaat of een rechtsorde?

  You can’t have your cake and eat it too.

 9. bawang putih

  mocht ie t onverhoopt nog een keer doen , hopelijk kiest ie dan gelijkwaardige types; zelfde leeftijd, zelfde geslacht, zelfde lichaamsbouw, kijken of t dan nog zo bevredigend is?

 10. Lombokker

  @Raymond

  Waarschijnlijk heeft deze man al 79 dagen in voorarrest gezeten. Hij hoeft nu dus niet meer naar de gevangenis. Als hij echter binnen 2 jaar opnieuw een strafbaar feit pleegt, dan moet hij de resterende 41 dagen ook uitzitten. Dat laatste wordt daarom een voorwaardelijke straf genoemd.

 11. Raymond

  @Lombokker

  Dat is helemaal juist. Maar ik heb ook nooit wat anders beweerd.

 12. [email protected]

  Hier is maar een oplossing voor …ik hoop dat de vrouwen er geen trauma aan over houden.

 13. Pee

  Ik weet niet hoe lang hij in voorarrest heeft gezeten dat word ook nog van de effectieve straf afgetrokken .
  De kans is groot dat hij niet meer hoeft vast te zitten ,of hoogstens een paar dagen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).