Man (33) wordt in Utrecht met dood bedreigd door drie jongens en springt in het water: ‘Ik voel mij niet meer veilig’ Man (33) wordt in Utrecht met dood bedreigd door drie jongens en springt in het water: ‘Ik voel mij niet meer veilig’

Man (33) wordt in Utrecht met dood bedreigd door drie jongens en springt in het water: ‘Ik voel mij niet meer veilig’

Man (33) wordt in Utrecht met dood bedreigd door drie jongens en springt in het water: ‘Ik voel mij niet meer veilig’
Foto: Gemeente Utrecht
Een 33-jarige man voelde zich vorige week in Utrecht genoodzaakt het water in te springen omdat hij werd bedreigd door drie jongens. Even daarvoor was hij aan het hardlopen op de Kanaalweg en zag hij dat de drie verdachten mogelijk een vrouw lastigvielen. Daarna werd hij het doelwit. “Het heeft veel impact gehad.”

Een 33-jarige man voelde zich vorige week in Utrecht genoodzaakt het water in te springen omdat hij werd bedreigd door drie jongens. Even daarvoor was hij aan het hardlopen op de Kanaalweg en zag hij dat de drie verdachten mogelijk een vrouw lastigvielen. Daarna werd hij het doelwit. “Het heeft veel impact gehad.”

Het 33-jarige slachtoffer was vorige week woensdag rond 18.30 uur aan het hardlopen op de Kanaalweg. Ter hoogte van de loopbrug nabij de Jaarbeurs zag hij dat drie, volgens hem minderjarige jongens, iets riepen naar een meisje die met haar hond over de brug liep. “Dat trok mijn aandacht.”

Een van de jongens had door dat hij naar hen keek en besloot meteen zijn richting op te spugen. “Ik zei vervolgens dat ze normaal moesten doen. Daardoor renden ze mijn kant op en zeiden ze dat ze mij dood gingen steken.”

Kanaal

De man besloot door te gaan met hardlopen en de jongens renden weer naar de brug waar hun fietsen geparkeerd stonden. Iets verderop, onder de Nelson Mandelabrug, probeerden ze hem in te sluiten maar dit mislukte.

De hardloper probeerde weer te ontkomen, maar bovenop de Nelson Mandelabrug lukte het de jongens wel om hem in te sluiten. Een van de verdachten hield zijn hand in zijn zak, terwijl hij de hardloper met de dood bedreigde. De man vermoedde dat hij een mes bij zich had en besloot in het kanaal te springen.

Druk

Hij heeft naar eigen zeggen ongeveer een minuut in het water gelegen. De agressieve jongens bleven aan de kade en lieten hem alsnog niet met rust. “Het was op dat moment hartstikke druk in de omgeving en meerdere mensen moeten iets gezien of gehoord hebben. Ik riep dat iemand de politie moest bellen en uiteindelijk gebeurde dit ook.”

Kort nadat het slachtoffer op het droge was arriveerde de politie. De jongens stonden op dat moment op de loopbrug en bij het horen van de sirene besloten zij te vertrekken. De man zag dat een van de verdachten wegfietste richting de Wilhelminawerf. De andere twee zouden richting de Grebbeberglaan zijn gefietst.

Impact

“Zoiets doet veel met je. Ik voel mij niet meer veilig en ik kijk nu meer over mijn schouder. Het heeft al met al veel impact gehad”, zegt het slachtoffer over de gebeurtenissen. De politie is nu op zoek naar de drie agressieve jongens. Mensen met meer informatie worden opgeroepen zich te melden.

21 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Sjongejonge wat gestoord. Sterkte voor deze meneer.

 2. TB

  Signalement zou kunnen helpen met tips.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Echt heel erg bizar dit verhaal,er is totaal geen respect meer voor ouderen vanuit sommige jeugdigen.
  Blijft mij echt verbazen deze gebeurtenissen in de stad Utrecht.

 4. Stolat

  Shit, ik wandel daar vaak in m’n uppie, maar ik weet niet of ik nu nog durf.

 5. W

  @geenstijl: wat heeft dit met respect voor ouderen te maken? De hardlopende man was 33!!

 6. stefan

  @W: vergeleken met die jongeren is 33 oud 🙂

 7. Nlz

  @W misschien is Geenstijl zelf de jongste niet meer en verwarde hij/zij de 33 met 88?

 8. Slachtoffer

  Dank voor het medeleven, was inderdaad een hele nare ervaring.

  Politie doet het nu eerst op deze weg. In een later stadium geven ze waarschijnlijk ook camerabeelden vrij, eerst met onherkenbare gezichten, daarna waarschijnlijk zonder blur.

  Signalementen zijn vrij nauwkeurig, die heeft de politie. Als ik die hier geef kan het de zaak zwakker maken. Voor degene die in de buurt waren weten dat het ging om 3 jongens met fietsen.

 9. Kelly

  In hoograven en lunetten terroriseren 3 jongens op fietsen al weken de hele wijk. Ook met serieuze bedreigingen en vernielingen. Vind t wel heel toevallig..

 10. de Roeptoeter

  @Stolat, pepperspray bij je dragen.

  @slachtoffer, sterkte met het verwerken en de evt. strafzaak. Je hebt goed gehandeld.

 11. Statler

  Samenvattend: totaal geen respect voor iedere medemens. Walgelijk.

 12. Thuisblijver

  De lastig gevallen vrouw? Is die ook bekend?

 13. Geenstijl@Utrecht

  Het lijkt mij verschrikkelijk om dit mee te maken,echt heel erg veel sterkte toegewenst slachtoffer.

 14. Harm

  Sterkte. Ik begrijp nu ook beter waarom een mbo stagiair die ik had een zakmes mee had. Zelfverdediging. Er is veel terechte angst onder de leeftijdsgenoten van dit gespuis. Als 1 bepaalde groep zich gaat bewapenen, dan moet iedereen dat doen?

 15. Nina

  Verschrikkelijk. Het lijkt er helaas sterk op dat we het fatsoen steeds meer aan het verliezen zijn in Nederland.

  Veel sterkte voor het slachtoffer; een held die opkwam voor een mogelijk ander slachtoffer.

 16. Utrechter

  Er zijn camerabeelden er is een duidelijk signalement waarom wachten om dit gespuis van straat te halen gebruik dat. Of moeten ze eerst nog een paar slachtoffers maken. Met dit soort gedrag verspeel je je recht op privacy.

 17. Geenstijl@Utrecht

  Geenstijl@Utrecht,
  Had en heeft nog altijd respect voor iedereen, maar herkent gelijk de opvoeding van de jeugd die graag iemand aanspreken met Jij.
  In mijn beleving is dat het begin van de normvervaging in de maatschappij, en is er geen wederzijds respect meer,jammer genoeg.
  Maar laten we vooral zo doorgaan …. totdat je zelf het slachtoffer bent van dit soort tuig.

 18. Pee

  “Een van de jongens had door dat hij naar hen keek en besloot meteen zijn richting op te spugen. ”
  Moet er nog iemand raden om wat voor uitschot het gaat?

 19. Statler

  @Pee
  ik heb een onuitgesproken vermoeden.
  Met vriendelijke groet
  PeterH

 20. Maarten

  @slachtoffer Lijkt mij zeer vervelend voor u om hierdoor een gevoel van onveiligheid te hebben in eigen stad. Ik wens u veel sterkte, hopelijk worden de daders nog opgepakt en vervolgens ter verantwoording geroepen!

 21. Utrechtsch

  Tuig van de richel. Wat een afschuwelijke ervaring moet dat geweest zijn. Het water in springen omdat je voor je leven vreest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).