Man (47) verdacht van achttien inbraken; gepakt vanwege ‘opvallende’ fiets Man (47) verdacht van achttien inbraken; gepakt vanwege ‘opvallende’ fiets

Man (47) verdacht van achttien inbraken; gepakt vanwege ‘opvallende’ fiets

Man (47) verdacht van achttien inbraken; gepakt vanwege ‘opvallende’ fiets
Een 47-jarige man die op 4 januari in Overvecht is aangehouden wordt verdacht van achttien woninginbraken. Hij werd die dag gearresteerd nadat een agent zijn ‘opvallende’ fiets herkende.

Een 47-jarige man die op 4 januari in Overvecht is aangehouden wordt verdacht van achttien woninginbraken. Hij werd die dag gearresteerd nadat een agent zijn ‘opvallende’ fiets herkende.

Op 1 januari werd er ingebroken in een woning aan de Wolkammerweg in Westbroek. Er verdwenen onder andere laptops en sieraden. De inbreker stond wel op camerabeelden. Zo was er te zien dat hij was aan komen rijden op een ‘opvallende’ fiets.

Beelden van de verdachte en zijn fiets werden onder politieagenten verspreid. Ook kon de verdachte in verband worden gebracht met andere woninginbraken in Utrecht, Bunnik en Nieuwegein.

Arrestatie

Op maandag 4 januari kwam een agent, op dat moment buiten dienst, de opvallende fiets tegen in Overvecht. Hij herkende de fiets als die van de camerabeelden en belde zijn collega’s. Even later konden zij de verdachte, op zijn fiets, op heterdaad aanhouden.

De man bleek geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben. Na onderzoek kon hij aan achttien verschillende woninginbraken worden gelinkt. De verdachte zit nog vast en moet op 8 januari voorkomen bij de rechter-commissaris.

12 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Goed bezig

 2. Géénstijl @Utrecht

  Na drie dagen staat deze man alweer buiten met een dagvaarding, op weg naar de volgende inbraak.

 3. Lombokker

  Het ‘opvallende’ aan die fiets zullen denk ik de grote fietstassen zijn geweest. Daar past namelijk veel ‘buit’ in, en natuurlijk de benodigde gereedschappen.

 4. wollie

  @geenstijl hoe weet je dat?

 5. JdV

  Dus die Juri Hiensch met zijn Gazelle is een inbreker?

 6. Anlies

  @geenstijl: ga anders zelf ff rechter worden gast?!

 7. Kadoendra

  “Man (47) verdacht van achttien inbraken; gepakt vanwege ‘opvallende’ fiets.”

  Even dacht ik dat de fiets van de verdachte de klassieke Gazelle van Juri Hiensch betrof want die fiets is ook opvallend.

  Grappig, twee verschillende DUIC nieuws items over opvallende fietsen.

 8. Julia

  @Anlies: mee eens Anlies. Geenstijl kom eens van je stokpaardjes af man. Trek de mooie wijde wereld in. Ogen open en bewonder. En vergeet je open deuren niet mee te nemen.

 9. Aanstoot

  Vaak lees je in politieberichten hoe ze een verdachte op hebben kunnen pakken. In geval dus vanwege die opvallende fiets. Hoe stom kun je als politie zijn. Door dit steeds te vermelden maak je inbrekers en hun collega’s alleen maar attenter op datgene waar ze op moeten letten om arrestatie te voorkomen. Laat het bijvoorbeeld bij iets als ‘dankzij oplettend speurwerk’.

 10. Utrechter

  18 inbraken. Moet je nagaan hoeveel leed deze man heeft veroorzaakt. Een inbraak kan echt een enorme impact hebben op het leven van mensen. Je voelt je in je eigen huis niet meer veilig. Ik hoop dat deze man heel zwaar gestraft wordt (misschien tegen beter weten in).

 11. Pee

  Wat @ Géénstijl @Utrecht zegt is geen woord van gelogen .
  Ik doe er zelfs nog een schep bovenop door te zeggen dat als de dader voor het gerecht komt hij er met een taakstrafje vanaf komt.
  Dus om het risico te nemen om weer verder te gaan waar hij gebleven was is groot.

 12. Géénstijl @Utrecht

  Beste stuurlui staan aan wal lees ik alwéér 🤣🤣🤣🤣🤣 maar de waarheid is blijkbaar niet te geloven voor bepaalde reaguurders

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).