Man (55) met geweld beroofd en vervolgens in het water geduwd in Utrecht Man (55) met geweld beroofd en vervolgens in het water geduwd in Utrecht

Man (55) met geweld beroofd en vervolgens in het water geduwd in Utrecht

Man (55) met geweld beroofd en vervolgens in het water geduwd in Utrecht
Een 55-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof in Utrecht. Vier jongeren beroofden hem van zijn persoonlijke bezittingen en vervolgens werd hij in het water geduwd ter hoogte van Fort de Bilt.

Een 55-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof in Utrecht. Vier jongeren beroofden hem van zijn persoonlijke bezittingen en vervolgens werd hij in het water geduwd ter hoogte van Fort de Bilt.

Het slachtoffer fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur op zijn bakfiets vanuit Utrecht richting Zeist. Op de Biltsestraatweg werd hij ter hoogte van het fort ingehaald door een scooter met twee jongeren. Met nog twee andere jongeren werd de man belaagd en beroofd.

Het slachtoffer werd daarna in het water geduwd, waarbij ook een van de belagers in de sloot terechtkwam. De daders hielpen hun kompaan uit het water, reden vervolgens weg in de richting van De Bilt en lieten de man achter.

Ontdaan

“De hevig ontdane man wist na ongeveer een half uur met moeite uit het water te komen en is daarna lopend naar huis gegaan, waarna bij thuiskomst de politie werd gewaarschuwd”, is te lezen in een bericht van de politie. De bakfiets van de man werd later door een passant gevonden in het bos nabij de Vossegatsedijk.

Inmiddels is een onderzoek gestart naar het incident. Volgens het slachtoffer waren zijn belagers ‘vrij lang’. “Zij droegen allen donkere kleding en een integraalhelm met vizier dat zij hadden gesloten. Van de scooters zijn geen kenmerken beschikbaar. […] Heeft u de jongeren na het incident zien rijden of lopen en wellicht daarbij van een van hen gezien dat zijn kleding nat was? Ben u ouder en kwam u zoon vannacht kletsnat thuis? Bel ons en laat dat ons weten”, schrijft de politie.

24 Reacties

Reageren
 1. WJM

  Wat een wereld!!!

 2. Lombokker

  Als ik ‘s nachts van het centrum/station naar huis ga mijd ik de Kanaalstraat, maar rottigheid kan je tegenwoordig dus overal overkomen. Deze meneer heeft geluk dat hij niet onderkoeld is geraakt, want dan had het nog veel erger af kunnen lopen.

  En ja, dit soort ‘incidenten’, die steeds vaker voorkomen, zijn dus een van de oorzaken dat steeds meer mensen op zogenaamd ‘extreem-rechtse’ partijen stemmen.

 3. Jan

  @Lombokker

  “dit soort ‘incidenten’” komen juist minder voor. Criminaliteit is de laatste jaren afgenomen. Het gevoel van onveiligheid is overigens wel toegenomen.

  Ook uw conclusie dat dit “een van de oorzaken dat steeds meer mensen op zogenaamd ‘extreem-rechtse’ partijen stemmen.” wordt niet bevestigd door het onderzoek naar het stemgedrag.

  Kortom: U roept maar wat.

 4. Janny

  Beste Lombokker,
  Meld u aan bij de oolitie als helderziende.
  Veel sterkte voor het slachtoffer.

 5. Klaasjan

  @Lombokker
  Zouden die door u vermelde stemmers ook maar een enkele aanwijzing hebben dat het aanstaande rechtse kabinet (áls het ooit lukt dat tot stand te brengen) het aantal van dergelijke “incidenten” kan reduceren? Het lijkt me een illusie!

 6. Statler

  @WJM:
  het is niet de wereld, het zijn de mensen.

 7. Overvechter

  @Lombokker Helaas is er ook een groep mensen die ‘extreem-rechts’ stemmen die precies hetzelfde gedaan zou hebben (als het slachtoffer het verkeerde huidskleur, geloof of sexuele voorkeur heeft).

 8. Kloek

  @ Lombokker

  DIt soort misdaad, overvallen op straat en dergelijke, zijn de afgelopen jaren significant gedaald/ afgenomen.

  Drugsgeralteerde criminaliteit is juist toegenomen. Net als witteboordencriminaliteit.

  Dat er steeds minder effectief aangifte gedaan kan worden is dan weer een rechtstreeks gevolg van de bezuiniging op de politie onder CDA, VVD en PVV in 2010 met hun “nationale politie”.

  EN wie gaat ook al weer samen een kabinet vormen: o ja, VVD en de PVV, maak je borst dus maar nat.

  Kan je het verkiezingsdebatfragment nog herrineren van een paar weken geleden toen Geertje Wilders Frans Timmermans verweet/ aanviel te veel aan procedures vast te houden toen het ging om een mevrouw te helpen (De PvdA zit al jaren niet meer aan de knoppen)> “die vrouw heeft NU geld nodig”. Ook gehoord wat Geertje van de week zij “Ik kan als ik de macht ook niet meteen iets voor mensen doen”. Het lijkt wel een politicus die Geert. De langstzittende politicus in de kamer zelfs, die nog nooit wat voor de minima heeft betekend in de afgelopen bijna 20 jaar. Ook niet zo raar, want hij stemt steevast met zijn ex-partij de VVD mee.

 9. De Bilt

  Arme man. Wat een vreselijk verhaal. Sterkte meneer

 10. Koel Hoofd

  Beroofd van een bakfiets…
  Het wordt steeds gekker.

 11. Massegast

  Een man op z’n bakfiets. Een man met een doel in z’n leven. Dat wekt irritatie op. Een prooi alleen in het donker. Die dus in de Biltsche Grift belandt. Ik denk dat @Lombokker meer streetwise is dan z’n reflectanten. Het strookt in ieder geval met mijn persoonlijke ervaringen. En in de Kanaalstraat ben ik al heel lang niet meer geweest. Mijn ouders woonden in de jaren 50 in Lombok. Ondanks het sobere bestaan was het toen een paradijs van wellevendheid. Je schold mekaar alleen af en toe uit. Niet erg, geen misverstanden, want je sprak dezelfde taal.

 12. HenQ

  @Overvechter show me een grafiekje van al die extreemrechtse hatecrimes ten opzichte van de omgedraaide variant die oververtegenwoordigd is in de statistieken.

 13. W

  Lombokker, ik wist niet dat Fort De Bilt aan de Kanaalstraat ligt. Weer wat geleerd.

 14. Pee

  @Kloek
  “DIt soort misdaad, overvallen op straat en dergelijke, zijn de afgelopen jaren significant gedaald/ afgenomen. ”
  Dat hoor ik wel meer maar zie het tegenovergestelde.
  @Lombokker
  Heeft meer mensenkennis dan anderen hier.
  Deze zegt precies zoals het is .
  Degenen die dat anders zien zijn al een tijd niet buiten geweest denk ik.

 15. Lombokker

  @Jan @Kloek

  Significant minder zegt u? Wat mij betreft nog steeds veel te veel.
  https://www.duic.nl/?s=jongens

 16. WJM

  Statler! Ken je die uitspraak niet?

 17. Jan

  @Lombokker
  “@Jan (…) Significant minder zegt u?”

  Nee, dat zeg ik niet. U roept niet alleen maar wat, u leest ook nog eens slecht. Als u wilt reageren op mijn bijdragen, verwacht ik wel dat u mij correct citeert.

 18. Jan

  @Koel Hoofd

  “De bakfiets van de man werd later door een passant gevonden in het bos nabij de Vossegatsedijk”.

  Neemt niet weg dat het een laffe en vervelende daad was tegen de man.

 19. Kloek

  @ lombokker

  Geen idee waar je link naar verwijst, maar goed, nikszeggend is het.

  Maar dat er overvallen plaats vinden (iets dat in een stad vaker gebeurd, omdat er ook mensen met problemen wonen, nooit helemaal te voorkomen, want in een stad wonen succesvollen en losers> dat is per definitie de uitkomst van het gekozen rechts-kapitalistisch-neo-liberaal systeem. Om winnaars te hebben, moet je ook verliezers hebben, deze wonen beiden in de stad), wil niet zeggen dat er jaarlijks MEER overvallen plaats hebben, het zijn er jaarlijks minder.

  Vroeger haalde niet iedere overval de media, tegenwoordig wel. Vroeger was er ook geen DUIC, tegenwoordig wel.

 20. Koel Hoofd

  @Kloek
  Ter correctie:
  Rutte I was een gedoogkabinet wat krap 18 maanden heeft gezeten.
  Gedogen, het kabinet had dus officieel geen meerderheid in de 2e Kamer en moest steun bij de andere partijen zoeken (NB!).
  De PVV had ook géén ministers, ze hadden enkel inspraak in de plannen die de VVD/CDA ministers maken en konden daar al dan niet hun steun aan geven. Die gaven ze vaker niet dan wel, het was dan ook 18 maanden lang gezeik en gedonder in Den Haag want teflon Rutte kreeg van Wilders zijn zin niet zo gemakkelijk als zonder Wilders in de 10 jaar daarna.

  Ivo Opstelten heeft die politiewet er in 2011 kunnen doorjassen omdat het door de 2e kamer UNANIEM is aangenomen omdat men heel druk was met de eurocrisis (Griekenland redden in de EU/Eurozone) en kunduz missie (Afghanistan verbeteren na de inval van de Amerikanen die er 20 jaar lang zinloos oorlog hebben gevoerd)…

  Dus je kan dat niet Wilders in de schoenen schuiven omdat ALLE partijen het plan van de VVD hun zege hebben gegeven. Maar Wilders als zondebok wegzetten is iets wat links heel graag mag doen om het eigen schandalig falen te verhullen…

 21. Statler

  @WJM:
  U heeft absoluut gelijk, wat hier gebeurde is te gek voor woorden.
  Ik ken de uitdrukking vanzelfsprekend ook, maar in deze context zie ik het liever toegespitst op de groep individuen die zulk gedrag vertonen. “De wereld” maakt het m.i. te groot en ongrijpbaar.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 22. Kloek

  @ Koel Hoofd

  Ja, dat verwijt ik Wilders dus ja, want er was maar ÉÉN iemand die een CDA/ VVD kabinet mogelijk maakte (gedoog of niet) en dat was Geert Wilders (zoals Wilders altijd zijn VVD door dik en steunt in de stempraktijk in de 2e kamer> Wilders was de mentor van Mark Rutte, ze ‘huggen’elkaar nog elke keer als ze elkaar zien achter de schermen, kan iedere parlementait journalist je vertellen).

  Overigens was de PVV-(fractie klinkt zo stom bij een 1 manspartij) een erg groot voorstander van de bezuinigingen op de politie en de invoering van de nationale politie.

  En helemaal niet alle partijen hebben de nationale politie en bezuinigingen op de politie gesteund, dat was alleen de rechterflank van de kamer. Hou eens op met je kwalijke manier van leugens verspreiden. Leg dat maar eens uit aan de law en order achterban. Dat kan dus niet. Dus verzint rechts maar allerlei fabeltjes en desinformatie.

  De bezuinigingen op de politie in Nederland zijn een rechts verhaal en geen links verhaal.

 23. Nina

  Jeetje, wat naar.
  Veel sterkte en beterschap voor het slachtoffer.

 24. Nina

  @ Kloek

  “…Om winnaars te hebben, moet je ook verliezers hebben…”

  Sterker nog: zonder winnaars kunnen “verliezers” (lees: kwetsbaren) niet geholpen worden.

  In een kapitalistische maatschappij zorgen de rijken voor de kwetsbaren. Er staat geen geldboom op het Binnenhof, dus overheidsgeld wordt verdiend door de bedrijven en burgers van Nederland.

  Wie niet kan werken of met pensioen is, ontvangt een uitkering. En wie te weinig geld verdient, ontvangt toeslagen.

  Hoe zou jij het beter vinden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).