Man die televisie steelt bij MediaMarkt in Utrecht meldt zich bij de politie Man die televisie steelt bij MediaMarkt in Utrecht meldt zich bij de politie

Man die televisie steelt bij MediaMarkt in Utrecht meldt zich bij de politie

Man die televisie steelt bij MediaMarkt in Utrecht meldt zich bij de politie
De man die bij de MediaMarkt in Utrecht zonder te betalen de winkel uitliep met een grote televisie heeft zich gemeld bij de politie. Dat gebeurde nadat er beelden van een bewakingscamera waarop de verdachte te zien is op sociale media waren gepubliceerd.

De man die bij de MediaMarkt in Utrecht zonder te betalen de winkel uitliep met een grote televisie heeft zich gemeld bij de politie. Dat gebeurde nadat er beelden van een bewakingscamera waarop de verdachte te zien is op sociale media waren gepubliceerd.

Op deze beelden, die maandag door de politie werden gedeeld, was te zien hoe de man met een grote televisie voorbij de klantenservice van de MediaMarkt loopt.

De verdachte was onherkenbaar gemaakt, maar als hij zich niet zou melden zouden de beelden nog een keer worden gedeeld waarop hij wel herkenbaar zou zijn.

Dit is echter niet nodig want de man heeft zich dinsdag gemeld bij de politie. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Maarssen. Omdat de man zich gemeld heeft is de eerdere video offline gehaald.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  zijn advocaat:
  tv stond al op kar, mijn client is slecht ter been en heeft zodoende deze kar als steun gebruikt, hij is zich van geen kwaad bewust, en is eigenlijk geen tvkijker

 2. Phylas

  Overdreven, talloze diefstallen dagelijks van veel ernstiger proporties, mede door toenemende armoede door diefstal van de overheid dmv bizarre prijzen energie en broodnodige boodschappen. Wat maakt deze diefstal zo bijzonder dat het op DUIC komt te staan?
  Als het nou om een Porsche of een Lamborghini zou gaan, of een overval, zou ik er enigszins begrip voor hebben.
  Ik praat diefstal niet goed, maar een TV….. kom op zeg. Dat moet Mediamarkt maar lekker zelf uitzoeken.

 3. Realist

  Hij stond op beeld. Ironisch.

 4. Utrechtsch

  @Phylas helemaal mee eens.

  En ook criminelen hebben recht op privacy. Om voor een paar honderd euro een persoon zijn gezicht tentoonstellen vind ik te ver gaan.

 5. Len

  Omdat het nogal bijdehand is om met een mega doos zo de winkel uit te lopen. Ik vind dat voor de verandering eens mooi nieuws.

 6. Chef Plongeur

  Eens met Phylas: naming en shaming voor dit soort zaken is buiten proportioneel; het is naast een opsporingsmethode namelijk óók strafmaatregel zonder rechtspraak. We hebben het hier niet over een inbraak in een woning, een overval of gewelddadigheid, maar om een louzy tv van Media-Markt….

 7. Lombokker

  @Phylas
  Dus omdat alles duurder wordt moeten we stelen maar door de vingers zien, althans als het geen al te dure spullen betreft? Ik vind dat een bijzonder kromme redenering.

  Overigens wordt het geld dat de middenstand door diefstal misloopt op de andere klanten verhaald door de prijzen te verhogen. Daardoor betalen u en ik 1,48% meer dan nodig is.
  https://www.bc.nl/nieuws/3764/nederland-europees-kampioen-winkeldiefstal.html

 8. Utrechtvoorutrecht

  Je zou zeggen dat dit een mooie balans is tussen privacy (ik heb geen idee wie het is) en effectiviteit. De afbeelding is zorgvuldig gekozen en geblurd. Zou mooi zijn als we het criminelen niet makkelijker maken dan slachtoffers.

  Ik snap dat het leed voor een groot bedrijf als MediaMarkt te overzien is. Maar als dit was gebeurd bij een burger, die zowel financiele als emotionele schade heeft opgelopen, is het erg frustrerend dat je ver moet gaan in het bewaken van de privacy van degene die wel bruut jouw privacy schond.

 9. Ton

  Beste Phylas,
  Je hebt het over armoede door de hogere prijzen ?
  En je vindt zo’n peperdure TV maar een niemendalletje ?
  Volgens mij ben jij dan nog steeds heel erg rijk !

 10. Klaasjan

  @Chef Plongeur
  Een buurjongen van me pleegde een vrij simpel inbraakje met nauwelijks buit. Dat leidde tot een rechtszaak, die in de krant werd vermeld. De initialen van de jongen maakten het wel heel erg gemakkelijk te zien om wie het ging. De hele buurt wist het en ging er normaal mee om.
  Waarom u naming en shaming zo buitenproportioneel vindt dat bij een brutale diefstal van een grote (en neem ik aan vrij dure) TV de privacy van de dief beschermd moet worden, ontgaat me een beetje. Als dief bij deze winkel moet je wel heel naief of dom zijn om niet te weten dat je wordt geobserveerd. Dan moet je ook maar het risico nemen dat je in beeld komt.

 11. Binnenstadbewoner

  @ Phylas: ja want door die hoge prijzen die door de overheid worden veroorzaakt, moet deze arme man wel een grote, dure high end TV stelen. Juist ja

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).