Man met meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn Boedelbak opgepakt in Utrecht Man met meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn Boedelbak opgepakt in Utrecht

Man met meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn Boedelbak opgepakt in Utrecht

Man met meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn Boedelbak opgepakt in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Leidsche Rijn
De politie heeft zaterdag een automobilist aan de kant gezet die meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn aanhanger vervoerde. De bestuurder is gearresteerd.

De politie heeft zaterdag een automobilist aan de kant gezet die meerdere gestolen elektrische fietsen in zijn aanhanger vervoerde. De bestuurder is gearresteerd.

Toen agenten zaterdag op de Vleutensebaan reden zagen zij een Volkswagen Polo met daarachter een Boedelbak in de tegenovergestelde richting rijden. “Dit soort bakken hebben bij ons de aandacht gezien uit eerdere aanhoudingen is gebleken dat deze ook bij criminelen populair zijn voor het vervoeren van gestolen fietsen”, schrijft de politie op sociale media.

De agenten besloten daarom om te draaien en de automobilist aan de kant te zetten. In de aanhanger stonden vier elektrische fietsen en drie daarvan stonden als gestolen geregistreerd. De bestuurder van de Polo is opgepakt.

“Ziet u iemand meerdere fietsen inladen en twijfelt u of dit wel zuivere koffie is? Schroom dan niet om 112 te bellen. Het gebeurt te vaak dat er fietsen worden opengeslepen, doorgeknipt of ingeladen terwijl het publiek gewoon langsloopt. Een gezonde dosis achterdocht is niet verkeerd”, schrijft de politie tot slot.

 

24 Reacties

Reageren
 1. Iris

  Ik hoop zo van harte dat mijn fiets er tussen zit. Gisteren ochtend om 11 uur op het Haroekoeplein voor de Aldi gestolen. Fietstassen vol met boodschappen.

 2. Driesopdefiets

  Goed werk van een wakkere politie. Nu wij burgers nog!

 3. Lombokker

  Fietsendieven staan vaak te posten bij winkels en supermarkten; als iemand vergeet zijn fiets (goed) op slot te zetten slaan ze toe. Ook al moet je maar 2 of 3 minuten ergens naar binnen, zet ALTIJD je fiets goed op slot!

  Het gebeurt ook wel dat ze een fiets die op slot staat een eindje verplaatsen, om dan later het slot open te breken of de fiets in een busje of boedelbak mee te nemen. Het kan dus geen kwaad om even in de buurt rond te kijken als je fiets opeens weg is, als je mazzel hebt staat hij ergens om de hoek.

 4. mees kees

  Altijd 2 sloten gebruiken, ketting van de zwaarste kwaliteit en vastzetten aan de vaste wereld (lantaarnpaal, verkeersbord etc). Ook al ga je maar ergens 3 minuten naar binnen, het is gewoon zo als alle andere reageerders (heerlijk, zo zonder reaguurders) opmerken. En bij de prijs van een e-bike vallen die kosten in het niet.

 5. Onmiskenbare geit

  Wauw dat de politie hier nog zin en tijd voor vrijmaakt is een wonder. Zo verlichten ze ook de last voor de mannen en vrouwen van de handhaving, die droegen namelijk alle last mbt fiets handhaving de afgelopen jaren.

  Goed om te lezen dat de politie hier ook nog eens oog voor heeft.

 6. Henk van der linde

  Straffen hoger voor stelen

 7. Ton Belo

  Altijd een extra hangslot gebruiken.
  Een gewoon fietsslot hebben ze heel snel open.

 8. Marcel

  Even je fiets neerzetten. @ sloten, ketting, gebruiken. Neem 5 min extra. Loop naar de overkant van de winkel. Wacht daar even. Heb het 2 x gedaan. En ingegrepen toen ie het probeerde. Is best leuk.

 9. Scherpschutter

  @Mees kees

  Of je gaat gewoon mee in de vaart der volkeren en koopt een auto. Dan druk je op een knopje na uitstappen en klaar. Voor de prijs van een elektrische fiets voor luiwamesen heb je ook al een betrouwbaar Japannertje! Doe er je voordeel mee.

 10. Geenstijl@Utrecht

  Ik heb een gewone fiets,en die zet ik ook goed vast met dubbele sloten …

 11. Robijn

  Waarom moeten wij weten dat deze boedelbakken door crimes gebruikt worden.
  Nu geeft de politie weer een van zn interne weetjes vrij. Zo dom!

 12. Cobie

  Mijn fiets is zaterdag gestolen in Delft misschien zit die erbij.

 13. Mlo

  Een Volkswagen Polo van die generatie (zeker bluemotion) is ook zeer verdacht. Rijden altijd vage types in.

 14. Richard

  Is het toegestaan dat de politie een auto alleen maar op vermoedens staande houd? Wel goed dat de dief aangehouden is maar toch maak ik me zorgen.

 15. Kuijpers

  Ik had met drie sloten drie fietsen aan elkaar. Ze zijn met zij n driëen opgeladen , gestolen. Een paar weken geleden.

 16. Utrechtvoorutrecht

  @SS Haha, ik heb beter stookwerk gezien. U begint het een beetje te verliezen.

 17. HBL1984

  Dan is het wel raadzaam om als tweede slot een los ketting slot te nemen en niet zo’n insteekslot. Als men namelijk met een loper (ook bekend als een Poolse sleutel) je gewone AXA slotje open kunnen maken, is je insteekslot ook gelijk los natuurlijk…

 18. Theo

  Je fiets inruilen voor een auto om mee te kunnen “in de vaart der volkeren”, LOL!
  Blijkbaar zijn in Stadskanaal de jaren ’60 net aangebroken. Hier in Utrecht leven we inmiddels in 2023. Het is inderdaad wel een beetje lakse poging tot stoken, Scherpschutter. Ik ben beter van je gewend bij dit soort onderwerpen.

  Prettig dat de politie zo proactief is in dit soort gevallen. Helaas is geen enkel slot diefstal werend, hooguit diefstal vertragend. Zet je fiets met minimaal twee verschillende sloten op slot, veranker hem aan een vast object (fietsnietje, lantaarnpaal) en parkeer hem zo mogelijk vol in het zicht. Met deze drie maatregelen is de diefstalkans al flink gereduceerd.

 19. S benhanna

  Mijn KALKHOFF is ook zaterdag voor de deur van hoogvliet gestolen (in leiden)
  Hopelijk zit die daar tussen!!

 20. JdV

  Schandalig dat de politie deze hardwerkende kleine zelfstandig ondernemer het leven zo lastig maakt. Deze man draagt actief bij aan het verfraaien van de stad door slecht op slot staande en verkeerd geplaatste fietsen eigenhandig te verwijderen. De man heeft recht op excuses en afhankelijk van zijn etniciteit wellicht ook herstelbetalingen voor het leed dat het is aangedaan. /PvdAGL modus uit/

 21. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Ook haha! Want de kleine zelfstandige staat centraal bij PvdA-GL? En het opruimen van fietsen ook? Wat een knullige manier om het boze onderbuikgevoel te “motiveren”. Is het stookvat op aan het eind van het jaar?

 22. top

  wel grappig (eigenlijk helemaal niet) dat je dan leest “schroom niet om de politie te bellen”. Ik heb vorige week de politie gebeld toen ik op de camera zag dat ze het schuurtje bij m’n vriendin leeghaalden. Het antwoord vd dame aan de telefoon was “u kunt gewoon aangifte doen maar we komen niet”.

 23. Marcel

  Die Polo moet eigenlijk gelijk verbeurd verklaard worden. Zet maar te koop bij Domeinen Roerende Goederen. Kan ie ook geen aanhanger meer trekken!

 24. buurtbewoner

  @top
  volgende keer zeggen dat in t schuurtje een kanarie bij t raam hangt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).