Man met mes aangehouden op Station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Man met mes aangehouden op Station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Man met mes aangehouden op Station Utrecht Centraal

Man met mes aangehouden op Station Utrecht Centraal
Een verwarde man is afgelopen zondag aangehouden op Station Utrecht Centraal vanwege het dreigen met een mes. 

Een verwarde man is afgelopen zondag aangehouden op Station Utrecht Centraal vanwege het dreigen met een mes. 

Rond 22:10 uur kwam de melding bij politie binnen dat er iemand op het station dreigde met een mes. Toegesnelde agenten wisten de man, een 35-jarige Utrechter, daar te overmeesteren met pepperspray.

Tijdens de aanhouding bleef de verdachte zich verzetten en bedreigende taal uitslaan. De man werd aangehouden en hulpverlening werd ingeschakeld. De aanwezige agenten hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de man wegens bedreiging.

 

6 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Waarom worden agressieve bewapende mannen toch zo vaak als ‘verward’ aangeduid?

 2. Vincent

  Theo: Wanneer iemand op het station willekeurige mensen bedreigt met een mes en zijn gedrag niet aanpast wanneer een overmacht van politie hem probeert aan te houden, zit er kennelijk iets niet helemaal goed in het hoofd. Er is dan een verschil ontstaan in de ‘werkelijkheidsbeleving’ van de persoon in kwestie en de wereld om hem heen.

  Daarvoor zijn meerdere oorzaken mogelijk. Vaak is het drank. In het bericht staat dan dat “er alcohol in het spel” was. Het begrip “verward” wordt gebruikt wanneer iemands geestelijke toestand – vermoedelijk – een psychiatrische oorzaak heeft: psychose, waanvoorstellingen, schizofrenie et cetera.

  Een ‘verwarde’ man is dus niet zomaar een agressieve vent met een mes, het is iemand wiens gedrag niet verklaard kan worden uit een gangbare reactie op gebeurtenissen.

 3. Hans

  Vincent, dat is een veel te zinnige bijdrage tussen het gereaguur, maar toch chapeau.

 4. Stephanie

  Mooi gezegd Vincent. Zo is het. Stuur je opmerkingen meteen door naar alle redacties van alle media. Om te voorkomen dat ze (ex-) psychiatrische patiënten criminaliseren en stigmatiseren…..

 5. willemse janhendriks

  tja mensen met psygies problemen zitten tegen woordig al in eeen verdom hoekje door alle bezuinigingen en eigen bijdrages en dan ook nog die berichten over geestes ziekkke in nood die doordraaien en afgeschilderd worden als gevaarlijk gekken die opgeloten moeten worden maar deze mensen leven vaak een eenzaam en triest leven en niet die naar ze omkijkt ,waar is de goede zorg gebleven .

 6. Geenstijl@Utrecht

  Verwardheid gaat vaak gepaard met agressie,snap aleen niet waarom agenten aangifte moeten doen, blijkbaar is de man psychisch niet in orde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).