Man op ‘hardhandige manier’ beroofd van auto op Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant Man op ‘hardhandige manier’ beroofd van auto op Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant

Man op ‘hardhandige manier’ beroofd van auto op Kanaalstraat

Man op ‘hardhandige manier’ beroofd van auto op Kanaalstraat
De Kanaalstraat. Archiefbeeld DUIC
Een man is in de nacht van zaterdag op zondag op de Kanaalstraat in Utrecht beroofd van zijn auto. Volgens de politie is dit op een ‘hardhandige manier’ gegaan.

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag op de Kanaalstraat in Utrecht beroofd van zijn auto. Volgens de politie is dit op een ‘hardhandige manier’ gegaan.

Het slachtoffer had volgens een woordvoerder van de politie ‘behoorlijk wat letsel’ en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het voertuig is even later teruggevonden.

Het incident gebeurde rond 03.15 uur. Er zijn tot nog toe geen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de mishandeling en de diefstal loopt nog.

24 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  De Kanaalstraat is verworden tot een soort vrijstaat waar allerlei tuig zijn gang kan gaan. Vorig jaar is er nog iemand doodgeschoten. De politie is tot twee maal toe door omstanders aangevallen toen zij iemand wilden arresteren. Rellende jongeren die vorig jaar een demonstratie wisten te verhinderen zijn nooit vervolgd, ondanks dat het ter plaatse volhangt met camera’s.

  Dus scheuren er jonge gasten is dure auto’s rond, en vinden op straat allerlei schimmige handeltjes plaats. De Kop van Lombok rondom de shoarmatenten die de hele nacht open zijn is de hangout van deze lui, die vooral afkomstig zijn uit andere Utrechtse wijken. De meeste wijkbewoners nemen inmiddels liever een omweg als ze daar rond die tijd langs moeten.

  En wat doet de gemeente? Die gaat voor vele miljoenen de Kanaalstraat herverbouwen tot eenrichtingsverkeer met fietsstroken. Noem mij maar een zwartkijker, maar ik denk dat dat weinig gaat helpen. Het enige wat helpt is handhaven. Maar dat ligt om een of andere reden nogal moeilijk in Utrecht.

 2. Lombok Utrecht

  Net als vorig jaar en het jaar ervoor is het alweer weken onrustig op de Kanaalstraat en Damstraat. Scheurende auto’s, motoren, trikes en quads. Schreeuwende en zo blijkt nu weer eens, gewelddadige jongeren maken de dienst uit. Vanaf de namiddag tot diep in de nacht. Het extra cameratoezicht is alweer maanden verdwenen. De gemeente kijkt weg en verwijst alleen naar de visie kanaalstraat. Daar wordt al minstens 3 jaar over gepraat en nog steeds is er geen spade de grond in gegaan. Bovendien voelt iedere bewoner aan zijn water; bredere fietspaden en eenrichtingsverkeer gaat hiervoor niet (alleen) het verschil maken. Waarom er niet gehandhaafd wordt is de buurt een raadsel. Meldingen bij politie en gemeente worden keer op keer afgedaan met “het heeft onze aandacht”. Als het onveilig gevoel blijft en de incidenten toenemen. Dan blijkt die aandacht helaas niet voldoende. Beste gemeente, politie en OM, alstublieft neem uw verantwoordelijkheid!

 3. Hetty

  Lombokker, U heeft helemaal gelijk, handhaven dat gajes.

 4. MJPD

  @Lombokker
  “Het enige wat helpt is handhaven. Maar dat ligt om een of andere reden nogal moeilijk in Utrecht”

  Nou, dat valt best mee hoor, als ik ervaar hoe snel Handhaving er als de kippen bij is om te bekeuren op parkeren. Regelmatig crossen de scootertjes en camera-autootjes overdag door de wijk op jacht naar parkeerboetes. ‘s Avonds is Handhaving dan nergens te bekennen.

  Het probleem is hier het selectieve wegkijken en slechts handhaven op datgene wat het meeste geld binnen harkt.

 5. Lombok

  Dit is 1 van de redenen dat ik deze straat mijd. Ik heb alle politici en zelfs de burgemeester benaderd, maar niemand neemt daadkrachtig verantwoordelijkheid. Sinds ik er niet meer kom ben ik in ieder geval een gelukkiger mens. Denk zelf overigens dat de overlast en criminaliteit langzaam zal afnemen nu er steeds meer geld in de wijk wordt gestopt door bewoners. Ik mis alleen nog een burgemeester die zich elke dag met dit dossier bezighoudt in plaats van ons belastinggeld te verspillen aan snoepreisjes naar Spanje om een zinloze wielerronde naar Utrecht te halen…

 6. Berend

  Laatst in alle stilte een boete voor door rood fietsen om 8 uur ‘s ochtends in coronatijd met niemand op de weg. Fijn in goed gesprek met de agent, en zonder agressie, ik bel mijn broers en neven niet. Eitje!

 7. W.Y.I.

  Narcostaat lombok moet ontmanteld wat mij betreft. Criminelen en kanslozen jongen die denken dat ze boven de wet, alles en iedereen.
  Handhaving is de enige manier en lombok moet autovrij gaat worden. Ik snap de heroverweging van de gemeente helemaal niet.

 8. Erwin

  Er wordt genoeg gehandhaafd in Utrecht, vooral in parken waar jongeren op de bon worden geslingerd omdat ze te dicht bij elkaar zouden zitten. Lekker makkelijk.
  Échte problemen blijven uiteraard liggen, zoals de Kanaalstraat.

 9. Jan

  Het lijkt heel moeilijk voor de politie en de gemeente om eens al dat gajes op de Kanaalstraat en de AMS aan te pakken. Het is gewoon een vrijstaat. En vervolgens verbaasd zijn dat er zoveel ondermijnende misdaad bestaat terwijl het gewoon onder je neus gebeurd

 10. Karel

  Handhaven heeft nauwelijks zin, want het publiek dat er komt heeft maling aan regels, boetes, waarschuwingen enz. Verder is een deel gewoon te primitief om na te denken over wat voor consequenties dan ook.

  Enige oplossing is autovrij maken, (wegnemen drive-in functie) en het gedwongen sluiten van de bekende zaken die tuig/criminelen aantrekken.
  Desnoods verplaatsen ze het hele circus naar een industrie terrein met politie en camera toezicht. Tot die tijd is carjacking slechts het zoveelste nieuwe feit.

 11. Massegast

  Als ik de reacties zo lees, dan hebben we hier met een niet professioneel functionerende overheid te maken. Ik zou zeggen: Gemeente Utrecht, Politie en Justitie, oefen het vak uit waarvoor u bent opgesteld en betaald wordt. Er is een wereld te winnen en u haalt hiermee de populisten (bedoel niet de reflectanten) de wind uit de zeilen. Ben in Lombok geboren, maar voor mij is de Kanaalstraat al jaren een no-go area. Hoe noem je dat? Streetwise; gezond verstand gebruiken; iets met de onderbuik? Sterkte voor de bonafide Lombokkers.

 12. Don

  Handhaven of nog erger optreden is een vies woord bij het huidige college. Wegkijken ontkennen een spandoek ophangen of een geldverslindende herinrichting. Vanmiddag toevallig op de Kanaalstraat en iedereen trekt zich negens iets van aan een vervelende bedreigende sfeer. Treedt op gemeente haal die rotte appels eruit doe iets.

 13. Joost

  Tja, de Kanaalstraat en de Amsterdamse straatweg. Beiden een begrip in Utrecht. De 2 straten die je moet vermijden. Het gaat er ook nooit meer beter worden.

  Compleet overgenomen door kansloos hangvolk en criminelen. De 2 plekken in Utrecht waar ze kunnen flaneren voor hun vriendjes.

  De gemeente Utrecht stond erbij en keer ernaar….Ik zou als agent ook geen zin hebben om dat aan te pakken. Het is dweilen met de kraan open…

  Het enige wat je zelf kan doen is die plekken lekker vermijden en als je er woont: zo snel mogelijk verhuizen.

 14. Evers

  Wij zijn jaren geleden verhuisd. Altijd gedonder daar. Nog een keer bijna van mijn fiets gereden omdat ik een figuur in een te dikke auto erop wees dat hij niet op het fietspad kon staan. De stoep en de brug naar de Laan van Nieuw Guinea hebben voorkomen dat het uit de hand liep. En zelfs bij de verhuizing kwam het weer bijna tot een handgemeen tussen verhuizers en een opgefokt type… Veel vaker handhaven daar!

 15. Cico

  Nuance is altijd het eerste slachtoffer op internet.

 16. Bernhard

  Ik deel helaas de ervaring van de reageerders die opmerkten dat er wel strikt gehandhaafd wordt op parkeren, maar veel minder op het bestrijden van ondermijning, overlast en criminaliteit.

  Overdag rijden de scanauto’s van Handhaving af en aan, om maar zoveel mogelijk automobilisten die ook maar een minuutje fout geparkeerd staan op de bon te slingeren. Maar als het donker wordt en het werkschuwe straattuig tot leven komt, dan is de handhaving heel ver te zoeken. En al helemaal op en rondom de twee brandhaarden ASW en Kanaalstraat. Wat heeft prioriteit voor dit college? De leefbaarheid vergroten of handhaven als verdienmodel?

 17. Koel Hoofd

  GL wilde niet handhaven maar meer onderzoek, D66 ging er in mee.
  Als men er meer politie op straat wil, dan moet men toch een andere politiek moeten kiezen. Het was trouwens een compleet uit de hand gelopen verkeersruzie.

 18. MJPD

  Gebieden vermijden of zelfs verhuizen omdat het tuig de overhand heeft en er niet wordt gehandhaafd. Op de barricaden dus mensen, Utrecht Lives Matter!

 19. Real Lombokker

  Helaas allemaal waar wat hier gezegd wordt en onbegrijpelijk dat de gemeente niet harder ingrijpt. Hier in de wijk accepteren mensen gewoon dat er criminelen rondlopen. Iedereen kijkt weg. En weet je: ik snap dat goed. Dit bericht werd gister gedeeld in onze straat Whats app groep en er was werkelijk niemand die een serieuze discussie aanging. Nee, ik ook niet. Het heeft geen zin. Een tijd terug meldde een van de buurtbewoonsters via de app dat ze was uitgescholden door een groepje jongeren. Waar het uiteindelijk op uitdraaide was dat een van de buurtbewoonsters, een vrouw notabene, de situatie bagatelliseerde: “Ook witte mannen in cabrio’s roepen wel eens dingen naar de vrouwtjes”. Daar zakt werkelijk waar mijn broek vanaf. Maar ik snap het wel, de criminaliteit lijkt onuitroeibaar. Je wordt er moedeloos van. Ondertussen proberen we in de straat een autoloze dag te organiseren, zodat kinderen eens op straat kunnen spelen. Allemaal heel lief en oprecht positief. Maar het lost de echte problemen niet op.

  Ik was een lange tijd strijdbaar, maar eerlijk gezegd heb ik dat opgegeven. De serieuze ondermijning heeft dit stuk van de wijk verziekt. Zoals een wijkagent me eens zei: “Van ondernemers horen we nooit wat. We moeten het echt zelf zien, anders gebeurt er niks.” Het valt ze niet aan te rekenen. Wie betaalt, die bepaalt. En met al die drugsmiljoenen in omloop, valt er in het circuit behoorlijk wat te verdienen. Voor de loopjongens op de straathoeken, tot aan het witwassen van geld dankzij een investering in je shoarmazaak. Niet meedoen als ondernemer, is oprotten.

  Als bewoner ben ik ook bang. Een tijd terug werd hier verderop een camera-paal geramd door een auto, specialiteit van het huis, en in de fik gezet. Na melding bij de politie meldde de agent aan de deur of we wel zeker wisten of we de melding door wilden zetten. “Je naam komt officieel in documenten en ik weet niet of je dat moet willen.” Echt waar, echt gebeurd. Nou jongens, dan laat maar zitten.

  Zonde dat het zover heeft moeten komen met deze straat. Want de wijk is fantastisch. Dicht bij het station, dichtbij de stad én de snelweg, goede kinderdagverblijven, veel water in de buurt, gezelloge bewoners, mooie straatjes en op elke hoek een groenteboer of bakker. In de Visie Kanaalstraat wordt gerept over de prettige dynamische sfeer van de wijk die niet verloren mag gaan. Zelden las ik zoveel onzin bij elkaar. Het document is het typische eindproduct van een laffe compromis tussen gemeente, bewoners en ondernemers. En uit compromissen komen zelden goede ideeën voort. Je redt er misschien relaties mee, maar harde criminaliteit en hufterigheid los je er niet mee op.

  Hoe we deze rotzooi dan wel moeten aanpakken? Gemeente: kies nu eens radicaal voor de buurtbewoner. Handhaven, handhaven, handhaven. Met 24/7 politie op straat én camera’s op élke hoek. Verwijder alle parkeermogelijkheden op de Damstraat en Kanaalstraat tot aan de JP Coen. Of nog beter: sluit dat stuk straat af voor auto’s en/of laat alleen bewoners met auto’s toe. En pak ondernemers met dubieuze onbekende financiering hard aan! Geen transparante administratie, is geen Vergunning meer.

 20. [email protected]😉

  Real lombokker,

  Is de enige die gewoon de feiten opnoemt zoals ze zijn …. de gemeente Utrecht en de politiek zijn gezwicht voor criminele activiteiten.

 21. Scherpschutter

  @Real Lombokker 15/6/2020 – 15:18

  “Helaas allemaal waar wat hier gezegd wordt en onbegrijpelijk dat de gemeente niet harder ingrijpt.”

  De Gemeente geeft per jaar 70 miljoen Euro uit aan kunst en cultuur. Diezelfde Gemeente geeft per jaar 20 miljoen Euro uit aan ordehandhaving.

  Wat is er zo onbegrijpelijk? Het kneiterlinkse bestuur van deze Gemeente geeft uw en mijn geld liever uit aan onrendabele kunstenaars in alle vormen en maten dan aan veiligheid. Lijkt me niets onbegrijpelijks aan deze doldwaze politieke beslissing.

  De Gemeente kiest niet voor u. De Gemeente kiest voor het hobbyisme van een paar ambtenaren. Of zoals wellicht iets donker denkende geesten vermoeden:

  “Give a man a fish, and you feed him for a day. Teach a man to fish, and you feed him for a lifetime. Steal a fish from one guy and give it to another -and keep doing that on a daily basis- and you’ll make the first guy pissed off, but you’ll make the second guy lazy and dependent on you. Then you can tell the second guy that the first guy is greedy for wanting to keep the fish he caught. Then the second guy will cheer for you to steal more fish. Then you can prohibit anyone from fishing without getting permission from you. Then you can expand the racket, stealing fish from more people and buying the loyalty of others. Then you can get the recipients of the stolen fish to act as your hired thugs. Then you can … well, you know the rest.”

 22. LombokUtrecht

  Ik hoop dat iedereen die overlast ervaart toch blijft melden via de slim melden app van gemeente Utrecht. En krijg je een slap antwoord van de gemeente. Klacht indienen bij de gemeente. De gemeente is verplicht op deze klachten inhoudelijk te reageren.

  Het is onvoorstelbaar dat dit nodig is maar op deze manier krijgen we in ieder geval een stijging van de overlast in cijfers in beeld. Uiteindelijk moet de gemeente dan wel echt actie gaan ondernemen.

 23. Akbulut

  Ik zie tweetal reacties waarbij ze zonder te hebben onderzoeken, een shoarmazaak uitmaken voor witwassen en andere malafide praktijken, ik voel me wel aangesproken , heb een shoarmazaak en ben dan voor zover ik weet de enige in de straat.

  Heb zelf ook dagen heb waar ik dag en nacht aan moet werken om mijn onderneming gezond te houden, iemand in loondienst zou het niet begrijpen dat je met je hart en ziel moet werken om te zorgen voor een onderneming.

  Ben overigens ook mee eens dat sommige probleem en oorzaken niet in de straat horen en heb ook periodieke vergaderingen met winkeliersvereniging en gemeente Utrecht.

  Ben trouwens hier in Lombok opgegroeid.

  Graag verwacht ik een oprechte excuus van de personen die mij of andere ondernemers uit maken voor een crimineel zonder dat ze hun historie kennen. Voor diegenen die persoonlijk excuus willen aanbieden ben ik aanwezig op Kanaalstraat 56 (Helal Shoarma & Burgers)

 24. Martijn

  Ik woon net aan de andere kant in Nieuw Engeland, en dat is gelukkig een stuk rustiger. Ik irriteer me ook mateloos aan schoffies en criminelen rondom de Kanaalstraat, maar ik spreek wel met regelmaat iemand aan bij asociaal gedrag. Ik heb in Overvecht op school gezeten dus wel wel wat gewend qua vocabulaire begaafdheid die je terugkrijgt. Maar het is vaak een grote bek omdat ze van niemand tegenspraak krijgen. Laatst ook in de appie en een paar gasten die de rij omzeilen, en een grote mond geven als ze door een vrouwelijke buurtbewoner op aan worden gesproken. Op dat moment ga ik mij er als man toch echt wel even tegenaan bemoeien dat ze normaal moeten doen. Van wegkijken wordt niemand beter, maar je moet wel een beetje inschatten wat de situatie is (zeker nu ik vader ben).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).