Man raakt lichtgewond bij steekpartij in Utrechts Griftpark Man raakt lichtgewond bij steekpartij in Utrechts Griftpark

Man raakt lichtgewond bij steekpartij in Utrechts Griftpark

Man raakt lichtgewond bij steekpartij in Utrechts Griftpark
Een man is lichtgewond geraakt bij een steekincident in het Utrechtse Griftpark. Het incident vond plaats op donderdagmiddag rond 14.10 uur.

Een man is lichtgewond geraakt bij een steekincident in het Utrechtse Griftpark. Het incident vond plaats op donderdagmiddag rond 14.10 uur.

“Waarschijnlijk is er een dader, een man, betrokken bij het incident”, vertelt de politiewoordvoerder. “Hij was niet meer ter plaatse toen agenten arriveerden. Er wordt aangifte tegen deze dader gedaan en hij wordt gezocht door de politie.”

Het is niet duidelijk waarom het steekincident plaatsvond. Daar start de politie nu een onderzoek naar. Het slachtoffer is weggekomen met slechts lichte verwondingen.

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Geen signalement? Dat is vreemd. Of eigenlijk ook weer niet.

 2. Esrin W.

  Voor de mensen in hun bubbeltje die direct aan dit park wonen zijn dit soort berichten niet te plaatsen en willen maar niet geloven dat dit direct in hun achtertuin plaatsvindt. Het moet ergens wel makkelijk zijn, als ik mijn ogen dicht doe zie ik niks.

 3. Koel Hoofd

  Priklocatie Griftpark

 4. Scherpschutter

  “Waarschijnlijk is er een dader, een man, betrokken bij het incident”, vertelt de politiewoordvoerder.”

  Deze politiewoordvoorder ontgaat niets.

 5. Jankanerwatvan

  Wat een vreemd incident zeg. Kan bijna niet geloven dat er een dader bij betrokken is.

 6. Gajes

  @Esrin W:
  Kunt u aangeven wat u bedoelt met uw reactie? Is er ergens gezegd dat mensen die rond het Griftpark wonen hun ‘ogen sluiten’ of het ‘niet willen zien’? Zijn alle omwonenden rond het Griftpark identiek en wereldvreemd? Vervelend dat u hier last van lijkt te hebben (waarom?) maar lijkt me allesbehalve iets met dit nieuwsbericht van doen te hebben.

  Disclaimer: ja ik woon daar in die buurt (eerder o.a. in Kanaleneiland) en maak me zorgen voor mijn gezin, let daarom extra op in het park en rapporteer wat ik aantref indien nodig

 7. Pee

  Het slachtoffer heeft de dader niet gezien blijkbaar .
  En kon daarom geen signalement doorgeven .
  Verder heeft niemand iets gezien denk ik.

 8. Esrin W.

  Dat kan ik zéker Gajes. Rond het Griftpark wonen een hoop ouders in de typische leeftijd 30-40 en zij laten onder andere hun kinderen bepalen wat ze voor het avondeten willen hebben als ze weer eens krijsend op het schoolplein liggen met een tantrum. Met een mooi woord heet dit “anti-opvoeden”. Deze mensen zijn ook wat wereldvreemd en denken dat als iets bij de wet verboden is het ook niet gebeurt. De verbazing als dan tóch in hun auto is ingebroken of hun fiets in de nachtelijke uren is verwijderd is altijd hilarisch. Vandaar dat ik ook de term “bubbel” gebruikte. Er is de bubbel. En er is de échte wereld.

 9. Gajes

  @Esrin W
  Oja, dat is een heldere uitleg inderdaad. Het zit u blijkbaar dwars (?), vandaar uw reactie die verder totaal irrelevant is bij dit nieuwsbericht. Verder grinnik ik even om uw vooroordelen en generalisaties

 10. Bernhard

  @Esrin W.: Bakfietsje en zo’n boekenmeeneemkastje voor de deur, Tesla Model 3 en om de vier jaar trouw op Jesse stemmen. Onder hun ogen holt de veiligheid en leefbaarheid van de stad achteruit, maar ze zien het niet, of denken dat alles met een kopje thee, veel ‘dialoog’ en een paar regenboogzebrapaden wel goed komt.

 11. Utrechter

  Beetje jammer om zo op de omwonenden af te geven Esrin. Er is geen enkele aanwijzing dat zij, noch hun kinderen, noch de opvoeding van hun kinderen ook maar iets met dit incident te maken hebben. Beetje jammer om je frustraties nu op hen te richten.

  Jij spreekt van bubbel, maar het is juist diep triest als we steekincidenten normaal gaan vinden. Steekincidenten zijn niet normaal en verwacht je niet in dit park. Dat heeft niks met naiviteit te maken.

 12. Deelfiets

  Ik ben benieuwd wat de context van dit incident is. Ik kom veel in dit park en moet zeggen dat er het laatste jaar wel heel veel lui met “problemen” rondhangen en rondlopen.

 13. erwin

  Het Griftpark is in twee jaar tijd afgegleden van een zeer prettige plek om te verblijven/hard te lopen/picknicken tot een te vermijden lokatie. Het park wordt overspoeld door drugsgebruikers (neem een keer een kijkje in de kooi), daklozen en losgeslagen jeugd. Op sommige avonden staan er een gast gewoon out in the open ballonnen te vullen. Er ligt veel vuilnis en glas. Lantaarns branden niet en ondanks meldingen worden die niet gerepareerd. Sportclubjes lijken het park meer en meer te gaan mijden, net als gezinnen met kinderen. De gemeente staat er bij en kijkt er naar en doet niets.

 14. Esrin W.

  Als je anno nú nog niet weet dat het al járenlang niet pluis is in dit park en zéker na 22.00 niet dan heb je écht je kop in het zand. Ik beschreef het al.

 15. Lombokker

  De politiebulletins zijn in de loop der tijd steeds onduidelijker geworden. De ambities van de korpsleiding zijn kennelijk belangrijker dan objectiviteit en duidelijkheid.

 16. Esrin W.

  Ik zal je nog even wat opheldering geven Utrechter over wat de omwonenden ermee te maken hebben. Het zijn de puberkinders van dezelfde ouders welke in hun bubbel aan het Griftpark wonen en totáál geen idee hebben wat hun kinderen na 22.00 in het Griftpark uitspoken en zélf een deel van de oorzaak van de situatie in het park zijn. Roken, drinken, blowen en pillen consumeren. En als er even geen geld is om de veelal meerderjarige dealers te betalen dan mag er ook in natura worden betaald. Blijf vooral wégkijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).