Meerdere aanhoudingen en bekeuringen bij verkeerscontrole in Utrecht Meerdere aanhoudingen en bekeuringen bij verkeerscontrole in Utrecht

Meerdere aanhoudingen en bekeuringen bij verkeerscontrole in Utrecht

Meerdere aanhoudingen en bekeuringen bij verkeerscontrole in Utrecht
De politie heeft afgelopen woensdag op twee locaties in Utrecht een verkeerscontrole gehouden in het kader van ondermijning. Dat deden ze samen met onder meer de Belastingdienst. Bij de controle zijn drie aanhoudingen verricht en meer dan 25 bekeuringen uitgeschreven. Ook is er een gestolen voertuig gevonden. 

De politie heeft afgelopen woensdag op twee locaties in Utrecht een verkeerscontrole gehouden in het kader van ondermijning. Dat deden ze samen met onder meer de Belastingdienst. Bij de controle zijn drie aanhoudingen verricht en meer dan 25 bekeuringen uitgeschreven. Ook is er een gestolen voertuig gevonden. 

In een van de aangehouden auto’s werd naast een handelshoeveelheid verdovende middelen bijna 2000 euro aangetroffen. Bij de andere auto had de bestuurder naast een kleinere hoeveelheid verdovende middelen 15.000 euro aan contant geld op zak. De bestuurders van beide auto’s zijn aangehouden. Bij de derde aanhouding is een bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Bekeuringen

Naast de drie aanhoudingen zijn er meer dan 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten waaronder het rijden zonder rijbewijs, het maken van wheelies en het rijden met een voertuig dat niet aan de wettelijke eis voldoet. Ook werd er tijdens de controle op de Koningsweg een auto zonder bestuurder aangetroffen die als gestolen in de politiesystemen stond geregistreerd. 

De politie werkte bij de verkeerscontrole samen met de Belastingdienst. Die heeft ter plekke ongeveer 61.000 euro aan belastingschuld geïnd. Ook heeft de Belastingdienst drie auto’s in beslag genomen.

Ondermijning

De verkeerscontrole hoort bij een bredere aanpak van ondermijning, zo meldt de politie. “Met deze verkeerscontrole gaan we verkeersmisdrijven tegen, maar we brengen ook andere strafbare zaken aan het licht. Door de centrale ligging en goede infrastructuur van Utrecht kunnen criminelen makkelijk zaken als drugs, wapens en contant geld verplaatsen. Daarvoor kopen ze ook mensen om die in de transportsector werken, of zetten hen onder druk om mee te werken”, zo is te lezen op de politiewebsite. “Deze controle hoort bij een bredere aanpak van ondermijning. Bij ondermijning gebruiken criminelen legale bedrijven en diensten voor hun illegale activiteiten, vaak de handel in verdovende middelen.”

Melding maken

De politie roept op om mogelijke signalen van criminaliteit die opgemerkt worden te melden. “Bijvoorbeeld op vreemde uren activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein. Of iemand in de straat die allerlei luxegoederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft”, zo schrijft de politie op haar website. 

Bij vermoedens roept de politie op om een melding te maken via 0900-8844. Anoniem kan dat ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. “Uw melding kan de start zijn van een onderzoek, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost.” 

11 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Koningsweg, en waar elders ?
  Graag ook eens een grootschalige op de ASW. Kassa !

 2. Scherpschutter

  Dit heeft werkelijk niets met verkeerscontroles te maken en hoort thuis in politiestaten.

 3. Koel Hoofd

  Begin beetje moeite te krijgen met verkeerscontroles als vehikel om criminele ondermijning aan te pakken.
  Helemaal met dergelijke halve berichtgeving want hoeveel auto’s zijn er gecontroleerd voor die schamele oogst (3 arrestaties, geparkeerd gestolen voertuig, belastingschuld en handelsvoorraad (soft?) drugs met beetje contanten)? Is Nederland onderweg om een politiestaat te worden?

 4. Loet

  Ik denk dat de politie veel in Overvecht moet gaan controleren, en dan met name op Polo’s, Golfjes en op veel te dure Audi’s, Mercedessen en BMW’s. Of mag je niet profileren op merk/type?

 5. W

  Koelhoofd alias scherpschutter kent de wet niet, wat wel verwacht wordt van een ieder. Met name de WVW artikel 160.
  Niks politiestaat hoor.
  Succes jongen!

 6. Kreek

  Wanneer worden al die fietsers eens aangehouden, als ze van de kroeg komen en alle verkeersregels aan hun laars lappen en dronken op de fiets zitten en met drugs op?????

 7. Bromsnor

  Comp voor politie

 8. Lombokker

  Prima, vooral blijven doen, liefst twee keer per week een ‘pop-up’ controle. En controleer ook eens of de decibellen die de uitlaat produceert aan de wettelijke eisen voldoen.

 9. Pee

  @Loet
  Was het maar waar dat ze dat een keer deden.
  Maar dat gaat jammer genoeg niet gebeuren evenmin als het controleren hoe ze aan het geld komen van die dure auto’s .
  het valt zelfs gewoon op.

 10. S

  Koelhoofd moet zich schamen. Wsl nog nooit in een politiestaat geweest

 11. Koel Hoofd

  @S
  Ben er helaas wel geweest, op elke straathoek staan er gewapende mannetjes in uniform die alles van je willen weten, mannetjes waar je vooral niet mee moet sollen maar braaf ja en amen tegen moet zeggen… en wat geld toestoppen als ze echt lastig worden want corruptie viert er ook hoogtij. Maar, je kon er wel veilig over straat want men is er doodsbang voor die mannetjes in uniform en bijberhoren justitieel apparaat….
  Als buitenlander kon ik ook weer weg naar het veilige Nederland waar onze mannen en vrouwen in uniform beschaafd en fantastisch zijn, dat was thuiskomen in een warm weldadig bad wat vrijheid heet. Die vrijheid zijn we langzaam maar zeker aan het inleveren…
  Mag ik daar zo mijn vraagtekens bij hebben?
  Want niet betaalde belasting hoef je niet via een algemene ‘verkeerscontrolefuik’ op te sporen.
  Een handelsvoorraad drugs komt neer op een koerier die een coffeeshop moet bevoorraden omdat die van de wet geen dagvoorraad mogen hebben maar wel softdrugs mogen verkopen.
  Een auto zonder bestuurder staat geparkeerd en was ook bovenkomen drijven bij een parkeercontrole met de controlemobiel, is ook geen fuik voor nodig.
  Het is allemaal klein bier in verhouding tot de grove criminaliteit waarin onze stad internationaal grossiert. Maar die zijn hier niet gepakt….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).