Meerdere daders plegen ramkraak bij Pour Vous Parfumerie in winkelcentrum Vleuterweide Meerdere daders plegen ramkraak bij Pour Vous Parfumerie in winkelcentrum Vleuterweide

Meerdere daders plegen ramkraak bij Pour Vous Parfumerie in winkelcentrum Vleuterweide

Meerdere daders plegen ramkraak bij Pour Vous Parfumerie in winkelcentrum Vleuterweide
Bron: Twitteraccount Politie Vleuten-De Meern
Meerdere daders hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een ramkraak gepleegd bij Pour Vous Parfumerie in Vleuten. Er zijn tot nu toe nog geen verdachten aangehouden.

Meerdere daders hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een ramkraak gepleegd bij Pour Vous Parfumerie in Vleuten. Er zijn tot nu toe nog geen verdachten aangehouden.

Rond 04.30 uur reed de auto waarmee de ramkraak werd gepleegd door de gevel van de zaak aan het Burchtplein in winkelcentrum Vleuterweide. De verdachten gingen er vervolgens op één of meerdere scooters vandoor. De auto die bij de winkel naar binnen reed is achtergelaten.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. In een bericht op sociale media is te lezen dat de daders donkere kleding droegen. Ook zegt de politie dat er parfum is buitgemaakt.

Omgeving

Een deel van die buit werd weer teruggevonden in de omgeving. “Doe eens aardig als u wat geurtjes vindt in Vleuterweide. U kunt gevonden flesjes afgeven aan politiebureau De Meern dan kunnen die terug naar de eigenaar”, schrijft de politie op sociale media.

De auto die bij de kraak is gebruikt is in beslag genomen voor onderzoek. De politie vraagt getuigen zich te melden.

14 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Waarom zijn winkelgevels anno nu nog steeds bereikbaar met een auto?? Voor de hulpdiensten staan beweegbare palen toch garant voor onbeperkte toegang, maar weer je elke andere auto met minder goede intenties? Of kiest de ramkraker dan automatisch voor een carriereswitch naar plofkraker (of is dat niet erg productief/lonend in het geval van parfumflesjes?) Wie heeft de ultieme oplossing? Ik ben benieuwd.

 2. Lombokker

  @mees kees
  De ultieme oplossing?

  Hogere straffen zullen dit soort criminaliteit vast wel minder aantrekkelijk maken. Maar dat is in Nederland als vloeken in de kerk. Bovendien kost een gedetineerde de belastingbetaler zo’n honderd euro per dag, dus dat zal ook een rol spelen.

 3. Kees

  @mees kees. Als wij in dit softlinkse landje gewoon weer eens strengrechts gingen straffen….

 4. Koel Hoofd

  Parfum als buit???
  Moesten die rotjongens indruk op een meisje maken dat ze tot deze bizarre daad zijn overgegaan?
  Of waren het geemancipeerde rotmeiden die een afterparty hadden maar hun make up tasjes kwijt waren?

 5. Kadoendra

  Het probleem met deze kids is dat het geen neoliberale Sywertjes zijn, want dan hadden ze met hun vlotte babbel en het misbruiken van het partijlidmaatschap als zakelijk instrument de juiste contacten gehad op regeringsniveau en dan hadden ze geheel belangeloos multimiljonairs kunnen zijn.

 6. bawang putih

  zwaarder straffen werkt niet preventief

 7. Kees

  @bawang. Echt wel, voorbeeldfunctie. Mild straffen wakkert criminaliteit aan.

 8. Utrechtse Jantje

  @ bawang putih..ik denk dat als ze maar lang genoeg opgesloten zitten , dat ze zich n volgend keer wel 2keer bedenken , voor ze zich vergrijpen aan spullen van n ander ….want die taakstrafjes werken echt niet …nooit niet !!! Salamat sore ….

 9. Kadoendra

  @Kees 6/6/2021 – 9:10

  Ja Kees, voorbeeldfunctie, een Nederlandse minister president die inzake de kinderopvangtoeslag iets van 13 wetten heeft overtreden.

 10. Kees

  @kadoendra. Whataboutisme. Hard wijzen naar iets anders om die vinger maar niet op de zere plek hoeven te leggen..

 11. Kadoendra

  @Kees

  De VVD heeft het altijd over het keihard aanpakken van criminaliteit, alleen komt het niet erg geloofwaardig over als een VVD ministerpresident zelf grossiert in het overtreden van de wet.

  Elke democratie waar de ministerpresident grossiert in wetsovertredingen is een democratie in zwaar verval en naar mijn idee een veel ernstiger feit dan het bovenstaande delict.

  Overigens keur ik het bovenstaande vergrijp niet goed, maar het vergrijp van de ministerpresident keur ik nog veel meer af daar hij het hoofd van de regering is en van elke democratische regeringsleider valt te verwachten dat hij de wet 100% respecteert en hier ook een wetmatige uitvoering aan geeft.

 12. [email protected] 🤫

  Er zit een luchtje aan deze ramkraak ……

 13. Hans

  Net als bij de juwelier palen voor de deur zetten. Elke winkel met duur spul kan dit zelf bekostigen.

 14. Pee

  @bawang putih
  De straffen die nu uitgedeeld worden zijn geen oplossing dus blijft zwaarder straffen de enige optie.
  Zwaarder straffen kan voor minder recidive zorgen .
  Nu is een strafblad zo dik als de leesmap normaal bij delinquenten vanaf 16 jaar.
  Gewoon letterlijk op water en brood zetten ,1uur per dag luchten en geen bezoek ontvangen.
  Moet je eens opletten na een week hoe effectief dat is ,tegenover een pleintje aanvegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).