Meerdere inbraken in Utrechtse parkeergarage: ‘Deur staat al wekenlang open’ | De Utrechtse Internet Courant Meerdere inbraken in Utrechtse parkeergarage: ‘Deur staat al wekenlang open’ | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere inbraken in Utrechtse parkeergarage: ‘Deur staat al wekenlang open’

Meerdere inbraken in Utrechtse parkeergarage: ‘Deur staat al wekenlang open’
Op verschillende plekken in de garage ligt autoglas.
Het was afgelopen nacht weer raak in de parkeergarage Kop van Lombok. Bij meerdere auto’s werd er ingebroken. Volgens bewoners wordt het de dieven al weken makkelijk gemaakt omdat de toegangsdeur naar de garage openstaat. Dit terwijl omwonenden de gemeente hier al meerdere keren op gewezen hebben.

Het was afgelopen nacht weer raak in de parkeergarage Kop van Lombok. Bij meerdere auto’s werd er ingebroken. Volgens bewoners wordt het de dieven al weken makkelijk gemaakt omdat de toegangsdeur naar de garage openstaat. Dit terwijl omwonenden de gemeente hier al meerdere keren op gewezen hebben.

Parkeergarage Kop van Lombok is voor een gedeelte openbaar en voor een gedeelte bestemd voor de auto’s van de bewoners van de woonblokken Buenos Aires en Los Angeles. Deze bewoners krijgen geen parkeervergunning voor de openbare weg, maar kunnen wel een plek in de parkeergarage krijgen voor 85,- euro per maand. “Hier zouden we dan een veilige parkeerplek voor krijgen, maar we betalen dus grof geld aan de gemeente voor een onveilige parkeersituatie”, laat een bewoner weten. Meerdere omwonenden klagen bij DUIC over de situatie.

Deze toegangsdeur zou al langer gewoon te openen zijn.

Sinds enkele weken zou de toegangsdeur naar de garage openstaan, criminelen zouden hier achter zijn gekomen, met het gevolg dat er afgelopen tijd veel in auto’s wordt ingebroken. De afgelopen dagen zou het om al minstens tien auto’s gaan. Ook vanmorgen zagen bewoners dat het bij meerdere auto’s raak was. De omwonenden klagen vooral over het feit dat de toegangsdeur maar niet gemaakt wordt, terwijl hier meerdere keren over geklaagd is bij de gemeente.

Politie

De gemeente Utrecht kon nog niet melden wanneer ze de eerste melding over de kapotte deur hebben gekregen. Vanmiddag gaat het CDA ook vragen stellen aan het gemeentebestuur over de kwestie, mogelijk wordt het dan wel duidelijk.

De politie laat weten ook bekend te zijn met de auto-inbraken. Zo werd er zondag nog bij drie auto’s ingebroken en dinsdag was het ook al weer raak. Bij twee inbraken werd er niks gestolen en twee keer werden er waardepapieren meegenomen. De slachtoffers van afgelopen nacht hebben nog geen aangifte gedaan. De politie benadrukt dat het belangrijk is om aangifte te doen. Daardoor kan de politie hun inzet gerichter bepalen.

Ook bij deze auto in de garage is ingebroken.

10 Reacties

Reageren
 1. sander

  Het is echt een schandaal.
  Zowel Maandag als Woensdag in mijn auto ingebroken.
  Waarbij er schade is aangericht aan het interieur.
  Op maandag was er nog een Zonnebril (niet in zicht) te stelen.
  Maar op Woensdag kwamen ze niet verder dan wat ze maandag hadden laten liggen ( een koelbox + de handleiding van mijn auto)
  Bij de gemeente geven ze aan dat ze er “alles aan doen”.
  Toch gaven ze aan dat de gestolen parkeerpas (voor toegang) toch echt door mij zou moeten worden betaald(wie is hier verantwoordelijk??)
  Echter alsnog gebeurd er niks, als ze echt wat zouden willen doen hadden ze tot de deur gemaakt is er elke avond een beveiligingsbedrijf neergezet.
  Wie vergoed mij de materiële en immateriële schade?
  Voor de meer dan 2000 euro wat ik per jaar betaal om er te mogen parkeren krijg ik bijzonder weinig terug.
  Hierin vindt ik dat de gemeente (eigenaar) best wat meer verantwoordelijkheid mag nemen !

  Daarbij viel mij op dat ook vandaag er weer minstens 6 auto’s de dupe waren van diefstal….
  Helaas heb ik geen andere keus dan mijn auto hier te parkeren…..
  Ben nu al bang wat ik aantref als ik morgen bij mijn auto kom…..

 2. [email protected]

  Bel gewoon naar de burgemeester van Utrecht en vertel wat jij hiervan vind.
  Blijkbaar is de gebiedsmanager van veiligheid bezig met andere zaken dan veiligheid in het wijk.
  Ik wens jullie sterkte en hoop dat jullie niet uit de verzekering worden gegooid.

 3. Avocado del Diablo

  @sander: “Toch gaven ze aan dat de gestolen parkeerpas (voor toegang) toch echt door mij zou moeten worden betaald(wie is hier verantwoordelijk??)”

  Jij. Voor de dingen die je in je auto achterlaat ben jij verantwoordelijk. Tenzij de gemeente een kluisdienst aanbiedt en garandeert dat alles wat binnen de parkeergarage staat alleen voor jou toegankelijk is, is het raadzaam om je toegangspas voor de garage niet in je auto rond te laten slingeren.

 4. Hap!

  De gemeente is aansprakelijk!

  Aanklagen die hap.

  Maar zoals gebruikelijk, is het ambtenarenapparaat in Utrecht alleen bezig met miljoenenprojecten en vastgoedprojecten.

 5. erwin

  Hoi Hap is de gemeente dan ook aansprakelijk voor een inbraak voor een auto op straat want daar betaal ik ook parkeergeld en niet zo weinig ook…. Graag je advies!

 6. Lombokker

  Als je ziet wat er s’avonds en s’nachts rondhangt op de Kop van Lombok is dat ook niet zo verwonderlijk. Rondhangende jongens, dealertjes en junks; vrijwel allemaal van buiten de wijk zelf. Het zou al een hoop schelen als de shoarmatenten daar op een fatsoenlijke tijd sluiten.

 7. Cico

  Wow! 85 euro per maand? Ik woon een paar straten verderop en betaal volgens mijn nog geen 20 euro voor een vergunning.

 8. Cico

  Kop van Lombok is inderdaad een magneet voor dealers, junks, bedelaars en rondhangende niksnutten in het algemeen. Wat mij betreft komt er weer een wijkbureau of zo’n politiepost op palen.
  Maar de politie is vooral bezig met Grote Criminelen, iets met bezuinigingen. Internet. Centralisatie. Bureaucratie. Geen idee wat de oorzaak is, maar je ziet de politie hooguit voorbij sjezen op een fietsje of in hun auto. Verder heb je vooral stadswachten in militaire kleding die zich druk maken over je vuilniszak, verkeerd gestalde fiets of intense discussies voeren met een willekeurige Marokkaan dat hij niet midden op de weg mag stilstaan (altijd tumult).

 9. Marcopolo

  Ik zie het nu pas maar ik heb zowel bij Albert Hein als bij de eigenaar van de garage, via de intercom, gemeld dat de deur open stond en bij harde wind plotseling open waaide zodat een bezoeker van de parkeergarage / AH de versplinterde deur bijna tegen zijn hoofd kreeg. Nooit gerealiseerd dat iedereen daar zo makkelijk naar binnen kan lopen en autodiefstal kan plegen. Die deur heeft zeker 2 weken open gestaan omdat de deur opengebroken was het slot kapot was. Ik vind de prijs voor de garage ook behoorlijk hoog als je het vergelijkt met de prijs die bezoekers betalen: als je er een half uur in staat is het gratis. En inderdaad één straat verder kost het ca € 20,00 per maand. Niet in verhouding met de rest van Lombok.

 10. Sohier

  Zelfde situatie bij de parkeergarage boekhoven in de centrum. Deur staat al dagen wagenwijd open. Meerdere auto’s opengebroken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).