Meerdere invallen in Utrecht vanwege groot drugsonderzoek Meerdere invallen in Utrecht vanwege groot drugsonderzoek

Meerdere invallen in Utrecht vanwege groot drugsonderzoek

Meerdere invallen in Utrecht vanwege groot drugsonderzoek
In een groot drugsonderzoek heeft de politie op 30 juni en 1 juli bij ruim dertig panden invallen gedaan, waaronder in Utrecht. In totaal zijn 11 verdachten gearresteerd.

In een groot drugsonderzoek heeft de politie op 30 juni en 1 juli bij ruim dertig panden invallen gedaan, waaronder in Utrecht. In totaal zijn 11 verdachten gearresteerd.

De politie is in de gemeente Utrecht bij vijf panden binnengevallen, waarvan twee in De Meern. Ook is er een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden in het onderzoek.

Bij de invallen werden volgens de politie drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt. Deze zijn ontmanteld. Of er ook een laboratorium in Utrecht werd aangetroffen is niet bekend.

Geconfisqueerd

Daarnaast zijn er een aantal goederen en object in beslag genomen. Zo heeft de politie meerdere dure auto’s, kostbare boten, dure horloges, grote hoeveelheden cashgeld en een waterscooter meegenomen.

In totaal werden 350 politiemensen ingezet tijdens de acties. Het doel van het nog lopende onderzoek is criminele samenwerkingsverbanden en drugshandel een halt toe te roepen.

9 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Ik heb de indruk dat justitie en politie de laatste tijd nogal achter de ‘parallelle wereld’ aanzit. In Utrecht, maar ook elders. Vandaag ook in Zeeland. Doet men dat niet dan wordt de parallelle wereld onaantastbaar. Vroeger leerden we op school dat Tilburg leefde van de textielindustrie. Drie keer raden wat nu de grootste bedrijfstak is…..

 2. JdV

  @Massegast: Plantveredelings bedrijven?

 3. Kadoendra

  @Massegast

  “Vroeger leerden we op school dat Tilburg leefde van de textielindustrie”.

  Wat betreft de economie van o.a Tilburg is er eigenlijk weinig veranderd, want het gaat nog steeds over vraag en aanbod.

  Vroeger was er een grote vraag naar textiel, terwijl heden ten dagen er een grote vraag is naar drugs.

  Door de grote vraag naar drugs zullen er altijd weer nieuwe leveranciers het lege gat op gaan vullen want daar drugs verboden zijn zorgt dit ook weer voor een flinke prijsopdrijving.

 4. stefan

  Ik ben benieuwd welke gevolgen dit heeft voor de plannen voor nieuwbouwwoningen op het Koedam terrein in De Meern 🙂

 5. Peter

  Oplossing? Legaliseren, dan is de handel niet meer interessant voor criminelen

 6. Toine Goossens

  @Peter,

  Hebt u dan niet meegekregen dat de rest van de wereld het verzenden van drugs vanuit Nederland meer dan spuugzat is?

 7. Utrecht Centraal

  Goed dat de zware crimineel Cocaïne handel knooppunt van Europa, Utrecht dus, wordt ontmanteld. In dat opzicht is het niet positief dat Utrecht een centrale rol vervuld.

  Ook Al jaar en dag wordt via het riool water ook geconstateerd dat het cocaïne gebruik in Amsterdam en Utrecht het hoogst is…
  Gebruikers moeten beseffen dat ze medeplichtige zijn aan vreselijke praktijken.

 8. paul

  Tilburg ? In de lelijkste stad van Nederland….tja dat moet je toch wat..

 9. bawang putih

  volgend jaar een nieuw seizoen van Narcos Brabant op netflix

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).