Meerdere autobranden in Utrecht dit weekend | De Utrechtse Internet Courant Meerdere autobranden in Utrecht dit weekend | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere autobranden in Utrecht dit weekend

Meerdere autobranden in Utrecht dit weekend
Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
Vier voertuigen zijn dit weekend uitgebrand in Utrecht. Twee auto’s stonden geparkeerd in Kanaleneiland en de andere twee in Leidsche Rijn.

Vier voertuigen zijn dit weekend uitgebrand in Utrecht. Twee auto’s stonden geparkeerd in Kanaleneiland en de andere twee in Leidsche Rijn.

De eerste melding kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om ongeveer 6.15 uur binnen bij de brandweer. Het betrof een voertuigbrand aan de Spaaklaan.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie auto’s uitgebrand. Eén aan de Churchilllaan, en twee naast elkaar geparkeerde voertuigen aan de Tjeerdsraklaan in Leidsche Rijn. De branden van de laatste nacht vonden iets voor drieën ‘s nachts plaats.

Alle voertuigen kunnen volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

 

10 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Misschien moet de media eens stoppen met berichtgeving hierover. Dan wordt de jeugd niet op ideeën gebracht /aangemoedigd aan de hand van het ‘scorebord’ dat de media nu voor ze bijhoudt.

 2. Wim Vreeswijk

  De provocerende autobranden gaan onverminderd door. Deze keer zat het weer wel mee…..

 3. Lombokker

  Daarmee staat de teller alweer op 17 (waarvan 10 op nieuwjaarsochtend).

 4. Chantal

  @paul: want de verantwoordelijke jeugd leest duic? Me dunkt van niet…

 5. Utrechter2

  @Paul: het nadeel hiervan is dat er nog grote discussie is over de vraag of criminaliteit een probleem is of dat het vooral ‘tussen de oren’ zit. Bij voetbalhooligans kon deze pers-maatregel maar daar werd van uit de academische wereld nooit in twijfel getrokken dat er sprake was van een maatschappelijk probleem.

 6. Lombokker

  @Paul:|
  Dat hebben ze al geprobeerd. De 2e helft van 2017 (tot Kerst) is er in de media vrijwel niets bericht over autobranden. Toch ging het gestaag door; iedere week wel 1 of 2 branden, af en tot een week niets.

 7. LeidscheRijner

  Tja district LeidscheRijn,dit wijk is de laatste jaren enorm achteruit gegaan, politiebureau is onbenaderbaar en agenten onbeschoft.
  Erg jammer blijkbaar heeft de districtchef het niet onder controle, de controle die zijn voorganger wel had.

 8. BdV

  Wel een beetje een trieste hobby. Ik denk dat deze kinderen hulp en begeleiding nodig hebben.

 9. 030

  @ Paul, het type banlieu jeugd die dit doet krijgt letterlijk niets mee van “de media” en kijkt al helemaal nooit op DUIC. Het idee dat de media dit soort jongeren überhaupt kan bereiken getuigt van bijzonder weinig realiteitszin.

 10. Berend

  @Paul: Ja, laten we het in de doofpot stoppen. De andere kant opkijken, dan lost het zich allemaal vanzelf op.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).