Michael P. in hoger beroep ook veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs | De Utrechtse Internet Courant Michael P. in hoger beroep ook veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs | De Utrechtse Internet Courant

Michael P. in hoger beroep ook veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs

Michael P. in hoger beroep ook veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs
Michael P. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs voor het verkrachten en doden van de 25-jarige Anne Faber in september 2017.

Michael P. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel met tbs voor het verkrachten en doden van de 25-jarige Anne Faber in september 2017.

Het lichaam van de vermiste Anne Faber werd op 12 oktober 2017 in Zeewolde gevonden na een intensieve zoektocht. De Utrechtse was eind september vermist geraakt na een rondje fietsen in de regio.

De 27-jarige Michael P. werd op 17 juli ook al veroordeeld tot 28 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het doden en verkrachten van Anne. Op 31 juli liet de advocaat van de verdachte weten in hoger beroep te gaan. Volgens de advocaat moest de straf omlaag omdat Michael P. mishandeld zou zijn bij zijn aanhouding.

Uitspraak

De rechter noemde de hardhandige behandeling van P. na zijn arrestatie een zwaar verzuim, maar zei ook dat dit verder geen invloed heeft gehad op de rechtsgang. Het hof rekende het P. zwaar aan dat hij, terwijl hij nog een straf uitzat, zodra hij enige vrijheid kreeg meteen een gruwelijke misdaad beging.

De rechter noemde het risico dat Michael P. weer een zedendelict zou begaan zeer hoog. Daarom werd hem een straf van 28 jaar cel opgelegd. Omdat het onverantwoord zou zijn om hem hierna zonder behandeling vrij te laten kreeg hij ook tbs met dwangverpleging opgelegd.

Ondraaglijk

De nabestaanden vertelden eerder in de rechtbank dat het hoger beroep ondraaglijk voor ze was. De moeder van Anne Faber zei zelf levenslang te hebben gekregen en dat ze nooit meer gelukkig zou zijn.

P. zat al eerder een celstraf uit wegens afpersingen en verkrachtingen. Op Koninginnedag 2010 dwong hij twee meisjes van 16 en 17 onder bedreiging van een vuurwapen tot het verrichten van seksuele handelingen. Ten tijde van de moord op Anne Faber was hij bezig met het geleidelijk terugkeren in de samenleving.

 

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Van dit nieuws word je vrolijk, al blijft het triest voor de nabestaanden van Anne Faber, een passende straf voor deze laffe dader.
    Ik wens de familie heel erg veel sterkte toe ……………………….en dat zij het nu eindelijk een plekje kunnen gaan geven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).