Minderjarige jongen (16) onder bedreiging van een mes bestolen in Máximapark in Utrecht Minderjarige jongen (16) onder bedreiging van een mes bestolen in Máximapark in Utrecht

Minderjarige jongen (16) onder bedreiging van een mes bestolen in Máximapark in Utrecht

Minderjarige jongen (16) onder bedreiging van een mes bestolen in Máximapark in Utrecht
Een minderjarige jongen is zaterdagavond onder bedreiging van een mes beroofd in het Máximapark in Leidsche Rijn. Even later werd een eveneens minderjarige verdachte gearresteerd.

Een minderjarige jongen is zaterdagavond onder bedreiging van een mes beroofd in het Máximapark in Leidsche Rijn. Even later werd een eveneens minderjarige verdachte gearresteerd.

Het 16-jarige slachtoffer werd in het park gedwongen spullen af te staan. De verdachte ging er daarna vandoor.

Niet veel later wisten agenten een 17-jarige jongen aan te houden in het Vlinderpark, een gebied dat grenst aan het Máximapark. De verdachte had zowel de gestolen spullen als een mes op zak.

Wat voor spullen er waren gestolen is niet bekend.

14 Reacties

Reageren
 1. Y

  Lijkt me moeizaam vluchten met ‘een mens op zak’ 😉

 2. Esrin W.

  Het is goed om te lezen dat het niet alleen het Griftpark is maar dat eigenlijk elk park dit wel kent.

 3. Realist

  @Esrin W. Lijkt mij niet zo goed dat dit kennelijk in elk park gebeurd…

 4. Esrin W.

  Dit is wel de wekelijkse realiteit in de parken Realist. Op zich is het wel goed voor al die kinders van nu welke met een fietshelmpje in een bubbel worden opgevoed en zo met één klap met de echte wereld worden geconfronteerd als lijkt het mij wel een héle overgang zo van als kleuter zelf mogen bepalen wat het avondeten wordt anders gooi je er gewoon een tantrum in en met het idee van je softe ouders dat fietsen worden niet gestolen want dat is bij de wet verboden. Een mooie reality-check.

 5. Esrin W.

  Het is wel de wekelijkse realiteit in de parken Realist. Op zich is het wel goed voor al die kinders van nu welke met een fietshelmpje in een bubbel worden opgevoed en zo met één klap met de echte wereld worden geconfronteerd als lijkt het mij wel een héle overgang zo van als kleuter zelf mogen bepalen wat het avondeten wordt anders gooi je er gewoon een tantrum in en met het idee van je softe ouders dat fietsen worden niet gestolen want dat is bij de wet verboden. Een héle mooie reality-check.

 6. RABE

  Aanpakken dat jochie en laten voelen dat dit niet zo maar kan.
  Opvoedings straf. Leren wat normen en waarden zijn in Nederland.

 7. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin Ik ken ook bepaalde reageerders hier die een tantrum gooien bij alles wat ze niet bevalt. Waar haal jíj je reality check?

 8. Mark

  @RABE. Waarschijnlijk krijgt hij een foei gesprek met z’n ouders erbij.

 9. Esrin W.

  Allereerst excuus voor die dubbele post, de moderator had blijkbaar vrij gisteren. Ik haal mijn realitycheck dagelijks zodra ik de voordeur uitstap en weer kindertjes met helmpjes in bakfietsen zie zitten waarbij de moeders zwaar gestressed al appende op hun mobieltje “tussen twee events” in zitten zoals ze zelf zeggen. Eerst zélf de agenda voltrappen van paardrijden via hockey naar pianoles en dan de boel niet kunnen bijsloffen. Mooie maatschappij zo. Ik ga popcorn halen.

 10. Utrechtvoorutrecht

  Lastig om te begrijpen dat sommige mensen meer verantwoordelijkheden hebben, dat snap ik. En mooi dat je overal stereotypes ziet. Dat maakt de wereld mooi zwart-wit, lekker overzichtelijk.

  Misschien zat de moderator op zondag wel met bakfiets en kinderen in het Griftpark. Of in de sportschool. Voor één van deze activiteiten zul je toch begrip kunnen opbrengen. Net zoals de moderator vast begrijpt dat je daarom weer even een tantrum gooit door je bericht nog een keer te posten. Want iedereen moet het nú lezen!

 11. Esrin W.

  Een tantrum ziet er zó uit UtrechtnietvoorUtrecht: 14.45 en de school gaat uit. Midden op het schoolplein ligt een kind van een jaar of 6. Krijsend. Andere ouders kijken wat zwijgend naar hun eigen schoenneuzen. Ze herkennen dit en denken “dit hebben wij óók”. Vervolgens staat er een vader wat wanhopig stamelend bij het kind en roep vertwijfeld uit: “…maar… maar… maar… wat wil je dan wél eten vanavond?…”. Dit, mijn beste, is een tantrum.

 12. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin En dit zie je dagelijks en verpest je leven? Of je voelt je er superieur door? Hoe dan ook: nou én!? Anders woon je in de stad en zeur je over alles en iedereen…

 13. Jean Pierre

  Volgens mij is het compleet vergeten van interpunctie en tweemaal op REAGEER rammen de ‘volwassen’ variant van wat je net beschreef, Esrin. Een tantrum ja.

  @Utrechtvoorutrecht: iemand dwingt Esrin om aan het Griftpark te wonen, middenin een bubbel waar hij zelf de grootste afschuw van heeft. We weten niet precies hoe deze situatie tot stand is gekomen, maar zijn uitlaatklep zijn jij en ik.

 14. Esrin W.

  Geenszins UtrechtnietvoorUtrecht, ik kijk er hoofdschuddend naar en verbaas mij erover dat volwassen mensen járen van hun leven zó voorbij laten gaan. Zonder slag of stoot. Maar dat softe is een beetje van deze tijd he.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).