Mogelijk minderjarige verdachte slaat buschauffeur in Utrecht meerdere keren in gezicht Mogelijk minderjarige verdachte slaat buschauffeur in Utrecht meerdere keren in gezicht

Mogelijk minderjarige verdachte slaat buschauffeur in Utrecht meerdere keren in gezicht

Mogelijk minderjarige verdachte slaat buschauffeur in Utrecht meerdere keren in gezicht
Een 57-jarige buschauffeur is op nieuwjaarsdag in Utrecht mishandeld door een passagier die niet wilde betalen. De politie is op zoek naar de verdachte en omdat het vermoeden bestaat dat hij minderjarig is, is hij nu nog onherkenbaar gemaakt op de foto.

Een 57-jarige buschauffeur is op nieuwjaarsdag in Utrecht mishandeld door een passagier die niet wilde betalen. De politie is op zoek naar de verdachte en omdat het vermoeden bestaat dat hij minderjarig is, is hij nu nog onherkenbaar gemaakt op de foto.

De chauffeur stopte rond 11.20 uur bij de halte Diakonessenhuis-Noord aan de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht. De verdachte stapte naar binnen en liet zien dat de batterij van zijn telefoon leeg is, waardoor hij niet kon inchecken. De chauffeur vertelde hem dat hij een kaartje moest kopen, maar de verdachte negeerde de chauffeur en liep de bus in.

“De 57-jarige chauffeur staat op en loopt naar de man toe en vertelt hem dat als hij niet wil betalen, hij niet mee kan en dus uit de bus moet. De man accepteert het geen seconde en besluit om de chauffeur te bespugen. De man is het zat en wil deze spugende passagier zijn bus uit hebben, waarna er een gevecht ontstaat”, schrijft de politie.

Bloedneus

De passagier sloeg meerdere malen tegen het hoofd, waardoor het slachtoffer een bloedneus kreeg. De chauffeur bukte en kreeg toen nog meer klappen op zijn gezicht en op andere delen van het hoofd. Uiteindelijk lukte het de chauffeur met behulp van een andere passagier om de verdachte de bus uit te werken.

De politie is nu op zoek naar de verdachte. Op dit moment is hij nog onherkenbaar gemaakt op de foto, maar als hij zich niet meldt kan het zijn dat de politie op een gegeven moment beelden deelt waarop hij wel herkenbaar te zien is.

8 Reacties

Reageren
 1. Claire Obscur

  Ah… wederom iemand van het PVV – promotieteam met z’n snufferd op de camera.
  Gelukkig is het maar een hele kleine groep welke het voor de rest verpest toch?

 2. Le coq sportf

  Wat is er toch aan de hand met dit soort jongeren? Die zijn toch niet in orde? Opgevoed als prinsjes en niet gewend om gecorrigeerd te worden?

 3. Jozias

  Hey weer een busspuger en iemand die iemand zwaar mishandelt.

  Hoezo toch steeds dat blurren?

  We hebben hier onomstotelijk een dader (geen verdachte) die zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling. Hier staat een zware straf op.

  Hoezo ook pas na 2 maanden op zoek naar de dader? En niet al op de dag zelf de nodige actie?

  Spugen op mensen? Helaas komt dat vooral voor in een cultuur die vooral bezig is haar eigen normen en waarden op te leggen aan de cultuur waarin ze terecht is gekomen. Men voelt zich in die cultuur verheven boven de ongelovige varkens, vandaar dit gedrag.

 4. Statler

  Is volwassen genoeg om.openbaar geweld te plegen. Waarom geblurd? Loopt al bijna twee maanden te lang los rond.

 5. de Roeptoeter

  De dader is inmiddels getrouwd en heeft kinderen. Zolang is dit geleden.

 6. Blaag

  Waarom kunnen deze prinsjes niet gewoon lopen of fietsen, als hun mobiel leeg is en ze geen pinpas of ov kaart bij zich hebben?

  Dat is dan immers de consequentie. Ik wandel zo vaak binnen Utrecht. Ook stukken van 30- 40 minuten lopen.

 7. HenQ

  Ik begreep dat er een tekort is aan buschauffeurs. Ik meld me graag aan, maar wel met wapens naar keus 😅 dit soort sujetten zijn bij mij vogelvrij

 8. Rottebert Peermans

  Dit is nou typisch “onbegrepen gedrag”. Deze jongeman heeft meer begrip en steun nodig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).