Negen jaar cel voor Utrechtse vader die gezin op sadistische wijze mishandelde Negen jaar cel voor Utrechtse vader die gezin op sadistische wijze mishandelde

Negen jaar cel voor Utrechtse vader die gezin op sadistische wijze mishandelde

Negen jaar cel voor Utrechtse vader die gezin op sadistische wijze mishandelde
De rechtbank in Utrecht
Een 44-jarige man uit Utrecht heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan excessief, veelvuldig en mensonterend huiselijk geweld. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 9 jaar. Ook mag hij de komende jaren geen contact opnemen met zijn ex-vrouw, kinderen en haar familie.

Een 44-jarige man uit Utrecht heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan excessief, veelvuldig en mensonterend huiselijk geweld. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 9 jaar. Ook mag hij de komende jaren geen contact opnemen met zijn ex-vrouw, kinderen en haar familie.

Jarenlang terroriseerde de man het gezin. Vanaf 2007 mishandelt hij stelselmatig zijn vrouw en kinderen. Het blijft niet alleen bij het slaan en trappen. Zo pakt hij op een gegeven moment met een tang de tong van de vrouw vast en trekt haar op die manier door de woning. Ook dwingt hij zijn echtgenoot ontlasting van hun kinderen te eten en te drinken.

Op 7 juni 2020 doet de vrouw aangifte. Kort daarvoor heeft de man geprobeerd zijn vrouw te doden door met een mes in haar bovenbeen te steken. Ook heeft hij kokend water over haar borsten gegoten.

De rechtbank noemt de handelingen van de man uitzonderlijk, sadistisch en wreed. Bijzonder wreed voor de vrouw, maar ook richting de kinderen, is dat hij haar jarenlang heeft mishandeld, gekleineerd, beledigd en bedreigd waar de kinderen bij waren. Bovendien heeft de man de kinderen aangezet om hun moeder te mishandelen. De rechtbank vindt dat de man daarmee ook de kinderen (psychisch) heeft mishandeld.

Geen tbs

Sinds de aangifte hebben verschillende deskundigen geprobeerd om een beeld van de man te schetsen. Hij weigert alleen iedere medewerking. Zo is juridisch ook niet vast komen te staan of de man lijdt aan een stoornis. Het is daarom voor de rechtbank ook niet mogelijk om een tbs-maatregel op te leggen.

De officier van justitie had gevraagd om – indien de rechtbank geen tbs oplegt – een gevangenisstraf van 8 jaar. De rechtbank vindt dat te weinig en legt de man een celstraf op van 9 jaar. Daarnaast zeggen deskundigen van het Landelijk Expertise Centrum Eer gerelateerd Geweld dat er een kans bestaat op eerwraak. De rechtbank legt daarom een contactverbod op en een maatregel die het mogelijk maakt om de man na afloop van de gevangenisstraf nog beperkingen op te leggen bijvoorbeeld in de contacten met zijn vrouw en kinderen.

7 Reacties

Reageren
  1. Koel Hoofd

    9 jaar cel en dan nog kans op eerwraak?
    Lijkt handiger als de slachtoffers een nieuwe identiteit krijgen want een contactverbod is toch niet te handhaven voor iemand die op wraak is belust.

  2. JvS

    Het leven compleet om zeep helpen voor je eigen vrouw en kinderen en dan maar 9 jaar krijgen.. Die had net als zijn slachtoffers wel levenslang mogen krijgen.

  3. Mart

    @Koel Hoofd: een nieuwe identiteit voor de slachtoffers lijkt mij ook een goed idee omdat eerwraak niet iets is dat van één dader uitgaat (die voorlopig achter de tralies zit) maar van een familie. Nogal zinloos om dan alleen maar de veroordeelde een contactverbod op te leggen nadat hij zijn straf erop heeft zitten.

  4. Berend

    Wat enorm wreed, niet te bevatten. Of is dit ergens op aarde normaal, nee toch?

  5. Emmie

    lijkt eerder op poging tot moord, door het huis getrokken worden aan je tong, ik zeg levensgevaarlijk, voor altijd opsluiten!

  6. RABE

    Die mag nooit meer vrij rondlopen.
    Hij is echt gestoord, ja een normaal mens doet die dingen niet.
    Vreselijk. Dat gezin moet voor altijd beschermd worden.

  7. Otto

    is het bij dergelijk gedrag nog nodig om nader onderzoek te doen naar een stoornis? tbs zou in ieder geval enige garantie geven op vrijlating pas in enig vertrouwen dat de man tot inzicht is gekomen in zichzelf.
    Nu staat er na 6 jaar mogelijk een volkomen idioot op straat en mag het lijden van dit gezin (en de nieuwe relaties van de man) doorgaan
    Beter deze man gesloten en beroofd van zijn burgerrechten dan hem tegemoet treden
    Wat jij niet meewerken aan onderzoek? Dan blijf je vast tot we vertrouwen in je krijgen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).