Nieuwe pop-up winkel Utrecht Centraal met alleen Engelse boeken | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe pop-up winkel Utrecht Centraal met alleen Engelse boeken | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe pop-up winkel Utrecht Centraal met alleen Engelse boeken

Nieuwe pop-up winkel Utrecht Centraal met alleen Engelse boeken
De winkel werd donderdagochtend nog ingericht en zal 's middags geopend zijn.
Utrecht Centraal heeft vanaf donderdagmiddag een nieuwe pop-up winkel: de English Book Store. Winkelketen AKO, bekend van de boek- en tijdschriftenwinkels, opent samen met boekenimporteur Van Ditmar een tijdelijke Engelse boekenwinkel. Tot en met 20 januari is de winkel te bezoeken.

Utrecht Centraal heeft vanaf donderdagmiddag een nieuwe pop-up winkel: de English Book Store. Winkelketen AKO, bekend van de boek- en tijdschriftenwinkels, opent samen met boekenimporteur Van Ditmar een tijdelijke Engelse boekenwinkel. Tot en met 20 januari is de winkel te bezoeken.

AKO en Van Ditmar openen donderdagmiddag de English Book Store op Utrecht Centraal vanwege de stijgende populariteit van Engelstalige boeken in de winkels. “We verkopen steeds meer Engelstalige boeken, vooral onder de jeugd”, vertelt projectleider Marco Valkenburg. “Toen we de kans kregen voor de pop-up winkel dachten we meteen: we gaan het doen.”

In totaal heeft AKO meer dan honderd winkels in Nederland, ook op Utrecht Centraal is er één te vinden. Het afgelopen jaar groeide de verkoop van Engelstalige boeken in de winkels van AKO met 12%. In de pop-up winkel is het boekenassortiment breder dan in de winkels van AKO. Er zijn onder andere bestsellers, poëzie, biografieën en pockets te vinden.

Tot en met 20 januari is de winkel te bezoeken, ter hoogte van spoor 19.

De inmiddels ingerichte pop-up winkel.

7 Reacties

Reageren
  1. WP

    Why 😉

    Het heeft in mijn ogen een hoog bijzonderdoengehalte van de jeugd om Engelse boeken te lezen. Engels is toch over 20 jaar niet meer de belangrijkste taal. Als je nou een pop-up store deed met boeken in het Mandarijn dan hadden ze absoluut een punt 😀

  2. G.H.

    WP: ‘Why’?
    Omdat er veel minder jongeren zijn die het Mandarijn machtig zijn dan het Engels. En geloof het of niet, maar er is een causaal verband tussen het aantal mensen dat een bepaalde taal spreekt, en het aandeel boeken in die taal dat door die mensen wordt gelezen.

  3. Wouter

    Leuk en mooi om te zien dat veel jongeren ook in het Engels gaan lezen. Het verruimt het aanbod voor je en ook je mogelijkheden om werken in de oorspronkelijke taal te lezen, wat uiteindelijk toch het mooiste is.

  4. sjaak

    wow very interesting this. I almost get the impression that I live in England!

  5. Harry

    @WP Mandarijn wordt nooit belangrijker dan Engels op wereld niveau ongeacht het aantal native speakers of de groei van de Chinese economie.
    Dat heeft een aantal redenen.
    1: Mandarijn is veel lastiger aan te leren aan de rest van de wereldbevolking dan Engels.
    2: Engels heeft als linga franca tijdens de ontwikkeling van internationale media en vooral het internet het tij enorm mee, om een understatement te gebruiken. Deze voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven.
    3: Mandarijn heeft een schrift dat een nachtmerrie is voor elke technologie. Elk tekenschrift is simpelweg veel te complex (Chinees, Japans, Koreaans etc.)
    4: In India, dat binnenkort China inhaalt met het aantal inwoners, is Engels een van de voertalen.
    5: In China leert met ook gewoon Engels, omdat men weet dat dit de taal is om internationaal in te communiceren. Er wordt niet volhardt in de ‘eigen taal eerst’ gedachte waar men bijvoorbeeld in Japan & Frankrijk mee dweept, met desastreuze effecten op de economische ontwikkeling sinds pak ’em beet 1998.

  6. Rob H.

    Zijn de prijzen ook Engels?

  7. Luuk Upuuk

    Verstandig dat ze voor de datum van de Brexit al weer weg zijn, kunnen ze een Deutsce Buchladen openen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).