Nog twee Utrechters aangehouden voor via sociale media oproepen tot rellen Nog twee Utrechters aangehouden voor via sociale media oproepen tot rellen

Nog twee Utrechters aangehouden voor via sociale media oproepen tot rellen

Nog twee Utrechters aangehouden voor via sociale media oproepen tot rellen
De politie heeft woensdagavond nog twee mannen aangehouden voor oproepen tot rellen in Utrecht. Het gaat om twee Utrechters van 20 en 23 jaar.

De politie heeft woensdagavond nog twee mannen aangehouden voor oproepen tot rellen in Utrecht. Het gaat om twee Utrechters van 20 en 23 jaar.

De twee worden ervan verdacht dat ze via sociale media opriepen tot rellen in Utrecht en zijn daarom opgepakt. Eerder deze week werden al een 32-jarige man en een 16-jarige jongen uit Utrecht opgepakt voor het aanzetten tot rellen.

De politie waarschuwde dinsdag dat het aanzetten tot rellen strafbaar is, ook als je zelf niet gaat. Volgens de politie kan opruiing celstraffen van maximaal vijf jaar opleveren.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. RABE

  Goed werk. Blijf zoeken. Van mij mogen de straffen wel zwaarder. Laat ze maar goed voelen hoe fout ze bezig zijn. Blijf van hulpverleners en andermans spullen af.

  Avondklok is er niet voor niks en als we ons er nou gewoon aan houden komen we misschien nog een keer van corona af. Als het van de vaccinatie afhangt kan het nog wel even duren.

 2. D.

  Goed werk!

 3. HArry

  Is het nou echt zo dat wanneer je een demonstratie bekend maakt je al oproept tot rellen?

  Moet niet veel gekker worden.

 4. Wim Vreeswijk

  GEWOON BEK HOUDEN DUS ! Wie zei dat ook al weer ?

 5. Geenstijl@Utrecht

  Ik ben het wel met Harry eens dat oproepen tot demonstratie niet mag leiden tot arrestatie en vervolging, tenzij er wordt opgeroepen tot rellen.

 6. Binnenstadsbewoners

  Complimenten voor politie

 7. Erwin

  @harry: artikel wel gelezen? Er werd opgeroepen tot rellen, en ja: dat is strafbaar.
  Reageer anders gewoon eens niet!?!?

 8. Jees

  @ HArry

  Wel als er een noodverordening is afgekondigd, je van te voren kan weten dat er verkeerde types op je “demo” kunnen afkomen, je demo eigenlijk helemaal geen demo is, maar relschoppen, de burgemeester locatie, tijd, datum verboden heeft vanwege zwaar wegende redenen (gezondheid/ veiligheid); er; en dat was in Amsterdam het geval, er door de gemeente een keurige alternatieve locatie is aangedragen (Westerpark> toplocatie) en je willens en wetens een andere plek uitkiest (Museumplein) waar vanwege zwaarwegende redenen het niet zo’n goed idee is en die plek dus op die dag verboden gebied is voor demo’s.

  In dit geval zijn heel veel oproepen (om te rellen, geen demo’s) gewoon opruiïng.

  Maar het is al weer fijn om bevestigd te zien aan welke kant je eigenlijk staat HArry. Ik had al zo’n vermoeden, maar nu zie ik het WEER bevestigd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).