Notoire graffitispuiter Fame weer opgepakt | De Utrechtse Internet Courant Notoire graffitispuiter Fame weer opgepakt | De Utrechtse Internet Courant

Notoire graffitispuiter Fame weer opgepakt

Notoire graffitispuiter Fame weer opgepakt
De notoire graffitispuiter Fame is weer opgepakt. Hij werd al eerder gearresteerd op verdenking van het plaatsen van honderden graffiti-tags. Het blijkt nu dat hij sinds vrijdag weer vast zit.

De notoire graffitispuiter Fame is weer opgepakt. Hij werd al eerder gearresteerd op verdenking van het plaatsen van honderden graffiti-tags. Het blijkt nu dat hij sinds vrijdag weer vast zit.

De 26-jarige man uit Utrecht zit nu in ieder geval twee weken vast. Hij werd afgelopen vrijdag op heterdaad betrapt toen hij een graffiti-tag zette bij het Waterwinpark in Utrecht.

De tag Fame was geen onbekende in de regio, op honderden plekken komt de graffiti voor. De man is er ook al eerder voor gearresteerd, maar hij was nog niet veroordeeld. Omdat hij dus blijkbaar niet is gestopt met de graffiti, en hij dus verdachte is van meerdere vernielingen zit hij voorlopig vast. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man ook verantwoordelijk is voor de graffiti-tag  ‘LAYZ’.

In april dit jaar werd een zogenaamd stop-gesprek gevoerd met de verdachte waarin hem verteld is te stoppen met het zetten van graffiti’s en waarin hem medegedeeld is dat scherp gelet zou worden op nieuwe tags. Dit in afwachting van de behandeling van de strafzaak voor de rechter.

De nieuwe verdenking zal toegevoegd worden aan de bestaande verdenkingen en zullen gezamenlijk in de rechtbank behandeld worden. De benadeelde partijen zoals diverse gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen worden in de gelegenheid gesteld om via de officier van justitie een schadevergoeding in te dienen.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Cico

  Hiephoi. Wanneer staat er weer eens een KBRT op die de graffiti scene een betere reputatie bezorgt ipv deze gup

 2. Pee

  Lame lame lame
  Ik hoop dat ‘ie keihard wordt aangepakt

 3. Berend

  Van een kale kip kun je niet plukken. Laat hem alles
  maar zelf schoonmaken.

 4. Famelame

  Fijn, hij doet alleen taggen. Niet eens mooi. Geen kunstenaar, gen moeite tot een, geen toegevoegde waarde aan überhaupt iets. Graag alles laten schoonmaken.

 5. Matthijs

  En ‘fofs’… is die al eens geidentificeerd en vervolgd?

 6. Clean!

  Laat hem zijn eigen rotzooi opruimen..
  Veroordeling: tot in het einde der tijden in de stad met een emmertje vol zeepsop en een borstel die rotzooi verwijderden.
  No mercy met deze mislukte zelfverklaarde artist.
  Hulde aan ons opsporingsapparaat!!

 7. Harm

  Tags zijn lelijk.

  Oefen op je eigen muur? En maak tegen betaling buiten schilderijen & versieringen?

 8. Rbert

  Three strikes and he’s out? Misschien een idee om bij vergrijp nr. zoveel deze meneer voor een jaar op te sluiten? Misschien dat dat hem dan wel afschrikt, want ik heb het idee dat de gesprekken die tot nu toe gevoerd worden 0 nut hebben.

 9. Marc

  is dit nou zo’n zware misdaad om iemand daar 14 dgn voor binnen te houden? doodrijders en overvallers enz enz zijn vaak al na 3 dgn weer thuis!

 10. Berk

  Volgens is deze figuur eerder gebaat bij een bezoekje aan de geestelijke gezondheidszorg. Maar dit geklieder moet hoe dan ook wel stoppen.

 11. TP

  De kosten van graffiti verwijdering zijn enorm hoog. Geld waar veel betere dingen van gedaan kunnen worden. Een flinke financiele en taakstraf lijkt me daarom passend.

 12. Nlz

  Ik heb wel eens een gesprek met zo’n graffiti-figuur geprobeerd te voeren op een feestje. Zij zien graffiti dus gewoon niet als vernieling. Maar als ik dan vroeg “Ok, dus als ik bij jou thuis kom en een emmer gifgroene verf over je bed en bank gooi is dat in jouw ogen dus ook geen vernieling?” Dat was dan weer wel vernieling van eigendom volgens die gast…

 13. MJPD

  @TP
  Want aan het laten uitvoeren van taakstraffen zijn geen enkele kosten verbonden…? Als de voorgevel van uw woning is ondergeklad, dan bent u toch ook blij dat de gemeente dit op uw verzoek geheel kosteloos voor u komt schoonmaken? Hebt u nog iets aan uw betaalde gemeentebelastinggeld.

 14. Rob

  Een sneue gast met het syndroom van narcisme. Flink aanpakken deze gast.

 15. Emm

  Kunnen ze hem geen tag geven? Op zn voorhoofd, dan mag hij wat mij betreft meteen weer naar buiten.

 16. bee

  hij zet alleen maar tags.
  dat is net zoiets als een wit vel papier met alleen maar je handtekening er onder.
  dit doen ze ook nog het liefst over een echt graffiti kunstwerk heen.
  dan ben je dus geen echte graffiti liefhebber anders verpest je iemand zijn kunstwerk niet.
  wat deze malloot doet kan iedereen .

 17. Dobbe

  Tokkie met 3 hersencellen
  Kan niet eens tekenen en spellen, moet nl SHAME zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).