OM: ’18-jarige Utrechter leider van criminele drugsorganisatie uit Utrecht-Zuid’ OM: ’18-jarige Utrechter leider van criminele drugsorganisatie uit Utrecht-Zuid’

OM: ’18-jarige Utrechter leider van criminele drugsorganisatie uit Utrecht-Zuid’

OM: ’18-jarige Utrechter leider van criminele drugsorganisatie uit Utrecht-Zuid’
Een 18-jarige Utrechter wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als leider van een criminele organisatie in de stad. Tegen de verdachte is vrijdag een celstraf van twee jaar geëist en jeugd-tbs.

Een 18-jarige Utrechter wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als leider van een criminele organisatie in de stad. Tegen de verdachte is vrijdag een celstraf van twee jaar geëist en jeugd-tbs.

De organisatie komt volgens het OM uit Utrecht-Zuid en richt zich op de handel van cocaïne. De 18-jarige Utrechter wordt verdacht van de handel in drugs in de periode juni 2019 tot juni 2020. Hij stond dus deel terecht voor feiten die hij pleegde als minderjarige.

Verslaafde

De zaak kwam aan het licht toen een 20-jarige drugsverslaafde man aangifte deed. In ruil voor verdovende middelen mocht een groep jongens gebruikmaken van zijn huis. Hier werd onder andere drugs klaargemaakt.

De groep behandelde de man volgens het OM slecht. Zo zou hij zijn bestolen en mishandeld én leefde hij in angst. In maart 2020 kwam hij om het leven.

Organisatie

In het onderzoek ontstond een beeld van een criminele organisatie die vanuit Utrecht-Zuid werkte en cocaïne, MDMA en amfetamine verhandelde. De 18-jarige verdachte stuurde volgens het OM een aantal jongens aan voor het vervoeren van de drugs en meisjes voor het betalingsverkeer.

Naast het bezit en dealen van drugs is hem ook deelname aan een criminele organisatie, witwassen, mishandeling, beroving, verzet bij aanhouding en een gewelddadige gijzeling ten laste gelegd.

Sigarettenpeuk

Dit laatste zou zijn gebeurd bij een 18-jarig slachtoffer. Deze jongeman moest in opdracht van de verdachte geld pinnen en dit overdragen. Toen dit niet gebeurde werd hij gegijzeld en mishandeld. Hij werd meegenomen naar een bos, waar hij zich moest uitkleden. Vervolgens werd een sigarettenpeuk uitgedrukt op zijn enkel. Dit hele incident is volgens het OM gefilmd.

De officier van justitie vindt dat verplichte hulpverlening noodzakelijk is. Daarom eist hij jeugd-tbs. Daarnaast eist hij twee jaar jeugddetentie, de maximumstraf voor minderjarigen. De medeverdachten zijn op eerdere zittingen veroordeeld.

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Als je op zo’n jonge leeftijd al zo bezig bent, ben ik bang dat jeugd-tbs niet veel meer zal helpen.

 2. Edwin Blom

  Mishandeling, betrokkenheid bij moord, uitbuiting, drugshandel, leiden van een criminele organisatie..
  en dan als bonus maar 2 jaar kost en inwoning op kosten van de samenleving….Ik snap dit echt niet meer..

 3. GeenStijl @Utrecht

  En we blijven vooral wegkijken en hopen dat het goedkomt met deze kansenparel.
  Waar zijn de ouders überhaupt in dit verhaal.

 4. Sam

  @Erwin Blom betrokkenheid bij moord wordt hem volgens dit artikel niet ten laste gelegd, die conclusie trekt u zelf.

 5. Harm ter Weide

  Onbegrijpelijk dat het OM niet gebruik maakt van artikel 33e zodat een minderjarige berecht kan worden als een meerderjarige. Dit is niet zomaar een jeugd zonde.

 6. woutvr

  18 jaar. Hoe triest kan je zijn. Ja en je kan er eigenlijk niets tegen doen waarschijnlijk: een verlate puberbrein.

 7. Mo

  Zal je kind zijn 😢 levende duivel 🤣 heeft de haram school gedaan wat zal die branden in het hiernamaals

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).