OM doet onderzoek naar anti-islamtoespraak van Pegida gistermiddag | De Utrechtse Internet Courant OM doet onderzoek naar anti-islamtoespraak van Pegida gistermiddag | De Utrechtse Internet Courant

OM doet onderzoek naar anti-islamtoespraak van Pegida gistermiddag

OM doet onderzoek naar anti-islamtoespraak van Pegida gistermiddag
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de anti-islamtoespraak van Raffie Chohan van Pegida onderzoeken. Chohan deed die toespraak afgelopen zondag tijdens de demonstratie van Pegida in Utrecht.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de anti-islamtoespraak van Raffie Chohan van Pegida onderzoeken. Chohan deed die toespraak afgelopen zondag tijdens de demonstratie van Pegida in Utrecht.

Dat meldt een woordvoerder van het OM tegen NU.nl.

“De massieve inteelt in de islamitische cultuur brengt vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims”, was één van de uitspraken van Chohan.

Honderden mensen hadden zich zondagmiddag verzameld op het Vredenburg in Utrecht voor een betoging van Pegida, een uit Duitsland afkomstige anti-islamitische beweging. Bij de betoging waren tien mensen aangehouden. Volgens de woordvoerder waren dat allen relschoppers.

[link_post id="129497"]

30 Reacties

Reageren
 1. Berrie

  Zo’n maf zigeunerwijf wat iets zegt over inteelt, hmm… Zij zal er in elk geval wel verstand van hebben.

 2. Hans Oudwijk

  De overheid knijpt ‘m. Het burgerlijk verzet groeit hen boven het hoofd dus er moeten koppen rollen.

 3. Objectivist

  Het OM weet ook wel dat het niet kan bewijzen dat massieve inteelt in welke cultuur dan ook GEEN onomkeerbare schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid onder leden van de cultuur in kwestie ten gevolg heeft. Absolute nonsens om een dergelijke stelling op strafbaarheid te onderzoeken…

  Het OM doet hier dan ook niets anders dan op Sovjet-achtige wijze politiek te bedrijven om onwelgevallige meningen de kop in te drukken. Welkom in Politiestaat Nederland.

 4. Jeroen

  Objectivist, blijven we het wel een beetje in perspectief zien? De toespraak wordt onderzocht, waarschijnlijk omdat er aangifte is gedaan. Zo werkt dat in een rechtsstaat, dat zaken door het OM onderzocht worden. Loop nou niet al van tevoren te gillen over censuur en sovjet politiek.

 5. Jeroen

  @Berrie: Raffie Chohan is van Indonesiche afkomst met een Pakistaanse vader. Weinig inteelt dus.

 6. Objectivist

  @Jeroen 12 OKTOBER 2015 OM 13:08

  Het probleem zit hem er niet in DAT het OM de strafbaarheid van een uitspraak onderzoekt, maar in haar keuze(!) om dit publiekelijk bekend te maken. Overdenkt u dit gegeven nog eens, zou mijn dringende advies aan u zijn.

 7. @objectivist

  O, u bent helemaal niet objectief. Ik snap het. U bent subjectief anti-links. U heeft zoveel moeite met objectiveren dat u zich objectivist noemt. Omdat u het alsmaar probeert en het toch niet wil lukken. Bespaar ons uw pogingen in het vervolg!

 8. Van Pimpelen

  … hoezo? Opstelten en Teeven hebben het veld geruimd zodat zij niet meer ter verantwoording kunnen worden geroepen; één van de bijwerkingen van ‘onze’ demo(n)cratie. Simplistisch geschreven: je hebt een fout gemaakt, word vervolgens uitgerangeerd, waarmee de kans de fout te corrigeren/ongedaan te maken wordt ontnomen; ik herken dit ergens van…
  Over seksuele immoraliteit kan ik relatief kort zijn: gesloten gemeenschappen als de Bible-belt, vrouwen tijdens duisternis alleen over straat, mannen die elkaar omhelzen c.q. zoenen (dat zijn haantjes niet gewoon in ‘onze’ cultuur. Met ‘n grote T…).
  Nog te zwijgen over humane overpopulatie terwijl de Bijbel zegt: “Goat hîn, en verminnigvuldig u”…
  Naar inzichten zitten Allah en God zich buitengewoon te vermaken over hetgeen de mensch er van bakt; weinig tot niets. Voor de atheïsten onder ons; hoe kan iets dat [volgens jullie] niet bestaat een dusdanige stempel drukken op iets dat ‘samenleving’ heet en er vervolgens een absolute chaos van maakt?
  Onwillekeurig moet ik denken aan “knechting” waarover ik nog kom te schrijven…

 9. Jeroen

  @Objectivist

  “Dat meldt een woordvoerder van het OM tegen NU.nl.”
  Waaruit ik voorzichtig concludeer dat NU.nl heeft gevraagd naar de eventuele strafbaarheid van de toespraak. Anders had het OM wel een persconferentie gehouden of een persbericht geschreven. Ook een mogelijkheid, nietwaar? Niet alles is een linkse samenzwering.

 10. Objectivist

  @Jeroen 12 OKTOBER 2015 OM 13:54

  Als u nu gewoon even uw huiswerk zou doen, dan had u niet langer hoeven speculeren op basis van allerlei aannames, maar had u gezien dat het OM een persbericht heeft verspreid via het ANP, dat simultaan(!) door alle media is overgenomen. Tel daar bij op dat het onderzoeken van de strafbaarheid van een uitspraak als de volgende in de eerste plaats al ronduit ridicuul is:

  “De massieve inteelt in de pygmeeën cultuur brengt vrijwel onomkeerbare schade aan de pygmeetjes, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van pygmeetjes.”

  Het OM kiest er dus voor om op eigen initiatief publiekelijk aan te kondigen de strafbaarheid van een uitspraak te onderzoeken, waar de uitkomst van een dergelijk (bespottelijk) onderzoek uiteraard op voorhand al vast staat. Niet strafbaar in welk opzicht dan ook. Wat voor een andere motivatie kan ten grondslag aan deze keuzes liggen dan even de politiek gekleurde spierballen te laten zien….?

  Uw vertrouwen in deze rechtsstaat is aandoenlijk.

 11. Hans Oudwijk

  ‘Links’ en de overheid. Twee zweterig klamme handjes op één volgevreten buik.
  ‘Links’ is gestruikeld over de eigen revolutie.
  ‘Links’ is tot onderdeel van de gevestigde orde verworden.
  ‘Links’ voor al uw quasi emancipatoire hoofddoekzaken.
  ‘Links’ die de imam nog eens rimt.
  Mwhohahaha.
  Nog eentje dan.
  ‘Links’ als sharia’rechtspraak’ helemaal uw dingetje is.
  ‘Links’ is de morele dood gestorven. Leve de revolutie!

 12. Jeroen

  @Objectivist

  Hier is het persbericht van het OM, daar wordt nog niks gespecificeerd over Chohan. In het allerlaatste zinnetje wordt terloops medegedeeld dat er ook naar een(!) toespraak wordt gekeken. Dat lijkt me dus niet de hoofdmoot van het persbericht of zelfs maar belangrijk in het persbericht.

  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@91183/twee-sepots-zes/

  NU.nl heeft dit er blijkbaar uitgehaald als interessant, het OM gebeld en gehoord waarom het ging. Dat het om de toespraak van Chohan ging en het blijkbaar om het betreffende citaat ging is door het OM zelf nooit als nieuwswaardig naar buiten gebracht.

  En vooruit het is een open doeltje maar het moet maar: Uw wantrouwen in deze rechtsstaat is minstens net zo schattig 😉

 13. Objectivist

  Jeroen 12 OKTOBER 2015 OM 14:34

  Doe je huiswerk nou even…Zucht. Lezen: Ik heb het niet over het persbericht van het OM. Ik heb het over het persbericht dat aan ANP is verstrekt! Dat zijn twee verschillende zaken. En twee verschillende berichten…

  En als u nu gewoon even Google gebruikt, de diverse stukjes bekijkt, daarbij de specifieke bronvermelding ziet staan en eveneens ziet dat alle stukjes op dezelfde tijd zijn geplaatst dan kunt u niet anders dan concluderen dat het OM zélf specifiek de informatie heeft verstrekt dat het de uitspraken van Raffie Chohan bekijkt en zelfs welke uitspraken hierin bekeken worden. Of u nu Elsevier, de Linda(Lol!) of welke andere krant met bronvermelding (ANP!) neemt, de conclusie is glashelder:

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/10/Onderzoek-naar-uitspraken-tijdens-Pegida-demonstratie-2700789W/

  http://www.lindanieuws.nl/nieuws/om-onderzoekt-uitspraken-van-pegida-spreekster/

  Blijven struisvogelen Jeroen!

 14. Jeroen

  Beste R.A.F. wat je zegt kan best waar zijn. Alleen ligt het aantal importhuwelijken in Nederland al enige tijd best laag. In 2012 was dat bijvoorbeeld nog maar 8% van de ‘allochtonenhuwelijken’ een importhuwelijk. Wat zou betekenen dat jouw stelling maar voor ongeveer 2,5% van de Turken en Marokkanen in Nederland op gaat en dus vrijwel irrelevant is. Bron: https://www.nd.nl/nieuws/gratis-nieuws/aantal-importhuwelijken-gedaald.321781.lynkx

 15. Jeroen

  Geef me nou gewoon (een link naar) het bericht dat door het OM aan het ANP is gestuurd volgens jou, dan bespaar je jezelf een hoop moeite en dan zal ik je meteen gelijk geven. Want als ik de verschillende stukjes op dit moment bekijk dan zie ik vooral dat de meesten heel lui NU.nl hebben overgetikt. NU.nl publiceert om 11.25 met de bewuste zinssnede dat een woordvoerder dit aan ze heeft medegedeeld, Lindanieuws.nl publiceert dit bijvoorbeeld pas om 14.35 met info uit het stukje van NU.nl. Het is allemaal niet zo sinister als u het zich voorstelt. Niet alles is onderdeel van de linkse samenzwering.

 16. Objectivist

  Jeroen 12 OKTOBER 2015 OM 14:50

  Logisch en consequent redeneren is niet helemaal uw ding geloof ik, he? 😉

  Dat is 2012 maar 8% van de allochtonenhuwelijken een importhuwelijk was, wil niet zeggen dat het hiervoor of na niet vele malen hoger is geweest. Aangezien expliciet gesproken wordt van een daling, lag dit cijfer dus eerder vele malen hoger.

  Quote: “Wat zou betekenen dat jouw stelling maar voor ongeveer 2,5% van de Turken en Marokkanen in Nederland op gaat en dus vrijwel irrelevant is.”

  Deze stelling is dus complete quatsch. U neemt nu 2012 als geisoleerd gegeven en projecteert dit op de volledige historie. Cijfermatige kwakzalverij zou nog een zeer vriendelijke uitdrukking zijn.

  Dit uiteraard nog los bezien van het gegeven dat men ook “gewoon” kan trouwen met een neef of nicht die reeds in Nederland woonachtig was….

 17. Objectivist

  Jeroen 12 OKTOBER 2015 OM 15:01

  U begint nu echt te fantaseren hoor! Zo gaat U er geheel aan voorbij dat Linda (net als ALLE andere nieuwssites met bronvermelding!) specifiek en volstrekt éénduidig het ANP als bron opgeven. Niet Nu.nl…. Sterker, er is niet 1(!) nieuwssite die in deze kwestie naar Nu.nl verwijst, maar volgens u hebben de media het bij Nu.nl vandaan…Right. Logisch…

  Dat u nu (retorisch) vraagt naar link naar een bericht waarvan u weet dat deze achter een ANP betaalmuur zit, bezie ik toch wel als een teken aan de wand dat u aanvoelt dat u het onderspit delft in deze discussie. U weet dat het het OM is geweest die deze specifieke informatie gecommuniceerd heeft.

  Hoe lang gaat u dit spelletje “graven en ontwijken” nog volhouden om uw irrationeel, onlogisch en inconsequent beeld van een ongekleurd OM in stand te houden? 😉

 18. Jeroen

  Objectivist, ik heb er geen enkel belang bij om je te overtuigen van wat dan ook. Als je wilt geloven dat het OM op een of andere manier de mond wil snoeren van mensen door een persbericht eruit te sturen, so be it. Het lijkt me wat vergezocht, maar dat zal vast mijn vertrouwen in de rechtsstaat zijn.

 19. Jeroen

  Overigens is die toespraak naar mijn idee niet strafbaar. Wel beledigend en volslagen waanzinnig.

 20. Willem

  De uitspraak van Chohan toont aan hoe volslagen debiel die aanhangers van pegida zijn. Hetzelfde geldt voor bruinhempjes Oudwijk en Objectivist die verwoede pogingen doen het gelijk aan hun kant te krijgen. Zoek hulp jongens, en dit meen ik serieus en met de beste bedoelingen!

 21. Hans Oudwijk

  @Willem 12 OKTOBER 2015 OM 18:28
  Bedankt Willem voor je welgemeend advies. Ik zal mij nog vandaag met mijn psychiater in verbinding stellen. Harstikke tof van jou joh, dat advies.

  P.s Ik heb ook vast wat vrolijke, frisse kleurtjes textielverf gekocht voor mijn bruinhemden. Rood en Groen en dat mix ik dan.

 22. Luuk Upuuk

  Bekijk dit eerst eens alvorens met vingertjes te gaan wijzen…
  https://www.youtube.com/watch?v=_IBmJgQoRN8&feature=youtu.be

  Lijkt me openbare geweldpleging van de vreedzame bruinhemden.

 23. R.A.F

  Goh is me bericht over inteelt gewoon verwijderd en het was gewoon van Wikipedia overgenomen .

 24. Rob

  Jeroen: je vergeet te vermelden dat de oorspronkelijke gastarbeiders uit Marokko en Turkije allemaal uit slechts enkele kleine plaatsen afkomstig zijn, en daar al het kansloze gedeelte van de bevolking vormden.
  Ze konden daar in eigen land niet aan een baan komen, zullen dus al een benedengemiddelde ontwikkeling gehad hebben.
  Daarna hebben ze hier jaren een gesloten gemeenschap gevormd die alleen in eigen kring trouwden, en daarvoor vaak ook nog partners uit hetzelfde gebied haalden als waar ze zelf ook vandaan kwamen.
  Vandaag nog in het nieuws: man krijgt 19 jaar voor moord uit eerwraak in een zaak van iemand die uitgehuwelijkt was aan een neef.
  Dat zijn geen verzinsels, dat zijn gewoon feiten. Dat ze niet in jouw straatje passen is wat anders.
  Dat het OM vind dat het vertellen van feiten onderzocht moet worden op strafbaarheid dat is helemaal schrijnend. Als we de waarheid niet meer mogen horen, waar zijn we dan aan toe?

 25. @Rob

  Als we het dan toch over waarheden hebben. Enig idee hoeveel Nederlandse vrouwen ervaring hebben met lichamelijk dan wel seksueel geweld?
  Nederland heeft het hoogste percentage in de EU.
  Bijna de helft van de vrouwen. Gokken ze, want er zijn geen exacte cijfers. Veel vrouwen geven het niet aan, zoeken geen hulp. Schaamte en zo.
  Is dus niet enkel een exotisch probleem.
  Laten ‘we’ onszelf dus niet al te hard op de borst kloppen.
  En heb je je wel eens verdiept in de good old Biblebelt ? Als we het dan toch ook over inteelt hebben. En vrouwen die niet eens mogen stemmen om maar eens wat te noemen.
  Kraait geen haan naar.
  Weet je ook dat er iedere 6 seconden een kind sterft van de honger. Terwijl ‘wij’ overvoerd zijn en gigantische hoeveelheden voedsel vernietigen. Ik begrijp dat het wat off-topic is en dat dat jij daar niets aan kunt doen, maar ik dacht ik meld het even om het superioriteitsgevoel wat te temperen.
  Verder moet eerwraak in wat voor vorm dan ook keihard bestreden en bestraft worden. Onmenselijk, barbaars is het en er is nooit een excuus. Nooit.

 26. Frits

  ”Het burgerlijk verzet”

  Die paar honderd man?

  Hou toch op…

 27. Rob

  “Enig idee hoeveel Nederlandse vrouwen ervaring hebben met lichamelijk dan wel seksueel geweld?”

  Daar zijn alleen maar cijfers over omdat we dit hier als een probleem zien. We hebben de beschaving om hier iets over te vinden.
  In veel religies (ook in het Christendom inderdaad) komt men helemaal niet zo ver, men ziet daar de vrouw als ondergeschikt aan de man, zij moet werken en doen wat de man wil. Dan heb je ook geen misbruik probleem, immers je vind het dan normaal.

  Gelukkig is dat soort religie in Nederland op zijn retour, we hebben met zijn alleen ingezien dat die eeuwenoude verzinsels niet meer actueel zijn en niet meer acceptabel. Er is nog een strenge clan zoals jij noemt maar het leeuwendeel van de Nederlanders gelooft niet meer in dat soort normen en regels. Misschien geloven ze nog in een God, maar in ieder geval niet meer in onderdrukking op basis van geslacht of wel/niet geloven.

  Daarom is het ook zo belangrijk dat de Islamieten die in Nederland willen wonen ook zo’n ontwikkeling doormaken. Achterlijke regels zoals over vrouw t.o.v. man en over homo’s en dergelijke SCHRAPPEN en hun religie hooguit nog zien als een sociale groepsvorming met positieve waarden. Daar hoort ook openlijke afwijzing van niet meer actuele waarden bij.

 28. Wim Vreeswijk

  Het OM zou er m.i. wijzer aan doen eerst een onderzoek te doen naar de oorzaken van de emoties van boze burgers dan weer gelijk te lopen criminaliseren en verdacht te maken.

 29. Onbezorgde burger

  Oke Wim, je mening gaat weer op de grote stapel ‘niet belangrijk’. Bedankt!

 30. Wim Vreeswijk

  Hoezo vind je. als kennelijke anti-democraat, mijn mening niet belangrijk? Ben jij ook een aanhanger van lachebek Rutte en zijn vrienden of gewoon een stasi-aanhanger met een natte droom over Honecker en zijn DDR? De economie is er dan misschien wel iets op vooruit gegaan, maar de koopkracht van 40% van de Utrechters knalde er wel flink op achteruit sinds de bankencrisis in 2008 !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).